Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Sex and the Türk kadını

Sex and the Türk kadını
 

ilişkiler....


Sex And The City

Bir dizi...

Yazar Candace Bushnell’in New York Observer gazetesindeki köşesinde yazdığı yazıların derlenmesinden oluşan kitabından uyarlanan.

Birbirleriyle fantezilerini, inanç ve düşüncelerini tartışan ve paylaşan New Yorklu dört kadının öyküsünün anlatıldığı bir dizi....

Kadınlar ve seks üzerine dürüst ve samimi diyalogların geçtiği, ABD`de 1998-2004 yılları arasında toplam altı sezon ve 94 bölüm olarak yayınlanan.

İlk bölümü 6 Haziran 1998’de gösterilen, sezonun en yüksek reyting alan dizilerinden olan.

6 sezon üst üste gösterildikten sonra 22 Şubat 2004’te yayınlanan final bölümü, en çok seyredilen dizi finallerinden birisi olarak tarihe geçen.

Evet bir Amerikan dizisi...

2000 yılında ülkemizde de gösterime girmiş, 30 dakika boyunca New York’lu dört kadının bizlerce hayal edilmesi bile ihtimal taşımayan yaşamı gözlerimizin önüne serilmiştir.

Kariyer sahibi dört kadın.

Gazeteci Carrie Bradshaw, New York’ta bir gazetede kadın erkek ilişkileri ve seks üzerine köşe yazıları yazmaktadır. Carrie yazılarını yaşadığı ilişkilere dayandırmaktadır. Mr. Big ile olan ilişkisi onu derinden etkilemektedir.

Avukat olan Miranda erkekler ve aşk konusunda katı kurallara sahiptir ve aşık olmadan ilişkilerini yürütmeye çalışır. Kendine ait halkla ilişkiler şirketi olan grubun en çapkını

Samantha, sürekli ilişki yerine tek gecelik ilişkileri tercih etmekte ve bu nedenle fazla seçici davranmamaktadır.

Grubun en romantiği ve tutucu yapıya sahip olanı Charlotte’ın en büyük amacı ise mükemmel, genç ve zengin bir erkekle büyük bir aşk yaşayarak mükemmel bir düğünle evlenmektir.

Bizlere ne kadar da yabancı yaşamlar...

Aşık olmadan yaşanan ilişkiler, tek gecelik birliktelikler, yaşanan ilişkileri seks boyutunda kaleme almak ve insanlarla paylaşmak vesaire , vesaire....

Dünyada hayranlıkla izlenmiş ve bir çok ödül almış bu dizi bizde hangi boyutlarda izlendi sizlerce?

Kadını ambalajlanmış paket gibi sarıp sarmalayan, teninin, saçının görünmesini günah bilen zihniyet bu dizi kadınını nasıl değerlendirmiştir ?

Ya kadınımız kendisini bu dört kadından birinin yerine koymuş mudur dersiniz?

Çapkınlık yapmak, hem de her gece başka bir erkekle birlikte olmak kadınımızı bıçak darbelerinden ya da kurşunlardan koruyabilir mi dersiniz?

Özgür yaşamı seçmiş, kendi ayakları üzerinde durabilen, nerde sabah orda akşam modunda yaşayan bu kadınları tekrar izlemek istiyorsanız, dünya kadını ve bizim kadınımızın kesişmeyen, örtüşmeyen yaşamlarını ve uçurumlardaki farklarını görmek istiyorsanız bu dizinin sinema filmi de çekildi, geçen baharda gösterimdeydi...

Akşam evde film keyfi yapmak isteyenler hanımlara önerilir...

Empati yapmadan izlemek koşuluyla.....

No sex becausa.....

Dayak yemeyen, kendi parasını kazanabilen, erkekler tarafından sömürülmeyen, teninden saçından utanılmayan, erkeğin arkasından yürümeyen, zulüm görmeyen, eğitim hakkı olan kadın olalım bize yeter....

Kadın olmaktan gurur duyabileceğimiz günler arzusuyla.....

Arzuliden.....

 
Toplam blog
: 77
: 2768
Kayıt tarihi
: 17.07.08
 
 

Her şey ya da hiçbir şey... Ben misali gailesi olanlar, bir arzunuz varsa yaşamdan arzuliden arzular..