Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '06

 
Kategori
Haftasonu
 

Bu hafta sonu ne yapmalı?

İşte yine bir haftasonu geldi. Bu hafta sonu ne yapmalı nereye gitmeli? Nasıl bir hafta sonu geçirmeli? Nereye gidersek iki gün içinde olsada güzel bir tatil yapmış oluruz?

Cuma günleri gelince bir de havalar güzel oldu mu insan iki günü nasıl değerlendireceğini düşünür durur. Aslında alternatifler öyle çok ki ama insanlar en kolayına kaçmayı tercih ediyor. Basit olan ne ise onu tercih ediyorlar. Hafta sonu uzağa gitme imkanınız yoksa pikniğe gidebilirsiniz. Arkadaşlarınızla, aileniz ile güzel bir gün geçirebilirsiniz. İmkanınz varsa yakın yerlere cuma akşamından gidip iki gün tatil yapabilirsiniz. Gittiğiniz yerin gezilecek görülecek tarihi yerlerini, doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Aslında haftasonunu değerlendirmek bir haftanın yorgunluğunu atmanız açısından size iyi gelecektir. Yoğun geçen bir haftanın stresini en güzel bu yolla atarsınız. Yapılacak bir piknik, görmek istediğiniz tarihi bir mekan, deniz kıyısında geçirilecek iki gün, tiyatro, sinema ya da konser gibi bir etkinliğe katılmak kendinizi yenilemek için bir fırsattır.

Yaz mevsiminde olmamızın da avantajıyla hafta sonunun evde geçirmekten vazgeçin. Kendinize en uygun aktiviteyi bulun ve yapın. Yeni bir haftaya başlamadan önce enerji toplayın.

Çalışan kadınlar daha çok hafta sonlarını evde bir hafta yapamadığı ev işleri ile geçirir, kendine zaman ayıramaz ve hafta sonu dinleneceği yerde daha da yorularak yeni bir haftaya başlar. Bu hafta sonu bırakın işleri bir yana kendiniz için bir şeyler yapın. Bu sizin de hakkınız unutmayın. Yeni bir haftaya daha iyi başlamak için bu şart.

Değişen şartlar ve koşullar insanları yoğun bir koşuşturma içinde bırakıyor. Monotonlaşan bir hayatın içinde buluyoruz kendimizi. Kendimiz için özel hoşlandığımız işleri yapmayı hep geri bırakıyoruz. Bu da bir süre sonra stresli bir insan haline gelmemize neden oluyor. Bunun için bırakın işleri bir yana bu hafta sonu kendiniz için yaşayın.

Doğayla ya da denizle içeçe olmak bütün stresinizi alacaktır. Denizin o engin maviliği size sonsuz bir huzur ve rahatlama sunacaktır. Kendinizi serin sulara bırakın. Aklınızda hiçbir sorun olmasın. Çünkü bu hafta sonu size ait. Kimsenin müdahale etmesine izin vermeyin. Elimize geçen ufacık bir fırsatı bile değerlendirmeliyiz.

Bu hafta sonunuzun istediğiniz gibi ve güzel geçmesi dileğiyle....

 
Toplam blog
: 60
: 2933
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Memur olduğum için Türkiyenin çeşitli illerini gezmekteyim. Yaşamı seven, hayatını daima daha iyi ya..