Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

04 Ocak '09

 
Kategori
Müzik
 

Eurovision Hadise si (hiç Türk erkeğiyle olmadı)

Eurovision Hadise si (hiç Türk erkeğiyle olmadı)
 

Eurovision ve Hadise ''Düm Tek Tek''


Türk erkeklerinin kalbi Hadise çıkarıyor ve ''Düm Tek Tek'' diye atıyor..

2009 Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek olan güzel ve seksi şarkıcı Hadise'ye şöyle bir soru yöneltmişler, "Türk erkekleri hakkında ne düşünüyorsunuz?" O da şöyle bir yanıt vermiş: "Bilemiyorum, çünkü bugüne kadar hiç bir Türk erkeği ile olmadım. Bu soruya yanıt verecek kadar tecrübe yaşamadım.'' Demiş...

Ben şimdi bu konuyu neden mi gündeme getiriyorum? Türk Erkekleriyle Hadise arasında ''özel'' bir HADİSE çıkarmak için. Nasıl fikir ama? :)

Neyse madem ki şu an bu yazıyı okumaktasınız ki (teşekkür ederim) hiç olmazsa eli boş dönmeyiniz diyorum ve size Hadise'yi daha yakından tanıtmak istiyorum!

Hadise (Hadise Açıkgöz) Türk asıllı bir Belçika'lı olan bu hanım şarkıcımızın hayatı ve kariyeri hakkında kısa bilgiler:

Sevgili Hadise, 22 Ekim 1985 günü Belçika'da Sivas'lı bir Türk ailesinin kızı olarak dünyaya gelmiş.. Yapımcılar ve dinleyiciler tarafından ilk olarak, Belçika'nın Pop İdol yarışması sayılan (Türkiye'deki Popstar gibi) İdool 2003'te farkedilmiş. Yarışmayı birincilikle bitirmese de, kendisine yapımcılar tarafından albüm çıkarmak için teklif yapılmış..

Hadise'nin ilk single'ı Sweat ''Terle'' 1 Kasım 2004'de çıkmış ve single'ın hit olmasıyla müzik kanallarında klipleri sık sık gösterilmeye başlanmış. Hadise, ikinci single'ı Stir Me Up ''Kışkırt Beni'' 6 Mayıs 2005 tüm Avrupa'da farkedilince ve çıkış parçası "Stir me up", pek çok Summer Hits albümüne girmiş. Üçüncü single'ının adı olan Milk Chocolate Girl ''Sütlü Çikolata Kız'' 9 Ekim 2005 Hadise'nin lakabı haline gelmiş.

Dördüncü single'ı Ain't No Love Lost 13 Ocak 2006 albümündeki Ain't No Love Lost adlı şarkının ''Burdayım'' adıyla Türkçe bir versiyonu oluşturulmuş.. Hadise'nin beşinci single'ı Bad Boy ''Kötü Çocuk'' 4 Ağustos 2006 yazında piyasaya sürülmüş ve diğer albümler gibi o da dinleyici kitlesinden olumlu tepkiler almış.

3 Ekim 2007 tarihinde yeni single çalışması olan "A Good Kiss" adlı single 'ı piyasaya çıkarmış ve yeni klibini İstanbul'da çekmiş.. Türkiye'de bulunan Runltd Menajerlik şirketi ile 2006 Nisan tarihinden itibaren ''Süheyl Atay'' ile birlikte çalışıyormuş..

Hadise ilk Türkiye Konserini İzmir "Loop" Kulübünde vermiş.. 2006 senesinde sık sık Türkiye'ye gelen Hadise başta Beyaz Show olmak üzere pek çok TV programı ve etkinliklerde yer alır.. Bu sırada hayranı olduğu Tarkan'la sahneye çıkma fırsatı yakalayan Hadise, bundan dolayı çok mutlu olduğunu her fırsatta söylemiş.. Popstar adlı yarışma programında sunuculuğu da olan, Maxim , Esquire, Tempo ve Aktüel dergilerine de kapak olmuş..

Kendisine örnek olarak, Christina Aguilera, Brandy ve Beyonce'yi gördüğünü belirten Hadise; Prince, Janet Jackson, Tina Turner, Alicia Keys, Toni Braxton, Jamiroquai ve U2'nun da, yaptığı müziği etkilediğini söylüyormuş..

Şarkılarında klasik, rock, soul ve diğer dünya müziklerini harmanlamaya çalıştığını belirtiyormuş..

Hadise, müzikal kariyerinin yanı sıra akıcı bir şekilde Flemenkçe, Fransızca, Almanca, Türkçe ve İngilizce konuşabiliyormuş ve Hasselt'te pazarlama üzerine de ihtisas yapmış.. Tüm boş zamanlarında müzikle ilgilenen Hadise, genellikle söz yazıyor, müzik besteliyor, stüdyo kayıtları ve konserler arasında koşturup duruyormuş...

Bunların yanında spor yapmayı, arkadaşlarıyla takılmayı ve iki kız kardeşiyle birlikte, erkek kardeşi ve annesiyle zaman geçirmeyi de seviyormuş.. Ömrün hayırlı olsun Hadise..
Kaynak: HADİSE FAN SİTE: http://hadise.sitesi.web.tr/

Ben Hadise'nin Türk erkekleri hakkında fikirlerini söylemesi artık kapıdadır diyorum! :)

Hadise'yle ilgili diğer yazılarım:

Bu'da ''Hadise'ye Yazılmış Şarkı Sözü'' http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=154223

Eurovision ''Hadise'' si (Hiç Türk erkeğiyle olmadı) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=153838

''Eurovision'' 2009 ''Hadise'' - ''Düm Tek Tek'' http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=153520

İşte Hadise, işte Düm Tek Tek, Eurovision Eurovision olalı, böyle Hadise görmedi!: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=154349

<ımg id="imgResim" src="/Images/Blog/131/15/153838.jpg">

''Melekler yüreğinizden öpsün''

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..