Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '06

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

doğumgünü kutlaması

doğumgünü kutlaması
 

Artık canım oğlum bir yaşında, bebeklikle çocuk olmak arasında bocalayıp duruyor; bir bakıyorum benim gibi bardaktan su içmek istiyor, bir bakıyorum biberonunu almış bana su içir diye uzatıyor. Bir yaşına girdik ama hala alçak sürünmeye devam, bir türlü yürüyemedik. Oysa yaşını karşılar diye düşünmüştüm. Anneler olarak ne kadar da aceleciyiz aslında, yürümeye başlarsa artık hep yürüyecek ve biz bir daha emekleyerek evi turladığını göremeyeceğiz. Hemen her şeyi yapsın istiyoruz, hep bir acelecilik.

Doğum gününde de yürüyüp misafirlerini karşılamasını istemiştim. Oğluma ileride güzel birer anı olması içi kocaman iki ayrı doğum günü kutlaması yaptık. İlki aile büyüklerimizle ikincisi de oğlumun arkadaşları ile oldu, gerçi henüz arkadaş olduklarının farkında değiller ama anne ve babalar arkdaş da diyebiliriz bu durumda. Doğum günlerimiz Ramazan ayına denk geldiği için iftar sonrasını beklemek durumundaydık , bu nedenle biraz geç saate kaldık. Oğlumun yatma saatine yaklaştıkça huysuzluğu ağlamaya dönüştü apar topar pastasını kesip bir kaç da fotoğrafını çektik ve doğru uykuyaa. Bu nedenle sanırım şartlar el veriyorsa çocuğunuzun uykusunu aldığı ve en aktif olduğu saatleri seçmekte fayda var doğum günü kutlamaları için.

Doğum gününde renkli balonlarla ufak tefek süslemeler yaptık,bir hayli balon şişirdiğimizden oğlum da balon şişirmeyi öğrendi, şimdi evde elinde sürekli bir balon, üfler gibi yaparak oradan oraya dolaşıyor. Balonlar çocukların gerçekten çok hoşuna gidiyor. Daha ayrıntılı bir süsleme isterseniz çeşitli konseptlerden birini seçip, tabak, bardak, örtü gibi bir örnek takımlardan alabilirsiniz. Toys'r us da bunları bulmak mümkün. Ayrıca kaç yaşına girdiğini gösteren fil mumlardan da edinebilirsiniz. Pastalar için de çeşili konseptler bulunuyor, taşdevri, tren, futbol sahası gibi.

Biz bir de küçük bir sürpriz hazırladık konuklarımıza, Ali Tuna' nın anne karnındaki görüntüsüyle başlayıp 1 yaşına girdiği güne kadarki fotoğraflarından oluşan bir slayt gösterisi hazırladı babası. Sanırım bu görüntüler herkesin çok hoşuna gitti ki bir kez daha izlemek istediklerini belirttiler.

Ayrıca küçük bir anı defteri hazırladık, oğlumun doğum gününe katılan herkes duygularını belirten kısa bir mesaj yazdı bu deftere, ilk sayfalara anne baba olarak biz duygularımızı yazdık, ki bu duygularımı daha önceki bir yazımda sizlerle de paylaşmıştım. İlk sayfaya Ali tuna'nın 1 yaşına girdiği gün çektirdiğimiz vesikalık resmini de ekledim. Bunu her yıl düzenli olarak yapmayı planlıyorum , böylece her yıl nasıl büyüdüğünü ne kadar değiştiğini de gözlemleme fırsatımız olacak.

Bebeklerinin 1. yaş gününü kutlayacak olanlara umarım biraz fikir verebilmişimdir. Hepinize sevgiler.

 
Toplam blog
: 17
: 18018
Kayıt tarihi
: 12.05.06
 
 

Bendeniz Sinem Ürkmez 1976'da doğdum. TED kolejinden sonra, Boğaziçi Üniversitesi Mütercim tercümanl..