Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
Okunma Sayısı
3012
 

Sardalya balığı ızgarası nasıl yapılır

Sardalya balığı ızgarası nasıl yapılır
 

harika lezzetli bir yaglı balık,ihtiva ettiği yağ doktorların önerdiği omega 6 yaglarından olup sagl


1, 5 kilo sardalya balığının kafalarını koparınız ve içlerinide elinizle veya ufak meyve bıçağı ile temizleyiniz. Üstündeki pulları ise parmaklarınızla temizleyiniz. Kapaklı tel ızgarayı veya normal tel ızgarayı açıp, alt kapagına 15 adet asma yaprağını diziniz. Bunların üzerinede Sardalyaları bir sıra halinde diziniz. Sardalyaları tuzladıktan sonra asma yapraklarının kalanlarını 15 adet balıkların üzerine dizip tel ızgaranın kapağını kapatınız. Kor haline gelmiş mangal kömürü üzerinde önce bir tarafını, sonra diğer tarafını çevirerek kızartınız. Kırmızı soğan, Limon vede roka ile servis yapınız.

NOT:Eğer mangal ateşini kullanmaktan mahrumsanız aynı işlemi elektrikli ızgara veya kapağı açık fırında da yapabilirsiniz. Balık yanında mutlaka taze emek ve tatlı olarakta beyaz helva önerebilirim.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 238
Toplam yorum
: 12
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 2101
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabe..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster