Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '09

 
Kategori
Yurtdışından Bildiriyorum
 

Washington’un göbeğinde Ermenilere karşı 24 saat nöbet

Washington’un göbeğinde Ermenilere karşı 24 saat nöbet
 

Ankara-Erivan anlaşması Amerika’daki diasporaların kavgasını etkilemedi

Washington’un göbeğinde Ermenilere karşı 24 saat ‘Van’ nöbeti

Türkiye ile Ermenistan’ın önceki gün ilişkilerini normalleştirme kararı ABD’deki Ermeni diasporasının Türkiye karşıtı faaliyetlerini etkilemedi. ABD’deki Ermeni kuruluşları bugün Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği ve Los Angeles Başkonsolosluğu önünde soykırım günü iddialarını yineleyerek protesto gösterileri düzenleyecek.

ABD’de yaşayan Türkler ise Ermenilerin bu girişimlerine karşı-protestolarla yanıt veriyor. Türk dernekleri, Ermenilerin Türkiye saatiyle 22.00 sıralarında düzenleyecekleri protestonun başlamasından 24 saat once Massachusets Bulvarı 2525 numaradaki Türkiye Büyükelçiliği’nin önünde kamp kurdu. Washington’da yaşayan Türklerin oluşturduğu irili ufaklı gruplar birbirlerini ikişer dörder saat aralıklarla değiştirerek büyüklçilik önünde aralıksız nöbet tutmaya başladı.

Eylemin örgütlenmesinde Washington Türk Amerikan Derneği ile birlikte çalışan Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi’nin başkan yardımcısı Günay Evinç toplam 24 saat sürecek eylemleri konusunda, “Ermeniler bugün saat kaçta gelirse gelsin oraya geldiğinde karşılarında bizi bulacaklar. Bunun için Washington’daki Türk liderleri olarak 1915’de Van'da yaşananları hatırlatmak, Türk kökenli Amerikalıları ve Türk dostlarını Ermeni aşırıcılığından korumak ve Ermeni terörüne ve Ermeni başkaldırısına kurban verdiklerimizi anmak için Van Muhafızları Komitesini kurduk. Ermenilerin gösterisinden 24 saat önce bu gönüllü ‘Van muhafızlarımız’ nöbete başladı” dedi. Günün ilk nöbetlerinden birini kendisi tutan Evinç’in ardından Türk derneklerinin üyeleri ve öğrenciler sırayla elçilik önünde sabaha kadar bekledi.

ABD başkentindeki Türk sivil toplum örgütlerinde çalışan Sema Muslu “Biz iki kişi, nöbeti 20.00’da başka bir ikiliden devraldık. Geceyarısına kadar nöbetteyiz. Sonra bir grup Türk öğrenci devralacak.. Burada olmaktan büyük haz duyuyorum.Belki onlarla sabaha kadar kalırım. Ama hepimiz yarın Ermenilerin geliş saatinde mutlaka burada olacağız” dedi.

Muslu’dan görevi devralan grup içinde yer alan NOVA Koleji öğrencisi Süha Sonışık ise “İki işte part time çalışıyorum. Bugünkü nöbet için bunlardan izin alarak geldim. Sabaha kadar çay içip pizza yiyerek bekleyeceğiz. Sabah için de kahvaltılık getirdik” diye konuştu.

Gece nöbetine kalan öğrencilerden Emin Onuk ise, ”Bu gece 5 kişi buradayız. Sabah nöbetini devretsek de öğleden sonar yine gelip protestolara katılacağız. Ermenilerin kendilerinin de o dönem katliamlar yaptığını anlatmaya çalışıyoruz. Barışçı yollarla. Biz elimizden geleni yapsak da onlar ellerinden gelen taşkınlığı çıkaracaktır” dedi.

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 26391 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 10
: 1714
Kayıt tarihi
: 21.04.09
 
 

Milliyet Gazetesi muhabiri. Milliyet Ankara Bürosu'nda 1996-2008 yılları arasında siyaset, başbakanl..