Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

09 Kasım '08

 
Kategori
Güncel
 

Atatürk ve ''Mustafa'' 10 Kasım'da (!)

Atatürk ve ''Mustafa'' 10 Kasım'da (!)
 

Mustafa Kemal Atatürk ve 10 Kasım


Yıllardan 2008, aylardan Kasım, günlerden Pazartesi, ve bugün 10 Kasım. Mustafa Kemal Atatürk'ün 70. Ölüm Yıldönümü.. Ulusça, bir kez daha, yerden göğe ''başımız sağ olsun'' diye, diye, bu nasıl anmaktır, san ki ölümüne hediye!

Sevgili Atam,

Bizim Can Dündar'ı siz bizden daha iyi bilirsiniz.. Hatırlarsanız ''Sarı Zeybek'' belgeselinide o yapmıştı.. Sana çok yakıştırmıştı.. Hepimiz ''Sarı Zeybek'' te bizdeki seni bulmuştuk.. Can Dündar Beyefendiyi de can-ı yürekten alkışlamıştık.. Sayın Dündar, geçenlerde yine güzel bir iş yaptı. Adı ''Mustafa'' Mustafa! Sensin ATAM. Yo yooo sen ''Mustafa'' filmi için söylenenlere sakın aldırma. Sadece kulaklarını tıka. Ama ''Mustafa'' filmi için, benim de diyeceklerim var ATAM. Çünkü ben bugünü bekledim.. Aslında her zamanki gibi sabır ettim.. Az önce kulaklarınızı tıkayınız demiştim ya şimdi rica etsem benim için birazcık aralar mısınız? Ben diğer yorumluyanlar gibi düşünmüyorum! Onun için de bunu bir de benden duymanızı istiyorum!
Bu Cumhuriyet Bayramın'da Sayın Can Dündar gerçekten de çok iyi bir iş çıkardı.
Bu ülkede şimdiye kadar, Milli Bayramlar'da dahil, hiç anılmamış, hiç hatırlanmamış ve hiç bu kadar konuşulmamıştınız ATAM. İşte bunu Can Dündar başardı!

Senden sonra arkanda bıraktığın bu milletin var ya meğer seni ne kadar çok seviyormuş ama belli etmiyormuş..

Şu günlerde anladım ki hepimiz seni çoktan ve hakikaten de kalbimize gömmüşüz.. Bir şeyin farkına daha vardım. Bu 10 Kasım senin 70. Ölüm Yıldönümün olamaz.. Olmamalı. Sen bu 10 Kasım'da bizim içimize, yeniden bir güneş gibi doğdun ATAM..

Bundan daha büyük bir genç nesil ve Atatürk'çülük var mıdır ATAM?



Bir söz vardır ''ne anlatırsan nasıl anlatırsan anlat, anlattığın karşı tarafın anladığı kadardır.'' diye.. Can Dündar bu belgeselde sizi anladığı gibi anlatmış, seyredenler de kendi anladıkları gibi anlamış.. ''Mustafa'' filminin, (belgeselinin) olayı ve durumu benim gözümde budur..

Baştan beri yazmaya ve anlatmaya çalıştığım, ATAM:bizlere emanet bıraktığın ''Laik Cumhuriyet'e'' her gün ihanet etsekte ilke ve inkilaplarına sadık kalmaya çalışmak şöyle dursun, biz daha senin bizlere miras bıraktığın NUTKU bile okumadık ki seni gerektiği şekilde anlayalım!

Şimdi, bir de tuttuk, Sayın Can Dündar'ın Mustafa'sında seni savunur olduk.. Bütün bunlara rağmen sen ne kadar güçlü bir kişilikmişsin ki bu 10 Kasım'da Türk'ün kalp kapaklarında yeniden doğdun.. İyi ki doğdun ATAM!

_gel("staticImg1").src = _IG_GetImage("http://www.turkishmedia.com/images/oz_1110.gif").src; "Bir milletin yenileşmesinde ölçü, musikide değişikliği alabilmesi, kavrayabilmesidir." _gel("staticImg1").src = _IG_GetImage("http://www.turkishmedia.com/images/oz_1110.gif").src;


Sevgili ATAM, senin büyüklüğünün karşısında başka ne yazabilirim ki? ''Mutlu uyu Mustafa''

''Melekler yüreğinden öpsün Sevgili Can Dündar''

Sabiha Rana


Fotoğraflar Milliyet: http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster.asp?galeriid=1070

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..