Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
6514
 

Güveçte et kapama

Güveçte et kapama
 

Efendim bilirsiniz güveçte yapılan yemek bir başka lezzetli olur.

Şimdi kendi yaptığım güveçte et kapama yemeğinin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

MALZEMELER

_1 kg et

_8 adet arpacık soğan

_4 tane domates

_5 diş sarımsak

_1 kaşık salça

_bir miktar tuz

_1 demet dereotu(tercihe göre)


YAPILIŞI

Yıkanmış, kuşbaşı doğradığımız etleri, güvece düzenli bir şekilde yaydıktan sonra; arpacık soğanları, sarımsakları ve sulandırdığımız salçayla birlikte, tuzu ilave ediyoruz.

En üste halka halka doğradığımız domatesleri koyup güvecimizi kapağını alüminyum folyo ile kapatıp 150 derecelik ısıdaki fırında 1 saat pişiriyoruz.

Yemeğimiz piştikten sonra, tercihe göre üzerini dereotuyla süsleyebiliriz.

Afiyet olsun…

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 296
Toplam yorum
: 627
Toplam mesaj
: 11
Ort. okunma sayısı
: 5447
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster