Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '09

 
Kategori
Kültürler
 

Heyecan verici biir proje, Atatürk'ün Cumhuriyet Köyü Planı'nı yaşatmak ve yaygınlaştırmak.

Heyecan verici biir proje, Atatürk'ün Cumhuriyet Köyü Planı'nı yaşatmak ve yaygınlaştırmak.
 

CUMHURİYET KÖYÜ PLANI'nı duyurmak ve yaygınlaştırmak amacımızdır.


İçinde hayvan mezarlığı, asri mezarlık, öğretmen evi, okuma odası, gençler kulübü, sosyal kurumlar, fabrikalar, köy gazinosu , damızlık ahırları olan bir köy düşünün. hayvanlar için bile mezarlık olması gerektiğini düşünen duyarlı bir dehadan olağan üstü önemde bir proje.


1937 yılında tasarlanmış, Mustafa Kemal Atatürk tarafından. Kalkınmanın ve zenginliğin tüm topluma dengeli bir biçimde dağıtılması hedefinin en önemli belgesi olan bu proje ülkemizdeki bölgesel eşitsizliği kaldırabilecek, herkese iş sağlayabilecek önemli bir projedir.

Gelişme için gereken bu tür hedefler kurucunun ölümünden sonra hasır altı edilmiş, halk, özellikle köyler sefalete, fakirliğe mahkum edilmiş. Onlar için ciddi hiç bir proje gerçekleştirilmemiş.

Bu güne kadar bu tür projelerle köylere ve yurdun her yerine ulaşılsa neler olurdu kimbilir?

Şimdi neden olmasın? Yoksullaştırılarak taasuba mahkum edilen, kendisine verilecek yardımlarla yaşamaya mahkum edilen halkın geniş bir kesimi üretken ve özgür hale gelebilir.

Bu projeye eklenebilecek günün gelişen ihtiyaçlarını da karşılayabilecek şeyler de önerilebilir. Varlığın paylaşılması, eğitimde fırsat eşitliği yaratacak şekilde aynı standartlarda ülkenin her yerinde olması, enerji, altyapı, sanat ve kültürel faaliyetleri gerçekleştirebilecek bina ve oluşumların da eklenmesi projenin güncellenmesini sağlayabilir.

CUMHURİYET KÖYÜ PLANI'nı duyurmak ve yaygınlaştırmak, günümüzün modern yaşam ihtiyaçlarının da eklenmesi, revize edilmesi grubun amaçları arasındadır.

Facebook Grup Adresi
http://www.facebook.com/group.php?gid=5511417519

Modern Yaşam Platformu FAcebook Grup Adresi
http://www.facebook.com/group.php?gid=9858441909


Proje adı:
ATATÜRK'ÜN CUMHURİYET KÖYÜ PLANI Gerçekleştirme Projesi

Süre:
Proje hazırlık, oluşturma ve maket süresi bir yıl olarak öngörülmektedir.

Amacı
Günümüz gerçeklerine uygun sayıda nüfusu olan bir Atatürk Köyü planı, maketi ve 3D sinin hazırlanması.

Bilgi:
Grubun ATATÜRK'ÜN CUMHURİYET KÖYÜ PLANI'nı yaşayan bir hale dönüştürmesi ve bir proje grubuna dönüşmesi için bu tür bir köy planının tasarım, çizim, maket, 3D uygulamaları için konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşların görev alması gerekiyor.

Yürütme:
Bu projenin yürütülüşü sırasında ilgili bütün kişilerle iletişim halinde olmayı, gerekli olduğu durumlarda belki bir köy meydanında bir günlük bir atölye çalışması yapmak

Mekan:
Öncelikle sanal ortamda yürütülecek çalışmalar, gerekli görüldüğü durumlarda uygun yerlerde atölye çalışmalarına dönüşecek. Mayıs ayının ortalarında, hazırlıkları tamamlanabilirse belirlenebilecek bir köyde, o köyün halkı, muhtar ve meclisinin de bulunabileceği bir atölye hedeflemeliyiz. Daha önce Salacak festivalinde imkan/mekan atölye çalışması kapsamında bir atölye çalışması düzenlenmişti.

Gereklilikler
Bu durumda ihtiyacımız olabilecek alan ve meslekler,

- Şehir plancıları
- Mimarlar
- Tasarımcılar
- 3D kullanıcıları
- İdareciler
- Alt yapı uzmanları
- Enerji mühendisleri
- İnşaat mühendisleri.
- Çevreciler
- Meteorologlar
- Ziraat Mühendisleri
- Park ve bahçe düzenleyicileri
- Yaratıcı drama ve tiyatrocular
- Dans ve gösteri sanatçıları
- Öğretmenler
- PR ve Halkla ilişkiler
- Ekonomistler

Çağrı ve duyuru
Projenin gerçekleşebilmesi için katılımcılara, ilgili olabileceğinizi düşündüğünüz kişilere, kuruluşlara ulaştırabiliriz.

Not: Proje bu haliyle ön taslak durumundadır. Bu projenin yazım ve geliştirilmesine katkıda bulunabilecek arkadaşlara da ihtiyaç var.

Yazışma adresi ve iletişim
Yeni bir belirlemeye kadar grup panosuna yazarak, ekremp@gmail.com mail adresi ve 0533 500 08 42 cep telefonundan Ekrem Pehlivan'a ulaşabilirsiniz. Görev alma isteklerinizi ve alanınızı mutlaka mail atarak belirtin.
 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..