Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '09

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog MİM - Neden Blog yazıyoruz?

Milliyet Blog MİM - Neden Blog yazıyoruz?
 

Mim, ayrı bir blog sayfası olanların bildiği üzere blog yazarlarının belli bir konu hakkında bir yazı yazması ve yazının sonunda başka yazarları da MİM'leyerek o konu hakkında kendi blogunu yazıp, başkalarını da mimlemeleridir. Burda bayağı kalabalık olduğumuza göre zevkli olabilir diye düşündüm ve Milliyet Blog Mim festivalini başlatmak istedim:)
Umarım hoşunuza gider ve devam ederiz:)

Evet ilk mim konumuz NEDEN BLOG YAZIYORUZ olsun;

Neden blog yazıyorum?

Orta okul yıllarımdan beri günlük tutan bir insan yavrusuyumdur bendeniz. O zamanlarda günlüklerimi annemden saklamak için çok çaba harcıyordum ve en son 3 günlüğümü toplu katliam yaparak çöpe attığımı hatırlıyorum. Aslında bu kadar paranoyak olmanın anlamı yoktu, zira o günlüklerimde saçma sapan, abuk subuk okul maceralarımı ve beğendiğim yazıları yazardım.Çocuk aklı işte, insan büyüdükçe ve yaşlandıkça daha bir normal düşünebiliyor.
Blog yazmaya ilk 7 yıl önce heveslenmiştim. Hatırlıyorum da o zamanlarda internet üzerinden günlük kavramı yeni yeni ortaya çıkıyordu ve bunu yapan çok az kişi vardı. Fakat hala yaşım ufaktı sanırım, hayatımı herkesle paylaşamam diyip vazgeçmişti.
3 yıl önce blog yazmaya başladım, ve düzenli olarak yazmaya Milliyet Blog'da başladım diyebiliriz. Mayıs ayında burdaki 2. yılım bitiyor, 3. yılıma gireceğim. Bubunla birlikte Blogger uzantılı kendi blog sayfam da mevcut ve asıl yazılarımı orda yazıyorum. Zira orası tam sanal günlüğüm kıvamında ve saçmalayabiliyorum. Saçmalamama rağmen beni takip eden insanlar azımsanamayacak kadar çok, google analytics sayesinde günlük ziyaretçi sayılarını, ülkeler ve şehirler bazındaki dağılımlarını görebiliyorum. Sanırım seviliyorum:))
Ve MİM'imizin asıl sorusuna gelecek olursan:
NEDEN BLOG YAZIYORUM?
Kendimi bildim bileli yazarak rahatlarım ben. Edebi açıdan başarılı olduğumu, veya insanları çeken bir yazı tarzım olduğunu idda edecek değilim , çünkü hakikaten güzel yazan arkadaşlarımıza ayıp olur. Blog yazarken kullandığım dil sıradan, günlük konuşma dili, çokça devrik cümle kullanırım ama devrik cümleler beni mutlu ettiğinden onlardan ayrılmaya pek niyetim yok.
Blog yazmak kendimi ifade etme şeklim, ama bunun yanısıra geriye dönüp okuduğumda yaşadıklarımı, düşüncelerimi hatırlayabiliyor, olayları unutmamı engelliyorum. Ayrıca yazdıklarıma, yaşadıklarıma yorum yapan insanlardan akıl almak, onların yaşadıklarını paylaşmak, yalnız olmadığımı bilmek de beni çok mutlu ediyor.
Blog yazmanın yanı sıra blog okumayı da çok seviyorum.
Özellikle günü yorumlayan, duygularını hikayeleştiren blog yazılarına bayılıyorum. Bir de benim gibi günlük tadına yazan arkadaşları takip etmeyi seviyorum, ve acaba ne yaptı diye merak ediyorum...
Blog yazmayı ve okumayı seviyorum, burda olan diğer herkesin de sevdiğini düşünüyorum, ve işte ilk MİM'lerim geliyor.

1. Beni sevmediğine inandığım ama kızamayacağım blog yazarı MUSTAFA MUMCU ilk mimi alan şanslı yazar olsun istedim :)
2.ÖMER SEBAHATTİN ÇETİN, kendisini çok seviyorum, o da neden yazdığını paylaşsın istedim
3. Ümit Culduz diğer sevdiğim bir abimdir, kendisi de yazsın istedim:)

Mimleyecek bir kaç blog yazarı daha var ama onları da bu 3 kişi mimlesin istedim:)


Sevgiler
 
Toplam blog
: 125
: 1808
Kayıt tarihi
: 24.05.07
 
 

Bir gün elle tutulabilen, mürekkep kokusu içine çekilebilen GERÇEK bir gazetede köşe yazıları yaz..