Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '06

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Biz neymişiz meğer!

Biz neymişiz meğer!
 

Ferdi'cigim, icimden gelen seslere yine söyle bir kulak verdim ve hep ayni sözü duyar oldum bu ara. "Herseyde bir hayir aramak gerekir" Ve sana bunlari anlatmadan icim huzur bulmayacak. Diyorum ve inaniyorum yine. Biz insanlar yüreklerimizin sicakligini icimizde tutmak gibi bir irade gelistirdik aliskanliklar edinmeye basladik.

Eskiden biz böyle degildik. Bizim insancil kültürümüzde erozyon yasaniyor. Materyalist bencil hayat kosullari yarattik kendimize. Adina modern-yasam dedik. Paranin gücüyle ayakta durmaya calisiyoruz. Pahali giysilerle süsülü püslü giyinebiliyor, sahte gülücükler sahte mutluluk imaji yaratabiliyorsan, ben siradisiyim ben senden üstünüm, benim bilgim benim zekam, benim statüm, benim kültürüm seninkinden üstün cabasiyla, kendimize benzemeyeni dislarken kendimizi oyalamaya calisiyorken etrafimizda olup bitenlere duyarsizligimiz, ilgisizligimiz günden güne artiyorken, yüregimizin bir kösesinde, sicakligi sevgiyi disari verememek, paylasmamak acisiyla yanip tutusuyorken, maddiyatin bizi mutlu etmedigini hissediyorken, gelir iste böyle anlar ve DUR! der bizi kendimize getirir. Aynen bir deprem gibi bazen uykudayken sarsar. Birikimlerin sonu hep ya yikici, yada yapici olur iste böyle. Sonucta insaniz, sevgisiz yardimlasmadan yasamaktan sykiliriz da...

Bir digerinden güzel sözler duymak isterken, ilgi görmek sevilmek arzusuyla yanip tutusurken, vermek zor gelir bazen. Almayi cok severiz. Isteriz gelsin bir baskasi bize "seni seviyorum" desin. Bu hosumuza gider. Duymak istedigimiz güzel sözleri bazen bizde söylemek isteriz, icimizden öyle gelir. Söylemek istesekte söyleyemeyiz bazen. Dilimiz tutulur. Güvenemeyiz ona bir an. "Seni seviyorum" dedigimizde, " ben de seni seviyorum" tezahüratini bekleriz. Almadan, vermenin mutlugunu insan bir tatsa hep verecektir. Bencillikten kurtulamiyoruz. Sorun zaten orada.

Bir yakinimizi carsida pazarda görürüz. Acaba merhaba desemmi demesemmi diye düsünürüz. Iliskilerimizde bir güvensizliktir basini almis gidiyorken, birbirimizden sikayet ediyorken, Yüregimizdeki sevginin yogunlugunu, yalnizligin acisini hissediyorken, icimizdeki bomba patlamak icin an kolluyorken sen ciktin karsimiza. BIZ NEYMISIZ MEGER Ferdi'cigim.. O kuruntularimizin ön yargilarimizin asli astari yokmus meger.

Simdi görüyorum, okuyorum blog yazar arkadaslarimizin yüreklerindeki güzellikleri, nasil cömertce ortaya koyduklarini. Görüyorsun neler varmis meger. 06 Aralik 2006 carsamba günü sana tüm sevgimizi güzelliklerimizi sifa dileklerimizi, dualarimizi yollayarak biraz yorgun düsmüs yüreginin gücüne güc katmak icin bu günü secen, öncülük yapan o degerli arkadaslarimiza da en güzel dilek ve sevgilerimi bu vesileyle iletmis oluyorum.

Ilerde hatirladiginda gülümseyeceksin. Seni kucaklayan bu insanlarla birlikte kutlayacagiz senin gülücüklüklerini, sevinclerini. Bu nedemek biliyormusun Ferdi'cigim? Popüler oldun demektir. Canim benim..

Sevin!! Ferdi'cigim SEVIN!! Biz sana gönderiyoruz sevgimizi en derinden geldigi kadariyla en yürekten, tanrinin bize bahsettigini kullanabildigimiz kadariyla. Ama esas görev senin. Sen isteyeceksin.. Tanri sana sans verdi iyilesmen icin. Bakma sen o hastaligi bize öcü gibi tanitanlara. Onlarda bilmiyorlardi. Bilimsel arastirmalardan aldiklari sonuclar yetersizdi. Bilgileri bildikleri kadariyla söz ettiler. Tanri verdigi derdin caresini birlikte verir. Biz careleri kesvetmek icin zorlansakta bildigimiz bir sey var. Iyilestirici ilac; icimizdeki (inanc tir). Tanrinin sana verdigi gücü ona duydugun güveni inanci kullanmalisin. Ve son karari ona birakmalisin. Ama sen güclüsün basaracaksin! Ve bizlere verdigin anekdot icin sana tesekkür edecegiz sadece.

Biz insanlar, kaderimizin kücük bir kismini kendi akil, düsünce ve inanclarimizla kendimiz yapariz. Bu secenegi tanri bize bahsetmisse liberal, özgür, demokrat oldugu icindir. Kaderimizin yani, yasadiklarimizin büyük bölümü de dogum öncesi ve sonrasi tanri aldigi notlar arasinda analiz yapar ve kaderimizi belirler. Ama Tanri yinede cok demokratik, liberal ve özgürlük bagislamistir bizlere. Bilgi ve inanclarimizin cercevesinde mutlu olmak ve olamamak bizim elimizde. Yukarida bahsettigim gibi ve cesitli nedenlerle hatalarimiz oluyor bu hatalarimizla olgunlasiyoruz. Tanri afetsin bizleri.

Ferdi'cigim ben sana dayan demeyecegim. Sadece rahat ve huzurlu olmalisin. Olumlu düsüncelerinle kendini yenile düsüncelerinin, inanclarinin gücüne inan.

Yakinda burada bir blog acacaksin ve senin yazilarini okuyacagiz.. tamammi? seni sevgiyle öpüyorum. Basini dik tut! resimdeki gibi öne egik duruma, yani sirtinida dik tut ve hemen gücünün arttigini hissedeceksin. Yasayacagin görecegin güzelliklere ulasmak istedigin basarilarini hayal et..

Sevgilerimle...

Mine

http://biryardimeli.bz.tc/

Not:Ferdi'ye bu bloglari okumasi icin bir imkan taninmali. Bu dilek ve temennileri, güzel yüreklerin dile getirdiklerini okursa, cok daha cabuk kendini toparlayacaktir.

 
Toplam blog
: 139
: 4264
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

Yurt dışında yaşıyorum. Spor, yürüyüş vb. bedensel aktiviteleri düzenli uyguluyor - vegan tarzı besl..