Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

26 Nisan '09

 
Kategori
İzmir
 

Bayındır Çiçek Festivali

Bayındır Çiçek Festivali
 

Bu festival çiçek gibi...

BAYINDIR’IN FESTİVAL ÇİÇEKLERİ TAKSİM’DE İSTANBUL'LULARA DAĞITILDI.

İzmir Bayındır’da 1-4 Mayıs 2009 tarihleri arasında düzenlenecek çiçek festivali kapsamında festivalin tanıtımını yapmak ve Bayındır’da üretilen mevsimlik çiçekleri İstanbul’lu çiçek severlere tanıtmak amacıyla Taksim Meydanı’nda 5000 adet mevsimlik çiçek dağıtıldı.

Programa Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Yönetimi ile Bayındırlı çiçek üreticileri katıldı.

Bizzat kendi elleriyle İstanbul’lulara çiçek dağıtan Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş yaptığı açıklamada: “Bayındır dağından da ovasından da bal akan yemyeşil bir beldemizdi. Bayındır’da mevsimlik çiçek üretimi en önemli geçim kaynaklarından birisi ancak yeterince Pazar bulamıyorduk. Ankara’da iken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a ilçenin çiçek üretim potansiyelini anlatarak, pazar bulmakta güçlük çektiğimizi ilettik. Sağolsun çok olumlu karşıladı ve hemen yanımızda İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Eyüp Karahan Bey’i arayarak bilgi verdi. Çok yakın bir zamanda Genel Müdürümüz Eyüp Bey ekibiyle birlikte Bayındırımıza geldi ve incelemelerde bulundu. Eyüp Bey, Üreticilere, ''Çiçeklerinizi biz alacağız müjdesini verdi. Genel Müdür Eyüp Karahan, bölgenin iklim şartlarının çiçek üretimine son derece elverişli olduğunu ifade ederek, mevcut seraların bakımlı, üretilen çiçeklerin de kaliteli olduğunu söyledi.'' Böylece İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. ile 2.000.000 adet mevsimlik çiçek alımı anlaşması yaptık. Şimdi de mevsimlik çiçek üreticilerimizin, belediyelerimizin ve vatandaşlarımızın buluştuğu Bayındır Çiçek Festivali’ni düzenliyoruz. Bugün de İstanbul Taksim’de İstanbul’lularımıza bu festivali ve Bayındırımızın çiçeklerini tanıtmak için ücretsiz çiçek dağıtıyoruz. Ben öncelikle değerli büyüğümüz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ve İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’ye www.istanbulagac.com.tr çok teşekkür ediyor ve hepinizi festivalimize bekliyorum” dedi.

Halkın yoğun ilgisi nedeniyle Bayındır çiçekleri kısa sürede tükendi. Ancak çiçeğin merkezi Bayındır’daki 1-4 Mayıs 2009 tarihlerindeki festivale katılarak; Bayındır hakkında, mevsimlik çiçek üretimi ve üreticileri hakkında daha geniş bilgi sahibi olacağız.

Çiçek gibi bir yaşam dileğimizle..
 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..