Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

6 Aralık 2006. Ferdi'nin Günü

6 Aralık 2006. Ferdi'nin Günü
 

Sağlığın ne kadar önemli olduğunu, hasta olduktan sonra anlar, çaresizlik içindeyken uzanan yardım elinin güç verdiğini, yanaklarda beliren tebessümlerden görürüz. Uzanan eller çoğaldıkça umutlanır, büyüyen umutla başaracağımıza inanırız.

Bugün 6 Aralık 2006 Çarşamba. Ferdi'nin Günü. Milliyet Blog yazarlarının, Ferdi için yazdığı, ''birlikten kuvvet doğar'' diyerek, dayanışmayı gösterdiği, Ferdi'nin gözlerindeki ışığın canlanacağı gün. Bugüne kadar yardım çağrılarını, ''bir el de siz uzatın'' haykırışını duymayanlara, hep birlikte seslendiğimiz gün. Hala duymayan, görmeyenler varsa, bir defa daha davet yapalım, uzanan yardım ellerini çoğaltalım, Ferdi'nin kanının canlanmasına katkıda bulunalım.

Evinde ailesi, okulunda arkadaşları, öğretmenleri, mahallesinde komşuları bekliyor Ferdi'yi. Kimbilir, hangi mesleği yapma isteği, hayalleri var, geleceğe dair. Belki, o da doktor olup, şifa dağıtacak, hayat kurtaracak. Belli mi olur, bugün ona yardım için uzanan eller, gelecekte Ferdi'den yardım görecek, doktoru olacak. Hayatta ne zaman nelerle karşılacağımızın garantisi yok. Bugün Ferdi'ye yarın ''size'', ''bize'', ''hepimize''. Belki yazar olur, adını ''6 Aralık Benim Günüm'', ''ikinci doğum günüm'' kitaplarıyla duyuracak olan.

Yeni günün ilk saatleri Ferdi için güzel başladı. Her dakika çoğalıyor, ard arda geliyor yürekten yazılan, gür çıkan sesler, seslerimiz. Deniz Hanım, Biberiye başta olmak üzere, bugünün ''Ferdi günü'' olmasında emeği olanlar gözleri nemlenerek, Milliyet Blog'a üye olmaktan gurur duyarak okuyor tek tek yazılanları, verilen mesajları.

Görüyor musun Ferdi, ne kadar sevenin var, hiç tanımasan, adlarını bilmesen de, sağlığına kavuşman, ''çorbada tuzumuz olsun'' diyerek emek veren, ellerini açıp dua eden. Sil gözlerindeki yaşları ağlama artık, gülmek daha çok yakışır yanaklarına. İnan geride kalacak, yatakta geçirdiğin, kötü günler. Annen en sevdiğin yemekleri yapacak, baban, sıkı sıkı sarılacak, ''evine hoşgeldin'' derken. Arkadaşların, öğretmenlerin sabırsızlıkla bekleyecek yeniden okuluna gideceğin günleri. Haydi, seni bekliyoruz, birlikte kutlayalım, ikinci doğum gününü.... Seni bekliyoruz, sevgiyle, güzel haberlerle.

Ferdi Vatansever'e yardım eli uzatmak için yapılması gereken herşey,, http://biryardimeli.bz.tc sitesindedir. Bir el de siz uzatr mısınız?

 
Toplam blog
: 126
: 2338
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Kompozisyon derslerini biraz daha fazla önemsediğim, uzun cümleler kurmaya başladığımdan bu yana sev..