Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '08

 
Kategori
Siyaset
 

Atatürk'ümüzü anarken

Vatan sana minnettardır “

Anıtkabir ’ de Mozole ’ nin bulunduğu binanın iç yüzünde yazılı olan bu özsöz Ulus adına 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü tarafından söylenmiştir.

Dünyada önderine o ulusun atası olduğunu anlatan sanı Kamutay’ ının ( TBMM ) oy birliğiyle veren kaç ulus vardır ?

Dünyada önderi diğer uluslara da önder olan kaç ulus vardır ?

Dünyada kaç önder vardır ; adına binlerce kitap yazılan ?

Böyle önderi olan bir ulusun bireyi olmaktan onur duyuyorum !

10 Kasım 2008 ; Atatürk’ ün ölüm yıldönümü. Ölümünden sonra geçen 70 yıl. Bize çok gibi görünse de Devletler tarihinde kısa bir süre. O’ nu görmeden büyüyenler artık çoğunlukta. Ama Atatürk sevgisi her türlü olumsuz çabaya karşın çığ gibi büyümekte !

10 Kasım 2008 günü Devlet adına resmi törenler düzenlenecek. “ İçim kan ağlayarak orada bulunuyorum. Orada sap gibi dikiliyorum “ diyenlerin ; Anayasa Mahkemesince “ Laiklik karşıtı hareketlerin odağı olduğu “ çoğunlukla kabul edilmiş bir siyasi hareketin önderliğinde günü kurtarma devinimi ( hareket ) gerçekleşecektir.

Bunun dışında gerçek Atatürk sevgisi olanlarca da anma törenleri düzenlenecektir.

Bu senenin özel bir anlamı var ; Can Dündar adındaki Gazeteci – Yazar – Belgeselci – TV yorumcusunun “ MUSTAFA “ adıyla hazırladığı belgesel sinemalarda gösterime girdi !

Gösterim öncesi kitle iletişim araçlarıyla kitlelerin filme yoğun ilgisi çekildi. O kadar ki ; ” On milyon kişi filme giderse Atatürk sevgisi ve de Atatürkçülerin ne kadar çok olduğu anlaşılacaktır “ denildi.

Hazırlanan “ tanıtım filmi “ TV ve Bilgisunar ( Internet ) ortamında belgeselcinin “ buğulu ses tonu ” lu anlatımıyla gereken heyecanı yarattı. Yapımcı parasal destekler aldı.( sonradan Turkcell desteğini haklı gerekçe ile çekti )

Bu ön çalışmalar sonrası filme gidenler şaşkına döndü !

Çünkü filmde anlatılanlar ile gerçek arasında uçurumlar vardı !

Dış sömürgenlerin Sevr ile parçaladığı Osmanlı ’ dan yeni bir devlet yaratan hareketin biricik önderi gerçekleştirdiği başarıları ile anılmıyor ; kişi olarak edindiği davranış biçimleri abartılı olarak sergileniyordu !

Doğal olarak bir “ yapıt “ olumlu ya da olumsuz eleştirilir. Gösterilen filme getirilen eleştiri çoğunlukla olumsuz yöndedir.

TARİH YAZANLAR “ YANSIZ “ OLMAK ZORUNDADIRLAR.

Dış sömürgenler ve işbirlikçileri 85 yıldır ulusta oluşan “ Atatürk sevgisi “ ni yok etmek için uğraşıyorlar. Zaman uzadıkça da hırçınlaşıyorlar.

Her dönemin bir “ Ali Kemal ” i çıkıyor. Can Dündar’ ı da bu döneminki olarak görüyorum.

Filmde işlenen öğelerden biri “ Atatürk’ ün yalnızlığı “ dır.

Bunun doğru olmadığını Ulusal Kurtuluş Savaşımızı yazan tüm kitaplar kanıtlar. Atatürk’ ün kendi özsözlerinden de her zaman ulusunu yanında duyumsadığını ve onlarsız olamadığını anlamak olasıdır :

“ Şimdiye kadar elde ettiğimiz utkuları ( zafer ) ancak birlik ve dayanışma sayesinde elde ettik. “

“ Arkadaşlar ulusun sevgi ve güveninden emin olarak üzerinde bulunduğumuz uygarlık , gelişme ve ilerleme yolunda kararlılıkla ve kuşkusuzca yürüyelim.”

“ Biz elimizdeki gücü iyi kullanmazsak dış kuvvetlerin de bize değer vermeyeceklerini bir anımsatma olarak bilgilerinize sunarız. “

“ BEN YAŞAMIMIN HİÇBİR DÖNEMİNDE KARAMSARLIK NEDİR TANIMADIM “

Adam bu belgeseli hazırlamak için 15 yıl çalıştığını söyledi. Keşke o kadar çalışma yapmadan sadece “ SÖYLEV “ ( Nutuk ) i temel alan bir belgesel hazırlasaydı.

Saçma sapan duyguların etkisinde halkın kendisine gösterdiği sevgiyi hovardaca harcayan bu kişiyi kınıyorum !

Yeni kuşakları yetiştirme görevi olan ÖĞRETMENLER; Atatürk sevgisini yeni kuşaklara kazandıracak olanların başında sizler varsınız. Görevinizi gereği gibi yaparsanız; ülkemiz üzerinde kötü emelleri olanlar başarısız olacaklardır.

Atatürk ve çevresindeki “ ışık erleri “ öyle sağlam temellerle “ CUMHURİYET “ imizi kurmuşlar ki 85 YILDIR yıkamadılar.

HIRÇINLIKLARI BUNDANDIR !!!

Ahmet Metin Kılınçer

Emekli öğretmen

09.11.2008 Balıkesir

 
Toplam blog
: 35
: 350
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Emekli öğretmenim. Ödünsüz bir kemalistim. Bu düşüncelerimi gençlerle paylaşmak istiyorum. Sorumluyu..