Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '08

 
Kategori
Eğitim
 

MEB – dersane dayanışmasında son nokta

MEB – dersane dayanışmasında son nokta
 

İlköğretim 6., 7. ve 8. sınıflar için Seviye Belirleme Sınavı yani SBS konulmasının tek nedeni vardı, o da dersaneleri ihya etmekti. Eskiden yalnızca 8. sınıf öğrencileri müşteriyken şimdi bu üç kat artan bir potansiyel ortaya çıkacaktı. Amaçlarına ulaştılar ama hala dersaneye gelmeyen öğrenciler vardı.

Nasıl olur da kimi öğrenciler dersaneye gelmezlerdi. Boşu boşuna mı koymuşlardı bu SBS’leri. Araştırıldı ve neden bulundu. Okullarda açılan kurslar vardı. Halk Eğitim Merkezleri bu kurslara destek veriyordu. Bu kurslar dersanelerle haksız rekabet (!) yapıyordu.

Bugün Milliyet’te yayımlanan haberde şöyle diyor (1):

“Milli Eğitim Bakanlığı, ekonomik durumları elverişli olmayan öğrencilere sınavlara hazırlık kursları açan halk eğitim merkezlerinin “SBS hazırlık kursları’ açmasını yasakladı. Bakanlık, daha önce halk eğitim merkezlerinin açtığı SBS hazırlık kurslarının ise kapatılması emrini verdi.”

Bu haber Milli Eğitim Bakanlığı dersane dayanışmasının son noktasıdır.

Bu kursları yasaklamaya gücünüz yetiyor, bir gecede kapattığınızı açıklıyorsunuz. Gerçekten eğitimde eşitliğe inanıyorsanız, görelim, dersaneleri bir gecede kapatıverin.

Bunu yapmanız olanaksızdır ama yapabileceğiniz birşey vardır ve bu çözümdür: SBS’leri kaldırın, yerine yalnızca 8. sınıfta tek sınav koyun, hemen şimdi.

SBS'ler kalksın ve tek OKS'ye dönülsün.

(1) MEB'den fakir öğrencilere SBS ayıbı (Milliyet, 23-12-2008) http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&KategoriID=&ArticleID=1031577&Date=23.12.2008

Ankara, 23 Aralık 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..