Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
Okunma Sayısı
10429
 

Tavada yılan balığı

Tavada yılan balığı
 

Balıktan sonra bakır cezvede kahvede yapacaksın!


Sezon açıldı ama balık fiyatları düşmedi...

İstavritin havasından yanına yaklaşılmıyor kilosu; 15 TL

Çingene palamudunun ensesi kalını 10 TL...

Geçen gün Tekirdağ’da plastik leğen büyüklüğünde bir kalkanın fiyatını sordum, ağabey altmıştan kapı açtı, ellide anlaştık, tartınca kurbanlık buzak fiyatına geldi namusuz balık... Caydım!

Kredi kartına altı taksit yapsa neyse!

Balık ölü ama canlı istiyor adam parayı...

Tezgâhlarda, çinakop yok lüfer yok...

Yer gök, çakma çupra, çakma levrek! Onlarında tadı yok arkadaş, saman gibi oluyor mübarekler...

&&&

Akşamüzeri alışverişe çıktım, beyaz mermerin üzerine uzatmışlar yılan balıklarını...

Güzelde fiyat koymuşlar, irilerden üç tane seçtim, temizlettim...

Tadını bilmem o balığın!

— Ağabey nasıl pişireyim?

— Şiş yap! Olmadı olduğu gibi at ızgaraya, yağlı balıktır bu...

Yeşillik aldım biraz, eve döndüm...

İnternetten yılan balığının nasıl pişirildiğini araştırmaya başladım...

Başlıklar yukarıdan aşağıya aynen şöyle;

Yılan balığı saldırısı! Altı dakikalık videoyu izledim meraktan... Müren balığını yılan balığı niyetine kameraya almışlar, cesur bir dalgıç arkadaşta elleri ile mürene sosis yediriyor... Her şey güllük gülistanlıkken dalgıcın başparmak balığın ağzında kalıyor...

Elektrikli Yılan Balığı...

Yılan balığı avı!

Enez’de yılan balığı paneli yapıldı.

Sayfanın sonunda aradığım başlığı görüp tıklıyorum

“ Yılan balığı tarifi”

Kömür ateşinde yılan balığının yapılışı

Daldım hemen sayfaya okumaya başladım... Tarifi sanıyorum asker emeklisi bir ağabey yazmış, cümleleri okurken gayriihtiyarî hazır ola geçiyorum!

“<ı>Balığı iyice yıka, derisini sıyıra­rak çıkar. Kuyruğu ile kafasını kesip at. Karnını yavaşça yararak içini boşalt. Sırtındaki uzun yüzgeci kesip al! Balığı 4 santimetre eninde yuvar­la! Parçalar şeklinde kes

&&&

Maydanozu ağzıma koymazdım ben, ne olduysa bir aydır sofradan eksik etmiyorum...

Salataya girişiyorum... Soğanları ince ince doğruyorum önce, ardından bir diş sarımsak...

Domateslerin kabukları ile aranız nasıl? Benim hiç yok...

<ı>Bizim Soner güzel soyar domatesin kabuğunu, bıçağı farklı tutar, domates deyince aklıma geldi, kulakları çınlasın... Hoş saat gecenin ikisi ama uyanıktır bu saatlerde, eee çocuk bakıyor adam, ertesi günde ruh gibi geziyor...

Biber, marul, maydanoz dört beş yeşil zeytin, bolca limon ve zeytinyağı...

&&&

Hani Ramazan olmasa, üşenmez balkonda yakardım ben mangalı, kömürde yılan balığını usulüne uygun yapar, ballandıra ballandıra anlatırdım...

Tembellikten, balıkları göz kararı ile tarifteki gibi dört beş santimlik parçalara bölüp yağsız tavaya attım, kendi yağında kızarttım...

Laf aramızda lokum gibi oldu yahu!

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

:))) Neye gülüyor bu diyorsunuz di mi? Yemek tarifi alırken hazırola geçme fikrinize gülüyorum. Alemsiniz siz :))

Nilgün Akad 
 05.10.2009 21:12
Cevap :
E öyle yazmış adam tarifi... : )  05.10.2009 23:05
 

Gerçekten güzel oluır o lokumlar hııı:-)

yeşilsoğan 
 17.09.2009 13:07
Cevap :
Hakikatten ağabey ya... : ))  17.09.2009 22:46
 

aman bir an mangal yapacaksınız sandım..:) ben muğla güllük körfezinde bir balıkçı köyünde kalmıştım zamanında çakma cupra nın ilk zamanlarıydı... o zaman o köyde kaldığım pnsiyonda yapmışlardı aynen sizin yaptığınız gibi halka halka ve az terayağlı ile sosis gibi kabarmıştı namussuzlar... ama dediğiniz gibi bu kadar lezzetli bir balıkdaha yemedim diyebilirim size afiyet olsun...:)

apollonistik 
 16.09.2009 12:12
Cevap :
Yoo şunun şurasında 4 gün kaldı, kömürde de pişireceğim o mereti ben : ))  16.09.2009 14:54
 

Ben soslu sardalya yapacağım akşama. Aldım balıkçıdan yatırdım biraz önce sosa kalsın bir kaç saat akşama ziyafet var. Ben sevemedim yılan balığını. Size afiyet olsun. Saygılarımla..

Güher 
 15.09.2009 16:55
Cevap :
Bu saate kadar siz çoktan mideye indirmişsinizdir sardalyeleri afiyet olsun : ))  15.09.2009 23:38
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1115
Toplam yorum
: 7409
Toplam mesaj
: 182
Ort. okunma sayısı
: 1055
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

  Keyfine okur, keyfine yazar... ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster