Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '08

 
Kategori
Blog
 

Neyin farkında değilsiniz?

Neyin farkında değilsiniz?
 

OLAY "PANO" SATILIK DEĞİLDİR!


Açıklama gereği duyuyorum... Çünkü çok masumane yorum yazan arkadaşlarım işletildiklerinin farkında değiller! MB. Evvelki gün sabah karşı 02–00. 03–00 sularında sevgili arkadaşlarımızdan biri aklı sıra bir oyun başlatmıştır. "Bil bakalım ben, neyden ve kimden bahsediyorum"gibi.  

Şaşırdım mı hayır!  

Bunun ilham kaynağı yine benim hiçbir art niyet düşünmeden yazdığım "yarışma" Değil YARIŞ-MA-LISIN " adlı yazıydı. Daha sonra bu yazının ismini "kompozisyon yarışması" olarak değiştirmiştim. (Bunu bile kullandılar) 

"Böyle bir yazı yazmak aklınıza nerden geldi" Diye sorabilirsiniz tabi. Hemen söyleyeyim. 

13.11.2008 sabahı uyandığımda çok ilginç bir rüya görmüştüm. Nerden nasıl aklıma girmiş bilemiyorum. İlk önce eşime anlattım "çok ilginç dedi." MB. Kaleme aldığım yazı eşime anlattığım ile birebirdir. 

Aradaki kopuk ve açık bırakılan yerleri nasıl doldurabilir ve bundan nasıl güzel bir "hikâye" çıkarabilirim diye düşünürken, aklıma milliyet blog geldi! 

Benim kelime haznemden çok daha fazlasına sahip ve özellikle bu konularda daha yaratıcı daha kabiliyetli ve hatta kitapları olan arkadaşlarımızın bu şablonu şekillendirebilirler diye düşündüm. (Keşke düşünmez olaydım) 

Tabi hikâyenin kahramanları Ermeni asıllı Türk vatandaşlarımız olunca birileri bunu fırsat bilerek bir şekilde saldırıda olacaklarını biliyordum. Fakat her halükarda içimde bir art niyet taşımadığım için bunda çekinilecek bir şey yok diye düşündüm. 

Bu arada pusuda yatanlar olduğunu sezinlemiştim. Bu arkadaşlar aklı sıra arkadaşlarının veda etmesinden (Ohannis) beni sorumlu tutuyorlardı ki bunun böyle olmadığını yazılanları takip ederek görebilirsiniz! 

Sonuç itibari ile yazıyı yayınlamalı ve gelen tepkilere göre hareket etmeliydim ve 13.11.2008 saat 19.00 da yazımı yayına soktum periyodik aralıklarla yorum gelip gelmediğine baktım. 

Sayı elli kusurlara gelince bir arkadaşımdan ilk yorum geldi: 

yaaaakarışmaaa
Değerli arkadaşım;Girişimci, birleştirici, teşvik edici gayretlerinizi takdir ediyorum.Ancak ben kendimce, bir yazının yarışma amaçlı yazıldığını hissedince, onu yapmacık buluyorum.Yazmak amaca göre değişiyor tabi ki.Ve yazılanların okunması da istenir elbette.Aslında biri bir konu açıp ardından tamamlanması şeklinde süregelen bir olaylar dizisi blokta hareket hem de iletişim ve okunurluk da sağlayabilir.Çünkü herkes kendi bıraktığının devamını merak edip bakacaktır ama nereye.Karambol ve karmaşa neticede yarışma.Rabbena hep bana..yarışma güzeldir bilgide, blimde, edebiyatta bana biraz zor geliyor.Ama yaratıcı fikirleriniz çok hoş .amacına ulaşan bir yazı olur dilerim.saygılar.
 

Cevabım: Mesaj. 

Sevgili arkadaşım az önce sayfama yorumunuzu aldım. Hemen yayınlamayı düşünmüyorum. Bu yarışmadan, aslında benim de bir umudum yok. Burada birlik beraberlik vatan millet Sakarya edebiyatlarına hiç bir zaman inanmadım ve yine inanmıyorum. Burada bırakın binleri, bırakın yüzleri beş on arkadaş edinmek bile çok güzel. Yazıma gelince bu çok farklı; kendiniz söylediniz sizinle tarzımız benzeşiyor:)) Bu yazı laf aramızda hedefime ulaşmam için gerekliydi! Balıkçılıktan anlar mısınız? Örneğin sazancılar sazan yakalamak için bir iki gün önceden yemleme yapar! Efendim, Sevgi ve saygılarımla bu yazıyı yayınlamazsınız umarım... Çoluk çocuk cümlemizin adına size ve Antalya'ya orada ki dostlarıma hepsine selamlar. 

Hedefim ve niyetim: 

Bir, rüyamdan güzel hikâyeler çıkarttırmak ve arkadaşlarımızın yaratıcılıklarını görmek,
İki, Tavır alacakları tespit edip onlardan uzak durmak!
 

Bütün samimiyetimle söylüyorum en azından beni tanıyan arkadaşlarım bunu anlayabilir. 

Kesinlikle reklam yapmak gibi bir niyetim yoktu. Sadece el emeği göz nuru, çam sakızı çoban armağanı diyerek kendi elimle hatıra olsun, özel olsun, bir anlamı olsun diye birinci seçeceğimiz arkadaşıma bir PANO yapmak istemiştim. Hiçbir art niyet düşünmeden sadece mizahi bir düşünce tarzı ile ferforje bir kaç eşya resmi koymuştum. (Hali hazırda böyle bir Pano yoktur) Resimde daha önce sevdiğim bir arkadaşıma yaptığım bir çalışmadır. 

