- Kategori
- Yemek - Mutfak
Patlıcan graten
PATLICAN GRATEN
Bu usulde yemekler genellikle macar mutfağında bulunmakla beraber, etsiz sebze yemekleri yapımında ülkemizde de değişik uygulamalarla yöresel yemekler arasında yerini almıştır.
Yapmayı düşündüğünüz miktarda patlıcanları ve domatesleri 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Patlıcanları yarım saat tuzlu suda beklettikten sonra kurulayıp tavada yağda kızartın. Domates dilimlerini de ters düz ederek hafif kızartın. Borcama 1 sıra patlıcan kızartması, 1 sıra dilim domates olarak 3 sıra dizin. Aralarına tuz, karabiber serpin. En üstüne, bir tabak içinde; 1 su bardağı galeta unu nu 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp patlıcanların üzerine dökün. Üzerine de rendelenmiş kaşar serperek fırına da 180 derecede 20 dakika pişirin. ( dilerseniz sarımsaklı beşamel sos hazırlayıp ön pişirme aşamasında ekleyebilirsiniz.)
Afiyet olsun.
Yapmayı düşündüğünüz miktarda patlıcanları ve domatesleri 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Patlıcanları yarım saat tuzlu suda beklettikten sonra kurulayıp tavada yağda kızartın. Domates dilimlerini de ters düz ederek hafif kızartın. Borcama 1 sıra patlıcan kızartması, 1 sıra dilim domates olarak 3 sıra dizin. Aralarına tuz, karabiber serpin. En üstüne, bir tabak içinde; 1 su bardağı galeta unu nu 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp patlıcanların üzerine dökün. Üzerine de rendelenmiş kaşar serperek fırına da 180 derecede 20 dakika pişirin. ( dilerseniz sarımsaklı beşamel sos hazırlayıp ön pişirme aşamasında ekleyebilirsiniz.)
Afiyet olsun.