Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '09

 
Kategori
Blog
 

Şimdi hadise yaratacağım!

Şimdi hadise yaratacağım!
 

www.blockdiagram.net


"Araya iki baldırı çıplak sıkıştırıp tıklamada tavan yapmak varken biz boş yere hayvanat bahçesinde bukalemun, gölbaşında sazan avlamışız! Laf ebeliği yapacağımıza geyik (!) yapsaydık daha fazla okura sahip olurduk yahu."

Vallahi arkadaşlar, ben de blog sayfamda "nasıl bir yenilik yaparım" diyordum kendi kendime. Hani bahar temizliği gibi, çer çöpü toplayıp badana boya gibi, kırık döküğü toplamak gibi!

El kitapçığı bloğum var ya, hani, örnek olsun diye yaptığım, fakat kimsenin örnek almadığı veya yapmaya zorlandığı! İşte, evvela onun avatar resmini değiştirdim. Kendi kitabımın resmini koydum!-:))) Hemen yanına da bir saksı; çiçeklerin içinden casperlar uçuyor! Anlamı, hayallerimizin çiçekler kadar güzel olduğunu temsil ediyor! Tabi en çok bir sanatçı gözüyle, yani Bülent Beyden bu değişiklik için yorum beklerdim! Ama fark etmedi sanırım-:))

Merak ettiyseniz bakın!

Her neyse şimdiye kadar bana yorum gönderen arkadaşları alfabetik sıraya göre yeniden düzenledim. Daha sonra yanlarına, gönderdikleri yorum adeti kadar sayılarını yazacağım. Sonrada benim yorum gönderdiğim arkadaşları alfabetik sıraya göre düzenleyeceğim. Bu cep bloğumun özellikle polemiğe girdiğimiz arkadaşlar tarafından alehime kullanılması benim için her ne kadar dezavantaj olsa da, bu onlara kapak olsun, affedersiniz çok özür dilerim “örnek olsun” diyecektim -:)))

Bu sıra sözü edilen ve hadise olan konunun, istatiki bilgilerinin ekonomik boyutu olmadığı için bence hepsi balondur, aldatmaca ve kandırmacadır. Doğrusu bunun konu edilmesinin altında zekice bir plan sezinliyorum ya hadi hayırlısı!-:)) “Erkek” ve “Kadın” okurların toplamının verildiği rakamların gerçek sayılar olduğuna inanmıyorum veya benim büyük bir yanlışım var!

Açıkçası yazı başı 200 dolayında bir ortalamanın, okunma deyin, tıklanma deyin ne derseniz deyin, benim için mükemmel bir hedefti! Şu anda ise geldiğim nokta hayal ettiğimden çok daha iyi.

Ümit Culduz Beyin bloğunda dediği gibi raporlarımı açtım ve bilgilerime baktım. Vallahi arkadaşlar Ümit Beyin sayfasına gelen raporları okuyunca ben kendi raporlarımı yazmaya utanıyorum! Bu ne rezalet yahu… Ben sınıfta kalmışım haberim yok!

Araya iki baldırı çıplak sıkıştırıp tıklamada tavan yapmak varken biz boş yere hayvanat bahçesinde bukalemun, gölbaşında sazan avlamışız! Laf ebeliği yapacağımıza geyik (!) yapsaydık daha fazla okura sahip olurduk yahu. Bazı arkadaşlarımız bu hadise-lerin ateşi sönmüş kül olmuşken küllerinden bile istifade ediyor!

Şöyle ki: Bu arkadaş kabuk tutmuş yaraları kaşıyıp, sonrada yorumcuların birbirine laf sokuşturmasına sebep olduğu bloğunda arkadaşlarımıza verdiği cevaplarda “ay aman çok eğlenceli oluyor büyük bir zevk alıyorum yine beklerim efendim saygılarımla”! Hangi saygıdan bahsediyorsun müdürüm! O dediğin sende olsa başkalarının konularına zamanında girip yorum yapardın, hadise- bitmiş sen kalkmışsın vallahi kimseyi hedef almadım eh işte öylesine gıcıklığına yazdım edasıyla sırıtıyorsun. Azıcık Saygın olsa insanların senin yazından dolayı birbirine kırıcı sözler söyledikleri için pişmanlık belirtisi gösterirsin ama nerdeee!

Biz bu tipleri boşuna mı ban-ladık ki? Çok okunmadığım konusunda haklıysınız! Şimdi şıkı durun ben ne zaman çok okunmuşsum Türkçeyi de düzeltmişsim ve güvenilir bir üye olarak yüz binleri devirecek hadise-yi o zaman yaratacağım! Biliyor muşsunuz?

Neyse daha fazlası, okuyucu sayımı düşürüyor!-:)) Gelelim raporlara. Efendim sayfalarım 165 000 civarı görüntülenmiş okunma oranım toplam 54 000 civarında…

Asıl burası çok önemli Erkek 1972 - Kadın 1522 = 3494! Hiç üşenmeden, Sektöre göre, mesleğe göre, Kategoriye göre olan bölümlerin karşılarındaki sayıları topladım sonuç: 9688! Burada biraz bocaladım açıkçası.

9688–3494= 6194?

Yani: Erkek 1972

Kadın 1522

Üçüncü cins! 6194

Vallahi arkadaşlar belki üç beş olabilir ama bu kadar da cins olmaz! -:)) Önceden hatırlıyorum Erkek ve kadının yanında 6 veya 7 tane üçüncü cins görünüyordu fakat artık görünmüyor! Bu benim kanaatime göre toplamda 3494 olan okurların en az 2700 tanesi iki blog okumuş oluyor!

Bu durumda yine toplamda yani görünen 54 000 civarındaki okur belki de 20 000 civarında! Yani bazı okurlar birden fazla blog okuduğu için gerçek okurun sayısını bulmak imkânsız gibi görünüyor.

Yetiş googgile!!

Yüz binleri devirdiğin için böbürlenmek yerine, bunun ne kadar doğru olduğunu anlamak için gidersin bir yayın evine bastırırsın parayı çıkarırsın dergini, kitabını neyse işte. Sonra nerde bu yüz binler, ya da tık tıkçılar diye çoook beklersin! Bakın arkadaşlar çok tıklayın okur sayım artsın hadise yarattırmayın bana! -:)) Sevgiler ve saygılar...

Tüm yazdıklarım!

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..