"Hakkımda" yazımı lütfen okuyunuz Ayrıca Web sayfamda verdiğim link neresidir bakınız.
Kendi Ticari web sayfamı isteyenlere özelden gönderebilirim!
 

Bana yorum yazan arkadaşımın bir yazısındaki resim tanıdık geldi ve kendisine yorum yazarken, onun yazısına gelmiş yorumları görünce, aman Allahım dedim! 

Tam bu arada başka bir arkadaşımız yeni proje ile (Tak takıştır içinde ne varsa "kus" yapıştır misali) BLOG sayfasını neşelendirince yazımı hemen çekmeye karar verdim ve bana daha önce yorum yazan arkadaşıma hemen bir mesaj çektim. 

Az önce bir sazan (!) takıldı oltaya ve ben düşündüm bir karar verdim. Son yazımı geri çektim. Nedenine gelince sizin masumane yazınızı bile anlamakta zorlanan insanlar benim yazımı ne hale sokarlar Allah bilir. Neyse ben biraz daha çalışayım bakın (pano) fikri tuttu bile! Blog ta, kısmette hangi sazan varmış :)) Selamlar. 

Evet, arkadaşım hiç gücenmesin ama benim gözümde bir sazandı! Ayrıca niyetinin hiçte dostane olmadığı anlaşılmıştı. Gelen yorumlarda kendinden emin tavırlar ile "he he he daha durun bakalım arkasından neler gelecek". diyerek, çoğu konudan habersiz, kendisini kutlamaya gelen arkadaşlara, kabasakalın hazinesini bulmuşçasına, neşecikler saçıyordu hanımefendi. 

Şimdiye kadar hiçbir hukukum olmayan bir kaç kişi olayın farkındalar tabi. Hemen takacak bir şey aramaya başladılar ve hatta benin iki ay üzerinde çalışarak yaptığım sayfama bile bk attılar? Yaklaşık iki yıldır kendileri ile hiç bir hukukumun olmamasının sebebi ne olabilirdi? Elbette, "bu kişilikte "olduklarının farkında olmamdan başka bir şey değildi!

Bana en azından Blog Ajandam bu link için teşekkür etmeliler! Benim hakkımda tek bir sayfada istedikleri bilgilere ulaşabildikleri için.
 

Bu sayfaya çamur atanlardan daha iyisini bekliyorum! Ayrıca burası bir fab. Atölyesi olsaydı ve sizi görseydik pano yaparken! S.d..k yarışını; lütfen kendi mesleğinizden olanlarla yapın. Çok şükür tanıdığım mesleğinin hakkını veren medyacı arkadaşlarımız var. Hem onlar Ayşe, Fatma, Hasan, Hüseyin, diye tribün desteği almayacak kadar yetişkin insanlar! 

Bu arkadaşımızın sayfasına hiçbir şeyden haberi olmadan yorum yazan arkadaşları işin farkında olanlardan ayrı tutuyorum. Farkında olanlar ise farkındalıklarının, farkında olduğumu ve gelecekte ki yazılarında veya bir hak arayışlarında bu davranışlarını kendilerine hatırlatacağımı bilmelerini isterim. Ayrıca bu hareketlerini her plart formda kendilerine hatırlatmak benim için çok zevkli bir çalışma olacaktır. Yazılarını, yorumlarını her bir kelimesini didik didik edip her yazımın, her yorumumun içinde kendilerine hatırlatacağım.

Sataştıkları ters düştükleri her insana destek çıkıp kendileri hakkında ne düşündüklerimi açık açık beyan edeceğim. Bu hareketimin bana yakışmadığını biliyorum fakat sessiz kalarak bu çirkinliklere daha fazla tahammül gösteremem bu arkadaşlar blog yazılarını ve yorumlarını düzeltmedikleri sürece bu böyle devam edecektir.

"Efendim benim öyle projelerim var ki!" Bunları eyleme geçirmeden anlatmanın kime ne faydası var? Bekleyip göreceğiz inşallah.
 

Sormak istediğinizi veya hikâyemin kopyasını merak edenler bana
racagi-@hotmail.com dan ulaşabilirler.
 

Ayrıca Ölü denizde benden diğer msn adresimi alanlar o adresimden ulaşabilir.
Asıl üzerinde çalıştığım konu kesinlikle bu değildi!
 

Not: Arkadaşımız oyuna devam edebilir çok başarılı buluyorum ayrıca tebrik ediyorum.
Fakat benim için hiçbir şey ifade etmiyor.

(Aczini bilmek de bir meziyettir) bunu sürdürmekte!

Yorum yazdığım, yorumlarını aldığım tüm dostlarımdan böyle bir polemik içinde olduğum için özür dilerim bu olay zaman zaman hepimizin başına geliyor maalesef.
Uykusuz kalmaya değer mi? Veya muhatap olmaya; değmez. Ama siz arkadaşlarımın daha fazla aldatılmasına gönlüm razı gelmiyor işte... Merak ediyorum işin aslını bilerek kaç kişi bu oyuna katılmak isterdi?
MB. Üyeleri; bu görünen olmamalı! Ve kirli emellere alet edilmemeli.

Bir önerim var bu tip yazıları yazanlar yazısını yoruma kapatsınlar, çünkü masum ifadeler çok anlamsız kalıyor!

Herkes kendine yakışır şekilde devam etsin ama kimse unutmasın mobese'ler açık.
 

M. Talip Girgin
Tüm yazdıklarım!
 

 

 

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..