Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Diplomasi bu mudur Başbakan?

Diplomasi bu mudur Başbakan?
 

Ayıp! Gerçekten ayıp. Tam bir skandal Davos toplantısı. Moderatör'e kızmakta haklı Başbakan Erdoğan. Ancak iki dakika düşünmek lâzım. Bu cesareti ona veren nedir diye.

Başbakan Erdoğan'ın duygusal davranmak gibi bir lüksü yok. O nedenle de İsrail Cumhurbaşkanı ile diplomasiye uymayan bir uslûpla konuşması ayıbın en büyüğü. Bağcılar Meydanın'dan halka yada Parti Meclis kürsüsünden kendi Milletvekilleri'ne seslenmiyor. Uluslararası bir platformda, Türkiye'yi temsilen bulunuyor.

"Sayın Peres, benden yaşlısın sesin çok yüksek çıkıyor. Sesinin yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisinin sonucudur. Benim sesim bu kadar yüksek çıkmayacak bilesin."

"Sen" diye hitap ediyor. Serde kabadayılık var ya (!)

Sayın Başbakan, Amerika Irak'ta onca zulmü yaparken nerdeydiniz? Sayın eşiniz ağlıyordu da biz mi görmüyorduk? Çoluk, çocuk, genç, ihtiyar katledildi resmen. Amerikan askerleri kadın, erkek, çocuk demedi tecavüz etti. Diri diri toprağa gömdüler insanları.

Bu çıkışlarınız, "Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz." tarzı söylemleriniz, ülkemizde yaşayan musevileri hedef göstermektedir. Oluşacak her türlü baskı ve zulümden siz sorumlu olacaksınız. Bu gün Türkiye'de yaşayan Musevi vatandaşlarımız zor günler yaşamaktadır. Ortadoğu'nun sayılı sanayi kuruluşlarından biri mal satamamaktadır. Unutmayın ! Ülkemizde çok büyük istihdamlar sağlayan bu firmalar'a , öfke kontrolsüz çıkışlarınız korku salmaktadır.

Bir Başbakan eşi dik duracak. Ağlamak neyin nesi? Ağlayacaksan gitme! Uzatılan mikrofona, bir ülke'nin Cumhurbaşkanı için "Yalan konuşuyor" diyemezsin. Başbakan eşi olmanın dışında bir sıfatınız olmadığına göre, sizin göreviniz vakar bir şekilde susmak. Parmağınızda ki yüzük de çok yakışmıştı (!) söylemeden geçemeyeceğim. Neredeyse parmağınızın tamamını kaplayacak büyüklükte bir taşı vardı.

Dikkatimi çeken bir başka hususta; diğer aile fertlerinin orada ne işi vardı? Meselâ damat Albayrak? Kızınız?

Yazık! Çok yazık!

Cüneyt Zapsu'nun orada işi neydi? Başbakan'ın artık danışmanı değil, MKYK üyesi de değil. Halâ yanında olması düşündürücü. Kurduğu "Yeni Hayat Vakfı" ile ilgili belki Sayın Başbakan'ın fikirlerine ihtiyacı vardır, tebdil-i mekanda ferahlık vardır amacıyla da Davos'u tercih etmiştir.

Sayın Başbakan şu İngilizce'yi ya öğrensin, ya da yarı Türkçe yarı İngilizce konuşmaktan artık vazgeçsin. "One moment, one moment" "Bir dakika, bir dakika" dedikçe yer yarıldı içine girdim sanki. Ülkemle, ülkem insanıyla gurur duymak benim en tabi hakkım.

Dünyada kriz var, ülkemde de. Ailece, gereksiz insanlarla Davos'a gitmek çok büyük lüks.

Arabuluculuk değil yaptığınız. Siyasi ranta dönüştürmeye çalıştığınızın herkes farkında. Yeni göreve gelmiş Obama bile.

Bu akşam ki efelenmeniz, gazete manşetlerine "Erdoğan kafa tuttu" şeklinde yansırsa sakın umutlanmayın. Bu davranışınızla Ulusumuz onöre olmadı.

Dün Amerika'ya "Dur" deseydiniz bu gün bende sizi ayakta alkışlardım..

 
Toplam blog
: 347
: 1365
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

İstanbul 25 Temmuz : /… İşletme tahsil ettim. Özel ilgi alanım olduğu için 2 yıl Psikoloji okudum..