Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '08

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
3719
 

Haşhaşlı peksimet

Haşhaşlı peksimet
 

Haşhaşlı peksimet


Haşhaşlı Ege bölgesine has, bilhassa Uşak yöresinde yapılan Türkmen yörüklerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Türk mutfağının önemli örneklerini veren bu bölgenin haşhaşlı peksimet tarifini sizlerle paylaşmak isterim.

İçindekiler ve yapılışı:

Hazır ekmek hamur 3 adet
Haşhaş 200 gr
Ceviz içi 200 gr
Yumurta 1 adet

Haşhaşı kavurun. Kahve gibi çekerek toz haline getirin. Cevizi iri iri dövün. Ceviz, haşhaş ve sıvıyağı karıştırın. Üç hamuru da oklavayla biraz kalınca açın. hamurları ayrı ayrı açtıktan sonra birinin üzerine cevizli, haşhaşlı karışımın bir kısmını ince olarak yayın. Üzerine ikinci hamuru koyarak bu hamurun da her yerine haşhaşlı malzemeden yayın. Üçüncü hamura da aynı işlem uygulayın. Üç hamuru da üst üste koyduktan sonra ortadan ikiye kesin ve iki parçayı üst üste koyun. Yarım ay şeklindeki bu hamurdan parmak eninde şeritler kesin. Şeritleri üst üste koyarak iki ucundan tutup burun. Bu halde yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sürüp kızgın fırında yarım saat kadar pişirin. Haşhaşlı hazır şimdi yanına sert bir peynir, afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 188
Toplam yorum
: 181
Toplam mesaj
: 2
Ort. okunma sayısı
: 805
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster