Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '08

 
Kategori
Haber
 

Blogger da yasaklandı

Blogger da yasaklandı
 

Dünyanın en büyük blog sitesi kapatıldı.

Şimdi de Blogger!

Biri bu komediyi artık durdursun! YouTube yetmedi, şimdi de Blogger'a erişim yasağı geldi.
YouTube'a uygulanan erişim yasağının gündemden düşmemesi yetmiyormuş gibi, şimdi de blog yazarlarının bir numaralı uğrak noktası olan Blogger yasaklandı. Şu an "www.blogger.com" adresine girmek isteyenler, karşılarında mahkeme kararı ile engellendiği mesajını görüyor.


Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/10203855.asp

Hürriyetin haberinde de görüldüğü gibi sıra blogcularda. Bu yasakların ardı arkası kesilmeyecek. Önce net üzerinden erişim ardından yavaş yavaş kendi görüşlerinin dışında olan herkesin sesi kesilecek. Youtube kapatıldığı zamanda inanmamıştım Atatürk’e sevgi gösteri gösterdiklerine, şimdi de inanmıyorum. Sadece kendileri hakkında haber yapılması ya da kendi gerçeklerinin görselliği gözler önüne serilince bu yola başvurulduğunu düşünüyorum.

gazetevatan.com sitesinin kapatılmasının ardından şimdi de blogcular susturuluyor. Henüz gerekçenin ne olduğunu bilmiyorum sadece bildiğim bu işin tüm gerekçelerinin farklı düşünceleri hazmedememesidir. Kendileri dışında düşünenlerin en kolay yolu seslerini kısmaktır işte yapılan bu.

Şu ana kadar kapatılan siteler bunlarla da kalmıyor. Erişimi yasaklanan başka sitelerde var bildiklerimiz ve bilmediklerimizin içinde.

Böyle devam ederse eminin kapatılanlar sadece sesler olmayacak. Görünen bu gerçeklere hala göz yuman bir takım bizler ise uyuduğumuz uykuda mışıl mışıl uyumaya devam edelim. Uyumaya devam edelim ki yine gelsinler ve hepimizi büyük çoğunlukla silsinler.

Ama uyumakla geçen zamanın sonunda uyanınca artık her şey için çok geç kalınmış olacak.

Ha bu arada yakındır bizlerin yani MB ailesinin de kapatılması hani sesler kesilmeden sıra bize gelmez diye düşünenler bilsin istedim.

Bu kapatmaların birer mesaj olduğunu umarım biran önce görmemekte direnen gözler görür, uyuyanlar uykularından uyanmakta geç kalmazlar. Aksi taktirde geleceğimizin vebali hepimizin üzerinde olacak.

 
Toplam blog
: 295
: 3718
Kayıt tarihi
: 01.10.06
 
 

Milliyet Bloğa nasıl geldim ve nasıl yerimi aldım bilmiyorum. Sanırım uzun yıllar okuduğum bölüml..