Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Eğer Atatürk, Mustafa filmini izleseydi!!!

Eğer Atatürk, Mustafa filmini izleseydi!!!
 

www.mustafa.com.tr'den alınmıştır.


Hakkında birçok eleştiri ve söylenti olan sayın Can Dündar’ın hazırlayıp izleyicinin beğenisine sunduğu “Mustafa” filmini eğer Atatürk bugün hayatta olsaydı ve Can Dündar’la filmi beraber izleselerdi kendisine neler söylerdi acaba? Muhtemel şöyle bir konuşma geçerdi.

Yaveri: Paşam Can Dündar Beyefendi geldi kabul buyurur musunuz?

-Gelsin.

-Gel Can Çocuk otur şuraya bakayım. Nasılsın. Eşiniz hanımefendiler nasıl

-İyiyiz paşam, sağlığınıza duacıyız.

-İyi olun, sağlıkta olun, çalışın.... Can çocuk, yaptığın belgeseli dün Beyoğlun’da tebdili kıyafet izledim. Öncelikle eline sağlık, çünkü bir emek harcamışsın, uğraşmışsın.

-Sağolun paşam sayenizde.

-Can çocuk,

-Buyurun paşam

-Ancak eksik birkaç nokta var, onları da ben tamamlayayım istedim ve bundan sonra çekeceğin "ATATÜRK” belgeseli için fikrin olsun istedim

-Tabi emredersiniz paşam


-Bir, Benim yalnız olduğumu ve öyle öldüğümü söylemişsin..

-Hayır paşam yanlış anlaşıl..

-Dur! Sözümü kesme, ben seni dinledim, izledim, şimdi sen beni dinleyecek ve izleyeceksin.

-Emredersiniz paşam

-Bu arada rahat ol Can çocuk, ürkek davranma, ben ürkek bir toplum yaratmadım, kendine güvenen baskılara boyun eğmeyen bir toplum yaratmaya çalıştım, burası Nazi kampı değil , sorgu odası da değil. O yüzden rahat ol.

-Peki paşam.

-Evet benim yalnız olduğumu ve öyle öldüğümü söylemişsin, peki, sana sorarım çocuk, hangi devlet yalnız bir kişiyle kurulur ve yönetilir? Bir aile bile bir kişiyle kurulmaz çocuk. Şayet yalnız olsaydım, ben öldüğümde her şeyin eskiye birden dönmesi gerekmez miydi? Ama görüyorsun ki kurduğum Cumhuriyet ona karşı olanları bile bu sistem içinde yönetime zorluyor, o kadar sağlam bir temel atmışım ki sistem kendini yönetiyor, söyle çocuk bu tek kişiyle olur mu?

-Olmaz paşam.

-Ha yalnız öldüğüme gelince çocuk, doğum ve ölüm yalnız olur bu tıbbında dininde özünde böyledir. Ama beni tek başıma uğurladılar dersen, o zaman biraz fotoğraflara bak, ben pek yalnız uğurlandığımı sanmıyorum.

-Haklısın paşam


-İki, benim dava arkadaşlarıma ihanet ettiğimi söylemişsin

-Haşa paşam

Söylemişsin söylemişsin...

-Önce bir düşün çocuk, bu yaptığın belgeseli eleştirenlere verdiğin tepkiyi düşün, içinde bulunduğun durumu ve sıkıntıyı düşün. Çocuk! Ben bir imparatorluğu yıkıp yeni bir Cumhuriyet kurdum, yeni bir devlet kurdum, açlıktan fakirlikten kırılmış bir halkı refaha ulaştırmak için bir umut oldum. Bunları yaparken elbette beni anlayamamış ve düşündüklerimi düşünememiş olacaklar olmuştur, bu da onların kapasiteleri ile ilgilidir. Ben bu nedenle oları ayıplamam ama bana yol verin derim. Hatta biliyor musun çocuk, bugün herkesin okuyup yazabilmesini kolaylaştıran harfleri getirdim diye Karabekir paşayla yollarımı ayırdım. Söyle bana çocuk bu ihanet midir? Ama bana çok kişi ihanet etti fakat ben milletime ihanet etmedim, onlara verdiğim sözü tutmaya çalıştım, eğer öyle bir karakterim olsaydı bugün bir Osmanlı paşası olarak İngilizlere hizmet ederdim.

-Üç, bana diktatör demişsin, Hitler’le, Mussolini ile aynı cümlede kullanmışsın. Bana söyler misin Can çocuk, hangi diktatör çok partili hayata geçilmesi için uğraş verir. Hangi diktatör meclisi kurar ve hangisi üniformasını çıkarır da idareyi başkaları ile paylaşır. Sen biliyor musun çocuk, bugün ülkemizin bilim adamlarını yetiştirenler, o diktatörlerin ülkesinden kaçıp bize sığınan bilim adamlarıdırr.

-Dört, bir gözü görmüyor demişsin, peki çocuk sen benim görebildiklerimi görebiliyor musun? Tek ya da iki göz ya da hiç görmeyebilirdim ama şu bir gerçek ki sen ufku benim kadar iyi görememişsin. Sen aslında beni çok da iyi görememişsin çocuk, bence göz doktoruna gidip iyi bir muayene ol.

-Beş, içermişim, tiryakiymişim, çapkınmışım. Doğru, sigarayı da içtim rakıyı da... Ama ben bağnazlıktan sarhoş bir toplum yaratmadım, ben İngiliz’e Yunan’a bağımlı tiryaki bir toplum yaratmadım, ben esaret altında düşmana rakı sofrası hazırlayan, sigarasını yakmak için sırada bekleyen bir toplum yaratmadım. İçtiysem ben içtim, onun hesabını ben kendime benden hesap soracak olana veririm ama ben HESAP SORAN, ÖZGÜR HÜR BİR TOPLUM, yarattım çocuk. Çapkınmışım, bunun hesabını da o kadınlar sorabilir.

-Ha birde danaların tozu hikayesi var, bence bu söylediğine o danalar bile gülmüştür çocuk... Ama yinede senin CAN’ın sağolsun çocuk. Ne mutlu bana ki öyle bir toplum yaratmışım, herkes her şeyi hukuk dahilinde hür iradesi ile ortaya koyabiliyor, istediğini yazıyor, istediğini filme çekiyor. Şimdi müsadenle çocuk, bu kısa ömrüme sığdırmam gereken çok iş var, beni MİLLETİMLE yalnız bırak.

-Peki paşam

 
Toplam blog
: 9
: 700
Kayıt tarihi
: 15.05.08
 
 

İnsanları iyi analiz eden, yazmayı okumayı ve gezmeyi seven 32 yaşında İstanbul' da yaşayan bir insa..