Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '06

 
Kategori
Eğitim
 

Bilgiye kolay ulaşma yolları

Bilgiye kolay ulaşma yolları
 

Bilgi tüm toplumlar için vazgeçilmez bir kaynaktır.Doğru bilgiye kolay yollarla ulaşma yollarını öğrenen insanlarımız daha araştırmacı ,sorgulayıcı ve objektif düşünen insan olmalarını sağlamada çok büyük önem taşır.Yani bilgiye kolay ve doğru yolla ulaşma yollarını bilmek bir gerekliliktir.

Çağımız bilgi çağı bu bilgilere ulaşma yolları nelerdir.Zamanı nasıl değerlendirmelidir. Bir köşe yazısında okumuştum.Dört saat daha geç uyuyarak "6 günlük hafta"da yaşamayı deneyen tanıdıkları varmış.Bunu bilgiye ulaşacak zamanı oluşturmak için yapılıyorlarmış.Hatta yılda 3 ay kazanmak mümkünmüş. her dört saatte bir 20 dakika uyuyarak....."Da vinci Sleep"(Da Vinci Uykusu)adını taşıyor bu yöntem.Einstein da böyle uyurmuş."Çok fazlı Uyku"ymuş.Çok fazlı uykuyu yaşam biçimi haline getirmiş Ünlüler Leonardo a Vinci,Thomas jefferson,Napoleon,Thomas Edison,Nikola Tesla ve Winton Curchill.Hepside dünyada başarıları büyüklüğü sayesinde isim yapmış kişiler.

Hayatımızın üçte birini uyku ile kaybetmektense zamanımızın kıymetini bilerek bilgiye ulaşmanın ilk yolu zamanımızın kıymetini bilmek, yeri geldiğinde uykudan bile feragat etmektir.

Bilgiye kolay ve doğru ulaşmanın ikinci yolu bilgisayar ve internet bilmek ve doğru kullanmaktan geçmektedir.Bilgi ülkelerin en büyük gücü konumuna gelmiştir. İntermet ,dünya çapında bilgisayarların birbiri ile bağlandığı ağ dır.Öğrencinin bilgiye ulaşmasında sınır olmadığı için ayrıca özgüven kazanılmasını sağlar.Öğrenci araştırma, bilgiye ulaşma becerisini kazanmasını sağlar.

Öğrencilerimiz bilgisayar kullanırken faydalı şekilde yürütülebilmesi için dikkat edeceği hususları bilmelidir.Bilgiye kolsay yolla ulaşma yöntemlerini bilmelidir. İnsan kaynaklarının geliştirilmesi ve "yaşam boyu eğitim "ilkesi hedef haline getirilmelidir.

Eğitim fakültelerinde bilgisayardan, ödev yapma teknikleri ,öğretmen adaylarımıza öğretilmelidir.

Öğrenci analiz ve sentez yapmayı internetten öğrenir.İnternet bilgiye ulaşmanın en hızlı ve ucuz yoludur.Öğrencilerimize bilgisayardan bilgiye ulaşma yollarını öğretmeliyiz. Bilgisayarda zaman öldürmeden bilgisayarın nasıl ve ne için kullanılacağını öğrenmek yapılması gereken en önemli kazançtır.Öğretim üyelerimizin ve Öğretmenlerimizin web sitelerinden yararlanma yollarını öğrenmek ve üniversitelerin sanal kütüphanelerden yararlanma yolları öğretilmelidir.

Bunları başarabilirsek öğrencilerimiz bilgi çağında başarılarının kaynağının kendileri olduklarını öğrenecekler.Öğrencilerimiz araştırmacı ,analiz ve sentez yapabilen, son bilgiyi kullanan bireyler olacaklardır.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..