Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

CENGİZ ÇETİK Yazar Şair

http://blog.milliyet.com.tr/cengizcetik

09 Kasım '08

 
Kategori
Deneme
 

Atatürk’ten Gençliğe Sesleniş

Atatürk’ten Gençliğe Sesleniş
 

Ey Türk Gençliği!
Nice zorluklar içerisinde, yokluklara meydan okuyarak; önce askeri, sonra siyasi ve ekonomik zaferleri ulusça göğüsledik. Başardık. Geleceğe miras bıraktık. O yokluk arasında yabancıların elindekileri tek tek satın aldık. Kendi ayakları üzerinde duramayan ulus, esarete ve yok olmaya mahkûmdur diyerek, bağımsızlığımızı her yönüyle pekiştirmeye çalıştık.
Cumhuriyetimizin ilk on yılına gelindiğinde, az zamanda çok büyük işler başardık. Çok büyük aşamalar kaydettik. Bugün görüyorum ki; limanlar, iletişim, bankalar, verimli tarım arazileri tek tek yabancıların eline geçmiş. Yabancı hayranlığı yurdun dört bir yanını sarmış. Yabancı ekonomik güçlerle birlikte olmak itibardan sayılmış. Birçok konuda acz ve kararsızlık ruhu sarmış. Geleceğe olan umutları karamsarlıkla dolmuş. Bu hal ve durum karşısında ulusum perişan, ekonomik yönden zayıflatılmış, geçim derdiyle kendi haline bırakılmış, ülke bütünlüğü ve değerleri sorgulanır olmuş. Bu hal ve durum, onurlu Türk ulusuna yakışmaz. Bağımlı yaşamak ulusun karakterinde yoktur. Özgürlük ve bağımsızlık Türk ulusunun karakteridir. Tarihler boyunca özgür ve onurlu yaşamış Türk ulusunun, bu tür oyun ve tuzaklardan kendini kurtaracak gücü yüreğinde daima vardır.
Senin üzerine oynanan oyunlara kanma, geleceğini çalmak ve satmak isteyen dâhili ve harici güçlere kapılma sakın. Her nerede olursan ol, ülke koşulları ne kadar ağır olursa olsun; senin görevin, ülkeni her türlü işgalci güçten kurtarmaktır. Bu yolda, seni ekonomik yönden kıskaca alabilirler ve hatta en yakınındaki insanlar bile, o fikir ve düşüncelere kapılmış olabilir. Ülke içinde, senin gibi düşünenler azınlıkta olabilir. Bütün bunlardan daha vahimi yapayalnız kalabilirsin. Bütün bu koşullarda dahi yüreğindeki o sarsılmaz inancını yitirmeyeceksin. Yurdun için her türlü saldırıya göğüs gereceksin. Senin birinci görevin; bu yurdu her türlü tehlikeden korumak ve cumhuriyetine sahip çıkmaktır. Bu temel görevden seni hiçbir güç alıkoyamayacaktır.
Bu ülkeyi yok etmek isteyecek güçler bazen çok sinsi gelebilir. Dilini, düşünceni bozabilir. Ekonomik yönden seni esir edebilir. Ve hatta en yakınındakileri bile sana karşı kullanabilirler. Bütün bunlara rağmen asla yolundan dönmeyeceksin. Seni şu ya da bu şekilde soğutmaya çalışacaklardır. Ama sen bu tür oyunlara düşmeyeceksin. Bu tür tehlikeler ahtapot gibi beynini sarmadan, uyan. Uyanık tut, kurtar, bu tür tuzaklardan, tehlikelerden ulusunu…
İşbirlikçiler ve yıkıcılar dünde vardı, bugün de var, yarında olabilir. Ne olursa olsun asla yılgınlık ve teslimiyetçilik Türk ulusuna yakışmaz. Koşullar ne kadar ağır olursa olsun; seni tarihten ve Anadolu'dan silmeye yeltenecek güç ne kadar güçlü olursa olsun; bu ülkeyi kurtaracak güç ve yürek yine senin asil bedeninde mevcuttur.
Ne mutlu Türküm diyene!

CENGİZ ÇETİK-09.11.2008-FİNİKE

 
Toplam blog
: 119
: 455
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

2017 Aralık ayında ilk romanım "POKENTRANLI GÖKMEN" okuyucusuyla buluşmuştur. Deneme- şiirler- öy..