Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Bernabeu'dan eliboş dönüş

Bernabeu'dan eliboş dönüş
 

fifa.com


A Milli Futbol Takımımız, grup eleme maçlarının beşincisinde İspanya’ya deplasmanda 1-0 yenildi.

Maça çıkan 11’lere bakıldığında birbirinin aynısı dizilişte iki takım göze çarpıyordu. İspanya’nın tipik 4-4-2’sine Fatih Terim çift ön libero ve çift forvetle cesur bir takımla çıktı maça.

Sol bekte etkili olamayan İbrahim Üzülmez yerine Hakan Balta, Hakan Balta’nın oynadığı stper mevkiine de Getafe’li İbrahim Kaş ile başlayabilirdik. Nitekim kağıt üzerinde takımımızın en zayıf halkası defansıydı.

Özellikle ilk dakikalarında çok net pozisyonlara girdiğimiz maçın ilk yarısında İspanya ile başa baş bir mücadele sergiledik.

Oyunun kontrolü ikinci yarıda nispeten rakibe geçti. Özellikle golün geldiği 60. Dakikadan sonra İspanya fantezi yapmayıp güçlü rakibini ciddiye alarak skoru korumaya yönelik bir oyun düzeni belirledi.

Fatih Terim golden hemen önce yaptığı değişikliğe pişman olduysa da Semih’in boşluğunu Gökhan Ünal ile doldurmak istedi. Fakat bu futbolcu hiç verimli olamadı. Hatta bu dakikada Semih yerine Nihat’ın çıkarılması daha doğru bir tercih olabilirdi.

Büyük umutlarımız Tuncay ve Arda maçta etkili olamadılar.

Sergio Ramos maçın yıldızıydı. 90 dakika sağ kanadı hallaç pamuğuna çeviren İspanyol futbolcu mükemmel bir maç çıkardı. Bu neticeye sol kanadımızın katkısı da itiraf edilmelidir.

Volkan yediği gol dışında iyiydi. Ciddi birkaç pozisyonu çıkardı.

Takımı ateşlemesi muhtemel Sabri oyuna çok geç alındı.

Son dakika golleriyle meşhur takımımız, herkesi böyle bir beklentiye sokuyor artık. Taraftar da maçın son düdüğüne kadar umudunu koruyor.

İspanya deplasmanında 1-0’la yenilmek dünyanın sonu değil tabi. Burada kaybedilen 3 puandan daha ziyade sayemizde puanla tanışan Estonya ve İstanbul’da yenemediğimiz Belçika maçları ileride çok baş ağrıtacağa benziyor.

Lider bitirmemiz hemen hemen imkansız olan grupta, kaybettiğimiz her puan en iyi ikincilik yolunda da büyük önem taşıyor. Hatta doludizgin ilerleyen bir Bosna Hersek de, ikinciliğimizin bile garanti olmadığını gösterdi bize.

Bu gruptan çıkmak adına budan sonra -sahamızda oynayacağımız İspanya maçı dâhil- tüm maçlarımızı kazanmak üzere bir strateji belirlemeli ve bunda da başarılı olmalıyız.

Kalan maçlarda Milli Takımımıza başarılar.

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..