Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '06

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Dua edelim ve gereken ilgiyi gösterelim LÜTFEN!

Dua edelim ve gereken ilgiyi gösterelim LÜTFEN!
 

Ana karnindan ciktiktan hemen sonra yasam enerjisi dedigimiz oksijeni ilk soludugumuz anda, ciglik atiyoruz. Yani yasam bize kucagini actigini haber veriyor, bize hosgeldin" diyor. Ve dünya bizi büyütmek icin seferber oluyor; öncelikle onu 9 ay karninda tasiyan o fedakar anne omuzlarina yüklüyor yükün en agirini. Büyütmek icin sartlar kimi kez cok agir oluyor. Kötü kosullarda da olsa, ezilse de yilmiyor o ana denilen insan. Gecesi gündüzüne karisiyor. Gece uykulari öylesine hafif oluyor ki, bebeginin gik demesini bile uykusunda duyuyor ve uyaniyor. Karni mi ac, neyi vardir diye kalkiyor bakiyor. Tanrinin minik emanetini gözü gibi korumak icin; genlerindeki koruyucu instikle ona bakiyor, gerektiginde canini bile esgiremiyor korumak icin.

Kendine ve cevresine ve insanliga yararli ve mutlu bir insan yetistirme cabasiyla kendi dogru buldugu egitimi uygulamaya calisiyor. Cogu kez dogru bildigimiz inandigimiz egitimi uygularken hatalarimizi göremiyoruz. Ama sonucta yapilanlar hep iyi niyetli olsa da az hatalarimiz oluyor,. Cocuk egitimi icin gerekli bilgilere sahip olmaliyiz. Egitimi onu giydirmekten, yedirip icirmekten cok daha önem tasiyor.

***

Günlerdir blog arkadaslarimizin konusu Ferdi oldu hakli olarak. Ferdi durup duruken bizi bu kadar mesgul ediyorsa, bizlerin bu gibi olaylardan ders alacagi birseyleri olmalidir diye düsünüyorum. Bu olay Ferdi'yi ailesini ve bizleri de birlikte düsünmeye davet ediyordur. Bunun nedenini ancak en dogru bilen Tanridir. Ama bizlerde kendi payimiza düsen nedeni cözmeye calismak icin düsünmeliyiz. Herseyde bir hayir vardir iyilik vardir diye inananlardanim. Kimbilir Ferdi iyilestikten sonra, cok daha bilincli cok daha güclü olacaktir. Tekrar gülücüklerini görmemiz dilegiyle kendisine acil sifalar diliyorum.

Tib bilim konusunda arastirma yapan bilim adamlarimiza tesekkür edelim. Calismalari sonunda özellikle cocuklarda bu hastaligin iyilesme sansini yükselttiler. Biz bunu biliyorken tazecik, hayata umutlarla bakan gencin tedavisi icin bir imkan tanimak istedigimizin cagrisini yapma geregini duydum. Paylasmasaydim icim huzur bulmayacakti. Inaniyorum siz de Ferdi ye yardim cagrilarindan haberdar olmak istiyordunuz.

Uzun lafin kisasi; imkanlarimizi zorlayacagimizdan eminim. ve az da olsa katkimizi kücümsemeyecegimizi biliyorum.

http://biryardimeli.bz.tc/

 

 

Hepinize saglikli mutlu yasam diliyorum.

Sevgiyle kalin, hos kalin...

 
Toplam blog
: 139
: 4264
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

Yurt dışında yaşıyorum. Spor, yürüyüş vb. bedensel aktiviteleri düzenli uyguluyor - vegan tarzı besl..