Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '06

 
Kategori
Reklam
 

Atlas Jet'in reklam ajansını tebrik ediyorum

Atlas Jet'in reklam ajansını tebrik ediyorum
 

Son günlerde, radyolarda yayınlanan müthiş bir reklam serisi var. Reklam veren firma, Atlas Jet havayolu şirketi. Müthiş spontan vurgular ve akılda kalıcı, yüz gülümsetici espiritüel mesajlarla bezeli reklam metinleri, dinleyenlerin kulaklarına çalınmakta, vantuz gibi yapışmakta hiç zorlanmıyor. Reklam ajansı hangisidir, metin yazarları kimlerdir bilemiyorum, araştırmadım ancak gıyabında emeği geçenleri tebrik ve takdir ediyorum.

Reklam kuşağının ana vurgusu ve beni de derinden etkileyen, dikkat kesilmemi sağlayan slogan şu: "Daha çok çalışmalıyız, çünkü biz ikinciyiz." Mükemmel dercede iyi kurgulanmuş altı kelime, altında çok derin ve geniş mesajlar yatan, adeta akademik bir ifade ve ciltler dolusu kitaplar yazılmış ve yazılabilecek, tipik bir yönetim ve liderlik argümanı.

Çünkü biz ikinciyiz derken piyasanın büyük ağabeyi, Türk Hava Yolları'nın hakkını teslim ediyor ama bu ağabeyin yerine göz diktiklerini de son derece nazik ve ince bir üslupla ifade ediyorlar. Sadece reklam yapmak için; biz büyüğüz, şöyle lideriz, böyle birinciyiz tarzından ucuz, yoz profesyonel manevra ve numaralara tevessül etmeden, altı kelimelik bir sloganla çok şey anlatıyorlar.

Bazı reklamlar vardır ki ekranda gördüğünüzde, gazetede okuduğunuzda ya da radyoda dinlediğinizde bir tanıdık görmüş gibi hissedersiniz kendinizi. Kendinizden bir şeyler bulur ya da reklamda, kendinizi ifade edebilecek veyahut size hitap eden vurgular arama çabasına girersiniz. İşte, bir reklamın başarısı, bu duyguyu karşı tarafta yaşatabilmesiyle direkt olarak ilintilidir. Beyinlere ve yüreklere ulaşan, dar ve kıvrımlı zor yolun keskin virajları, tam da bu duygu ve düşüncelerle dönülür.

Bugüne kadar Türk Hava Yolları dışında bir firma ile iç hatlarda uçmadım hatta düşünmedim bile bunu. Ama ilk yolculuğumda, Atlas Jet'i denemeyi düşünüyorum. Bakalım gerçekten de ikinci oldukları için, birinciliği ne kadar istemekteler. Ajanslarının bizlere gayet iyi sunduğu lansmanlarının hakkını ne kadar vermekteler. İlk uçuşumun akabinde, bunu sizlerle paylaşacağım.

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..