Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Aşk beklesin; Ferdi yaşasın....

Aşk beklesin; Ferdi yaşasın....
 

Hava soğuk. Ağaçlar bile birbirine sokulmuş. Rüzgarın artık bize garazi var. Soğuk insana zayıflığını hissettiriyor. Üşüyorsun, titriyorsun aklında sıcak kumsallar. Kargalar bile palto giymiş, kimi nezle gaklamıyor. Pazar günü işyerine uğradım. Her zamanki kedilere mama verdim. Arkadan kalın, ağdalı bir ses ''maaav'' dedi. Bir derdi var bu sesin sahibinin, dönüp bakmalı.

Gidince gördüm ki, taş çatlasa yedi aylık çelimsiz bir kedi. Yeni bu; daha önce hiç görmedim. Arabadan mama getirdim, verdim ''al, ye hadi''... Biraz yiyip, biraz bakıyor. Dertli dertli bakıyor, arada ''maaav.'' Kafamda bir sürü sorun, yarım yarım problemler şirkete girdim. Ertesi gün telefon açtım ''Arkadaşlar arkaya da yemek koyun, yeni kediler var''

Çarşamba günü gidince işe. Nesrin dedi ki ''O kedi, öldü''. Hangi kedi? ''Yeni kedi İlker bey. Uzun süre aç kalmış, veterinere götürdüm ama orada öldü.''

Kedi bana "uzun süredir açım, hastayım" diyormuş. Benim kafa dolu olmasa belki kimbilir?.. Özal ''açlıktan ölen olmuş mu hiç?" demişti bir kez. ''Hem de kaç kere gördüm ben, bak oradan sen de görürsün'' diyorum.

Ferdi, Blogun gündeminde. Ferdi toplumsal derdimiz. Ekipteki arkadaşlara blog yazılarından örnekler dağıttım. Para toplandı. Yarın hesabına yatacak. Büyük bir şey değil. Ama belli bir sayı tutturulsa bayağı iş görülür diye düşünüyorum.

İnsanoğlu ölümü gördü korktu. Ölümsüzlüğü aradı. Efsaneler, hikayeler, masallar yüzlerce. Sanatı buldu; eserler yaptı, heykeller oydu, resimler çizdi. Kendi öldü onlar kaldı. Yaşatmaktan güzel ne var? Serçeyi de, küçük köpeği de, nöbet tutan askeri de yaşatmak gerek. Ferdi'yi unutmadım. Ferdi de yaşamalı. Ferdi yaşarsa insanlık ışıyacak. O zaman bir tek Ferdi olmayacak; o zaman insanlık Orman gibi olacak. Ferdi diyecek ki: "Allah Allah ne çok İnsan varmış"

Bayram'da köprüleri, otobanları, gişeleri beleş yapan Devletlum. Öyle yapınca ben sana oy vermem, oy için böyle şeyler yapma. Herkes verir o üç milyonu, beş milyonu kafanı yorma sen. Ama o topladığın paralarla İlik nakli hastanesi kur, lösemili çocuklar için fon kur; yap işte bunları ne duruyorsun?

Aşık olanlar. Mektubun ucunu yakanlar. Lotoda parayı bulanlar. Hepsi beklesin Ferdi yaşasın şimdi.

Bu blogu kuranlar. Gece gündüz çalışanlar. Bu Blogta yazanlar. Ne çok İnsan varmış, içim ışıldadı be. Ferdi yaşasın. Yaşasın be ALLAH'IM ne olur?

 
Toplam blog
: 187
: 1260
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

İyiye ve güzele götürmeliyiz Dünyayı. Sürekli daha çok kazanmak, daha yukarıdan bakmaya çalışmak,..