Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '08

 
Kategori
Blog
 

Hep Kötü Haberler Almayacağız Ya!

Hep Kötü Haberler Almayacağız Ya!
 

Bayram sabahı giyeceğimiz, arife akşamı birlikte uyuyacağımız ayakkabılarımızın alınacağı günden önceki akşamı, söz verdiğimiz karneyi getirdiğimiz gün ödül olarak bisiklet alınacağını öğrendiğimiz günün akşamında coşkudan uyuyamadığımızı sizler de mutlulukla anımsıyorsunuzdur.

Yeni ayakkabı coşkusunu, bir bisiklete sahip olmanın özlemini çok gerilerde bırakmış yıllarımı yaşıyorum.

Çok gerilerde kalmış çocukluk günleri coşkumun bir benzerini bu günler de yaşıyor olduğumu söylersem, sizlere tuhaf gelir mi?

Günlerin hızla geçmesini, o günün bir an önce gelmesini bekliyorum. Bayramda giyeceğim ayakkabımı, sahip olacağım ilk bisikletimi beklendiğim çocukluk günlerimin sabırsızlığı ile…

Beni bu kadar umutlandıran, çocukluk günlerimin coşkusunu yaşamama neden olan; Milliyet Blog’da yazan kimi dostlarımın samimi desteklerini alan, kimi dostlarımın şüpheyle baktıkları, kimi dostlarımın da saldırmak için “bahane” saydıkları, Yangın Söndürme Uçakları’nın satın alınmış ve yola çıkmış olmaları.

Değerli dostlarım, Türk Hava Kurumu’nun Yangın Uçakları Kampanyası’na bankalara yatırdığınız paralarla, cep telefonlarınızdan gönderdiğiniz yardım mesajları ile katkı verdiniz. ( önceki yazılarımdan anımsayacaksınız, bu yardıma katılanların isimlerini yayınladım. İsimlerinin yayınlanmasını istemeyenlerin ise yalnızca yatırdıkları miktarları yazdım. Telefonla bu kampanyaya katılanları ise, ne yazık ki yazma olanağım yoktu.)

2009 Yılı orman yangınları sezonuna yeni uçaklarımızla katılacağımızı yazdığım yazılarım da oldu.

Kampanyamız yeterli ilgiyi görmedi belki. Tüm Türkiye ile kıyaslandığında, çok küçük bir gurup olan ve iletişimin daha kolay sağlanacağı düşünülen, Milliyet Blog’da dahi bu ilginin çok az olması sizin de dikkatinizden kaçmamıştır.

Milliyet Blog Sayfaları’nın değerli yazarları, okurları; bu yazım sizlere vereceğim bir müjde ile, ülkemizin yeşil dokusunun önümüzdeki yıl daha iyi korunacağının müjdesi ile ilgili.

Geçtiğimiz orman yangınları sezonunda Türk Hava Kurumu Yangın Uçakları 110 orman yangınına havadan müdahale etti. Bu yangınları sizler duymadınız. Çünkü; bu yangınlar haber olacak kadar büyümeden söndürüldü. Basında duyduklarınız söndürülemeyen, yüzlerce hektarlık ormanımızı yok eden yangınlardı.

Küresel ısınmaya rağmen, önümüzdeki sezon basının sizlere duyuracağı yangın haberlerinin çok daha az olacağını müjdelemek istiyorum. Türk Hava Kurumu Yangın Söndürme Uçakları Alım Kampanyası kapsamında ilk iki uçağını satın aldı. Üç uçağın satın alınması işleminde de son aşamaya gelindi.

Biliyorsunuz, bu kampanya ile alınması planlanan uçakların sayısı on beş adetti. İlk beş’i geliyor. Önümüzdeki sezonda da ormanlarımız üzerinde melek kanatları gibi, koruyucu kanatlarını açacaklar. Darısı kampanya kapsamında diğer uçaklarımıza olsun. Sizlerin destek ve yardımları ile…


Bayram sabahı giyeceğim, arife akşamı birlikte uyuyacağım ayakkabılarımın alınacağı günden önceki akşamın, söz verdiğim karneyi getirdiğim gün ödül olarak bisiklet alınacağını öğrendiğim günün akşamında coşkudan uyuyamadığım günlerin mutluluğunu yaşıyorum. Bu mutluluğuma sizlerinde gönülden katıldığınızı duyumsayarak...

NOT: Sayfa başlığında ve ilgili galeride Türk Hava Kurumu tarafından satın alınan, 5,5 ton su atma kapasiteli yangın söndürme uçaklarının resimleri var.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..