Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

07 Aralık '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
116877
 

Kavurma (Tarifi) Nasıl Yapılır? (Kurban Kavurma)

Kavurma (Tarifi) Nasıl Yapılır? (Kurban Kavurma)
 

Kavurma (Tarifi) Nasıl Yapılır? (KAVURMA)


''Kavurma'' (Tarifi) Nasıl Yapılır? (Kurban etinden yapılan kavurma tarifi...)

Türk örf ve adetlerimizde yeri olan, ''Kurban Bayramı'na'' has bir et yemeğidir.. Özellikle Kurban Bayramında, kurbanın kesildiği gün ve kurban etinden yapılır..

Kavurma nedir?
Kendi yağıyla pişirilip kavrulduktan sonra yenen veya dondurulup saklanan ete denir..

Malzemeler:

Ölçüler gönül tartısıyla ve yapacağınız azlığa çokluğa göre değişir. Aklınızda bulunsun! Kurbanın but kısmından yapılan kavurma daha makbüldür..
Kuşbaşı büyüklüğünde etler doğranır.
Kavurulacak ete (bir kilo ete tahminen 100 gr. gibi) yetecek kadar, küçük küçük doğranmış kurbanın kendi kuyruk yağı hazır edilir.
Arzuya göre tuz ve baharat (karabiber, kekik)

Kavurmanın yapılışı:

Küçük küçük doğradığımız kuyruk yağını kavurmayı yapacağımız tencerenin içinde yağ kızarıp eriyene kadar kavurunuz.. Bu işlemin hemen arkasından, kuşbaşı doğranmış etleri içine ilave ediniz. Kısık ateşte ve içine hiç su koymadan, yaklaşık 1 saat kadar, eti kendi suyuyla ve suyunu çekene kadar pişiriniz. Pişme işi sırasında, tencerenin içindeki etleri zedelemeden ve tahta bir kaşık yardımıyla arasıra karıştırmayı unutmayınız.. Bu işlem yağla etin kaynaşmasını sağlayacaktır.. Etin pişip pişmediğini ara sıra kontrol edersiniz. Etin piştiğinden emin olduğunuzda, arzuya göre tuzu ve baharatı ilave ediniz.. Ve mutlaka sıcak olarak servis yapınız.. Yanına pirinç pilavı ve içecek olarak da ayran çok yakışacaktır..

Ufak bir bilgi: Rahmetli ninem etle birlikte kurbanın ciğerinide katar öyle hazırlardı kurban kavurmasını..

Afiyet olsun demeden önce, Allah cümlenizin kurbanını kabul etsin efendim..

Hayırlı Bayramlar.

Sabiha Rana


Kurban bayramında etin muhafazası: http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&KategoriID=&ArticleID=1025704&Date=07.12.2008&b=Kurbanlik%20etin%20muhafazasi&ver=62


Fotoğraf: Rana'nın mutfağı http://img2.blogcu.com/images/7/4/7/7474632002/1218283447blogresimleri3_144.jpg

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Teşekkürler Sabiha, hızlı gazeteci... Mutlulukla bezeli bir bayram dilerim. Sevgiler.

Ayten Dirier 
 09.12.2008 1:10
Cevap :
Estafurullah Sevgili Ayten Hanım'cığım, Bende size neşeli ve bereketli nice bayramlar diliyorum.. Sevgi dualarımla.. :)  10.12.2008 10:56
 

Fotosundan da belli ne kadar güzel,bir et yemeği aman aman sağlıklı olan herkes yesin doya doya,bende bir zamanlar çok yedim,,,,,şimdi yassah arkadaşım,yiyemiyorum,,,ama yiyenlere afiyetler olsun,,,,,,,iyi bayramlar arkadaşım,,,,,,,

Alyoşa-Sevmek Güzeldir. 
 07.12.2008 19:04
Cevap :
İyi bayramlar güzel yürekli Alyoşa.. Tavsiyelerin çok sağlıklı hepimize ders olsun.. Teşekkür ederim.. Gönlünce yaşa...  07.12.2008 23:08
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 2055
Toplam yorum
: 5304
Toplam mesaj
: 713
Ort. okunma sayısı
: 3663
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci Yazar, NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneş..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster