Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '08

 
Kategori
Magazin
 

Dünya Orgazm Günü - Global Orgasm Day

Dünya Orgazm Günü - Global Orgasm Day
 

.......Türk sinemasının efsanevi orgazm sahnesi......


Bundan iki sene önce, Donna Sheehan ve Paul Reffell adlı iki enteresan tip, dünya barışına ve mutluluğuna katkısı olması amacıyla global bir eylem planlıyorlar. Ve bu plana göre her senenin 22 Aralık gününün “<ı>Dünya Orgazm Günü” olarak kutlanmasını istiyorlar.


Bu arkadaşların, tarih olarak 22 Aralık gününü seçmelerinin özel bir anlamı var mıdır, bilemiyorum. Bence bir gün öncesi, yani en uzun gecenin yaşandığı, 21 Aralık ekinoksu tercih edilseydi daha manidar olabilirdi. Tabi burada da şöyle bir sıkıntı olacaktı; Güney Yarımküre halkları, “<ı>bizim ne günahımız var kardeşim, bula bula en kısa geceyi mi buldunuz, küresel orgazm yaşamak için” diyebilirlerdi. Bu tip bir alternatif de zaten geliştirilmiş biraz sonra değineceğim.

<ı>


Dünya Orgazm Günü’nün yaratıcıları, günün anlam ve önemini belirten gerekçelerinde, özetle şöyle diyorlar: Bu küresel aktivitenin amacı, tüm dünya insanlarının aynı saat dilimlerinde bir güzel sevişip, cinsel doyuma, mutluluğa ulaşması, orgazm olması ve de bu sırada ve ardından barışı düşünmeleriymiş. Orgazm olan bir insanın, tam o esnada ve sonrasında, içini müthiş bir huzur kaplar, beyni neredeyse tüm olumsuz düşüncelerden arınır, bir nevi meditasyon yaşar ve bu müthiş sinerji yani toplu, global meditasyonlar da dünyadaki pozitif değişime katkı sağlarmış.


Tabi bu durum, bazı çevreler tarafından, bizde 12 Eylül darbesi sonrasına tekabül eden, hani bu meşhur soğuk savaş dönemi ertesi “<ı>çiçek çocuklar”ının ortaya çıkardığı "<ı>savaşma, seviş" sloganının uzantısı gibi değerlendirilebilir. Yorumdur, düşünmek lazım gelir.


Cinsel doyum sonralarının efsanevi aktivitesi olan orgazm sigaralarını da dünya barışı için tüttürülen barış çubukları olarak mı değerlendirmek gerekecektir, şeklinde bir soru atmadan ortaya da, duramıyor insan değil mi?


Mesela bazı uyanık erkekler de, durumdan menfaat çıkarmak adına şöyle bir yaklaşım geliştirebilirler. Zaten bu adem taifesi, cinsel ilişki sırasında inanılmaz bir psikolojik baskı altındadır. Nasıl mı yani? Yok gerekli ereksiyon performansı, yok partnerle gerçekleştirilmesi gereken senkronizasyon, erken oldu, geç bitti problemleri, efsanevi güçlü erkek imajı, ön sevişme, romantizm aromalı cinsellik tarzı çağdaş erkeklik gösterileri. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de <ı>dünya barışının sağlanmasına katkı sorunsalı ortaya çıkarsa yandı gülüm keten helva olmaz mı yani?


Tüm bu özel gün ve kutlamalara getirilen ikircikli ve sorgulayıcı yaklaşım, şüphesiz, Dünya Orgazm Günü yaratıcılarına da getirilmiş. İngiltere'deki bir seks shop zincirinin, satışlarını artırmak adına uydurduğu bir aktivite olduğu iddia edilmekte. İddia sahiplerine göre, malum firma bir araştırma yaptırmış ve kadınların çok büyük bir bölümünün orgazm taklidi yaptıklarını, gerçek orgazma ulaşamadıklarını tespit etmiş. Ve bu açıktan yararlanarak da, tabiri-i caizse böyle bir sahtekarlığa bulaşmış.


Başta da dedim ya Güney Yarımküre bu işin zamanlamasını beğenmemiş olacak ki alternatif bir kutlama düşünmüş. Kim bilir belki onlar çok daha önce başlamışlardı ama ben böyle yorumladım işte.


Ateşli festivalleriyle ünlü sambacılar, yani Brezilya'nın Espertantina isimli bir yerleşim yerinin Belediye Baskanı olan Felipe Santolia, her senenin 9 Mayıs tarihini “<ı>Orgazm Bayramı” olarak ilan etmiş. İçerik aşağı-yukarı aynı: Savaşma, seviş. Mutlu ol, dünya da mutlu olsun, barış hüküm sürsün.


İşte böyle değerli okurlar. Bunca ciddi, olumsuz, sıkıntılı gündem konularının içine bir nebze olsun gönül tebessümleri sallandırabildiysem ne mutlu bana.


Ve son olarak, Dünya Orgazm Gününüzü, en içten duygularımla kutluyor, bu günün, sizlere ve tüm insanlığa, mutluluk, esenlik ve barış getirmesini, Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum.


Dermişim(!).



@İki sene önce bugün "100.000 (Yüz Bin) Kere Okununca": http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=18353

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..