Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '09

 
Kategori
Meslekler
 

Adalet bu kadar uzak mı?

Adalet bu kadar uzak mı?
 

Sizi anlamak istemeyen önyargılılar için kullanılan güzel bir ata sözümüzde “Anlıyana sivrisinek saz; Anlamayına davul zurna az” denilmektedir. Yıllardır önyargılar sonucu haksızlığa uğrayan astsubaylar adalet, eşitlik ve insan onuru taleplerini bırakın davul zurnayı, kös çalmalarına rağmen ilgililere duyuramadıkları anlaşılmıştır.


Balıkesir Asb. Meslek yüksek okulunda konuşan Sn.Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ ordunun temel direklerinden biri olan astsubaylar hakkında devrim niteliğinde değişiklikler iyileştirmeler yapacağını söylemiş ve bu basında ASTSUBAY DEVRİMİ olarak yer almıştır.

Haksızlıklara rağmen vakurla, sadakatle ülke ve TSK hizmet eden assubaylar bu açıklamalardan sonra Genelkurmayda yapılan Birleştirilmiş komutanlar toplantısından çıkacak kararları umutla beklerken maalesef umutlar bir başka bahara ertelenmiştir.

Komutanlar toplantısından sonra yapılan açıklamalardan birinde ;

“657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda öngörüldüğü üzere devlet memurları için 1.derece 4 ncü kademeye ilerleme imkanı TSK. Personeli için mevcut değildir.Bununla birlikte Astsubayların mesleğe giriş derece ve kademesinde yasa ile tanınan haklar daha fazladır. Örneğin : Ön lisans mezunu Asb. 9/1 kademeden göreve başlarken ayni öğrenime sahip kamu personeli 10/2 den göreve başlamaktadır. Bu gerekçelere rağmen konunun yasa değişikliği olarak TBMM sunulması durumunda personelin göreve başlangıçta sahip olduğu kazanımların tartışmalara yol açabileceği neticede kazanılmış hakların sorgulanmasına sebeb olacağı değerlendirilmektedir . denilerek ; Adalet ve eşitlik talebinden başka bir talepleri olmayan assubaylara;

Susun sesinizi çıkarmayın yoksa elinizdekini de kaybedersiniz diye aba altından sopa gösterilmektedir.


Komutanlarımızı bilgilendiren Sn. Genelkurmay yetkililerine 657 sayılı Devlet Memurları Yasasının 36 ncı maddesinin ORTAK HÜKÜMLER bölümünde ön lisans mezunlarının 10/2 den göreve başladığını ANCAK alt fıkralarda da Emniyet Hizmetler, Meclis stenoğrafları, teknik hizmetler ziraat ev ekonomistleri gibi memurların görevlerinin özellikleri dikkate alınarak bir üst dereceden yani 9/2 den, bunlar ve daha birçok lisans mezunu devlet memurunun ise 8 nci dereceden göreve başladıklarını, tüm yüksek okul mezunlarının ¼ dereceye yükseldiklerini;


926 Sayılı Askeri Personel Yasasında 1nci derece 4ncü kademe tanımlaması yoktur ancak albaylar ve üst rütbedeki personele uygulanan 1500 gösterge rakamının 657 sayılı Devlet Memurları yasasındaki 1 nci derece 4 ncü kademe karşılığının tanımlama olmasa da ayni kazanım olduğunu haddim olmayarak hatırlatmak isterim.


Ayni öğrenimi görmememize rağmen görev koşulları sorumlulukları astsubaylarla kıyaslanamıyacak birçok devlet memurundan ön lisans mezunlarının 9/2 lisans mezunlarının 8 nci dereceden göreve başlatılma hak ve eşitliğinin astsubaylara verilmemesini, bırakın lisans öğrenimini Yale, Oxford üniversitelerinde yüksek lisans , doktora yapsanız da astsubay ünvanı taşımanın adalet için engel olduğunu hangi gerekçe ve değer yargısı ile izah edilebilirsiniz?


Biz başkalarına tanınan imtiyaz ve ayrıcalığı değil adalet, eşitlik ve insan onuruna saygı istiyoruz


Her kuruma örnek olan TSK kendi personeline haksızlık etmemelidir, mum dibini aydınlatmaz misali yapılan bu haksızlıkları içimize sindirmemiz kabullenmemiz mümkün değildir. Bu haksızlıkların hizmet verimini düşürdüğünü emeklilerin yalnızlık duygusuna kapılmasını sağladığı bunun sadece ve sadece Militarzm adı altında ordu düşmanlığı yapanların işine yaradığını kurmaylarımız, generallerimiz değerlendiremiyor mu?


Assubaylar TSK için gereksiz iseler bu meslek kaldırılarak mevcutlar kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtılsın askeri kimliklerimiz iptal edilsin ama Assubaylar TSK için olmazsa olmaz personel ise bizim adalet, eşitlik ve insana onuruna saygı taleplerimiz karşılansın.
Bizim vatanseverlik duygularımız istismar edilmesin biz bu ülke ve TSK.lerine sadakatimizi terimiz, kanımız ve canımızla kanıtladık.

 
Toplam blog
: 45
: 10277
Kayıt tarihi
: 17.10.06
 
 

1948 Edremit doğumluyum.Kara Kuvvetleri personel okulu ve Dicle üniversitesi sosyal bilimler Sevk ve..