Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '08

 
Kategori
İzmir
 

Köpeklerin güzellik yarışması kıran kırana oldu.

Köpeklerin güzellik yarışması kıran kırana oldu.
 

K.Yaka Belediyesi, derece alanlara kırmızı şeritli madalyalar dağıttı. Taraflar gururluydular.


‘’ Atın iyisi alaydan, kabın iyisi kalaydan, köpeğin iyisi de, havlamasından belli olur derler. Yaylı sazların, konser öncesi akort edilen sazlarının uğultusundan daha bıçkın seslerle köpekler ve onların sahipleri, yarış alanında hazır bulundular İzmir’in Karşıyaka’sında.

Başkan Durak, günün önemini anlattı. Erol Büyükburç da mimikleriyle gülümsemede kaldı. Köpek sahipleri gururlu yüzleriyle yarışma pistine yakın durdular. Yarışmalar cins cins. 'Yüz yarışması, güzellik yarışması, sahiplerine benzeyen köpekler, en iyi sahibine uyum sağlayan sempatik gülüşlü köpekler.' Çeşit çeşit anlayacağınız. Jüri Başkanı da baştan açıkladı zaten: '' Yarışmada, kuyrukmuş, gerdanmış, göğüs güzelliğiymiş, baldırlarıymış, bunlar aranmıyor. Bunlar dereceye girmiyor. Ya ne oluyor? Onların bir bakışları, bir manalı süzüşleridir güzel olan. İşte esas konu bu. Biz bu halleri yakalayacağız.'

Ve köpekler cins cinsti. Parfümleri, beş metre uzaktan, misler gibi kokuyordu. Sahiplerini koklamadık amma, sahiplerinden de fazla kokuyorlardı. Demek parfümü seviyor yavrucak! . İlla ki dökünecek. Muradına erecek. N'aparsın? Böyle işte. Mahallelerin ne kadar köpeği varsa oradaki meydanda, yarışma saatini bekliyorlardı. Kaşla göz arasında kur yapanlar, evlilik sözü alanlar, eski küslerin, bu güzel gün şerefine barışmaları hepsi bir arada idi.

O hengamenin içinde bas bariton sesli bir kara köpek aryaya başladı. Ki bütün köpekleri susta durdurdu. ‘ Saraydan kız kaçırma’ sahnesindeki uvertür gibi ortalığı inletti.

Köpekler ve sahipleri bu yarışmaya gelmeden evvel, banyolarını karşılıklı yaptılar. Manikür, pedikür yaptırıp, saçları da nizampli yaptırdılar. Karşılıklı taktılar takıştırdılar. Sürdüler sürüştürdüler. En yeni esvaplarını giydiler. Dosdoğru K.Yaka Bostanlısının Rekreasyon Alanında buluştular.

Köpek sahipleri, daha önce tanışıyorlarmış zaten. Şahit oluyoruz konuşmalarına:

‘ Ah Zehra Hanım. Benimki bütün gece uyuyamadı. Yarışmanın heyecanı, beni de uyutmadı.

Arkadaşı da ‘ Kıııız, takmış takıştırmışsınız. Koca aramağa mı çıktınız?. Köpeğinden seksi olmuşsun kııızz!.

Derken, yarışmalar, kıran kırana gitti. Ağlayanlar, sızlayanlar ‘Ah katbettik cicim deyip, köpeği ile gözyaşı dökenler mi ararsınız. Birbirini yalayarak gözyaşlarını karşılıklı silen vefakar köpek ve sahiplerini mi ararsınız. Evin kızı bu sahneleri görüp ‘Anneee! Sokaktada mı, herkes bize bakıyor! Diyerek onları bırakanı mı ararsınız. Esas seyirlik onlardı.

Resim çekerken soruyor kadın, kucağındakini göstererek: ‘ Ne kadar benziyoruz değil mi? ‘ diye. Onlar, bu ‘Benzeme kategorisinde yarışacaklar. Bana da sordular. ‘Hangimiz hangimize benziyor?’ diye ‘Jüri değilim ben!’ diyebildim. Bir esmer, bir sarışınlar. Köpek mi, kendileri mi benzeşiyor, bunu da jüri belirtecek.

Bir diğer aile de ‘ Gülüşümüz bile birbirine benziyor, çek abisi’ dediler. ‘Otomatikman ağabeyleri olduk! ‘ Onları da çektik. Ben de onlara bakarak gülümsedim. Yalnız bırakmadım anlayacağınız.

Bir tanesi diskalifiye olmuş. Adı bira köpeğin. Sahibinin omzunda uyuyor. Çekmiş birayı, sahneyi dağıttığı için, sahneden aldılar zavallıyı.

Başları kazınmış çocuklar gördüm pusette. Yanlarında da azman bir Danua cinsi köpek. Çocuklara sokulanı nerede ise paralayacak. Sahibi: ‘ Çocuklar doğmadan önce ilk oğlumuz buydu’ diye köpeği gösterdiler. Değerdi doğrusu.

Bir çift de ilk geliyormuş. Havlama seslerinden kendisini çimenlere dar atmış sakinleştiriliyordu.

Köpek deyip de geçmeyelim. Onların hastaneleri, otelleri bile var. Gözleri görmeyen adamın köpeği, otobüste giderken, sahibinin paşasından sallıyor. Adam da zile basarak arabayı durduruyor. Ve iniyorlar otobüsten. Köpek, durakları hesap ediyor anlayacağınız.

Cevat Durak K.Yakanın değişmez Başkanı. Çok hızlı yol alıyor. Tutabilene aşk olsun. Çat orda, çat burada. Köpek severlerin de gönlünü aldı. Koskoca bir sevgi halesini boynuna geçirdi.

<ı>RESİMALTLARI: 1- Başkan Durak ve Erol Büyükburç, açılış merasiminde 2- Köpek sevdalıları 3- Gülüşleri, sahiplerine benzeyen köpekler 4- Bira isimli köpek. Sahibinin omzunda. Birayı fazla kaçırmış. 5- Bu köpek, ikiz kardeşlerinin yanına kimseyi sokmuyor. 6- Sahiplerine benzeyen köpekler 7- Erol Büyükburç bol not verdi köpeklere.’Bizden akıllılar’ diyor. 8- Tribünler çok ilgiliydi 9 - 17 Dereceye giren köpekler podyumda

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..