Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '07

 
Kategori
İnternet
 

Second Life büyüyor!

Second Life büyüyor!
 

Second Life üç boyutlu(3D) sanal bir dünya. Aslında bir oyun olarak başlamasına karşın artık ciddi bir pazaryeri olmuş durumda. Sanal bir dünyada size istediğiniz gibi bir yer yaratma imkanı vererek sanalda olsa yeni bir yaşam imkanı tanıyor.

Second Life’ın kendine göre bir ekonomisi, linden dolar adlı para birimi, hatta borsası bile var. 1 Amerikan doları, 300 linden dolar ediyor. Siz oyun içerisinde diyelim ki bir masa yada bir ev yaratıyorsunuz ve bunu satışa çıkarabiliyorsunuz. Oyun içerisinde üretilen şeyler sahibi tarafından satılabiliyor. Ayrıca kendi Avatar’ınızı(kişisel resim diyelim) yaratabiliyorsunuz. Kendinizi bir kahraman yada istediğiniz başka özellikler ile içeride yeniden resmedebiliyorsunuz.

Oyuna, kredi kartınızdan gerçek olarak yaklaşık 10 dolar ödüyorsunuz ve buna karşılık size 50 linden dolar veriyorlarFakat oyun içerisinde kıyafetler, ev yapmak için gereken malzemeler, bu evi üstüne kuracağınız toprak, gazeteler, yemek, evlenmek, grup kurmak, her şey parayla.

Oyunu gerçek kılan en önemli özelliklerden birisi oyunda linden dolar olarak kazandığınız her kuruşu, daha sonra buradaki döviz ofisinden Amerikan dolarına çevirip, paypal aracılığıyla gerçek hayattaki banka hesabınıza aktarabiliyor olmanız. (Paypal, Türk hukukuna uygun olmadığı için maalesef Türkiye’de yok). Second Life’ın bu özelliğinden yararlanan, hatta sadece para kazanmak için buraya katılanlar ve sadece buradan geçimini sağlayanlar bile var.

Mesela, rumuzu Anshe Chung olan bir çinli emlakçı, bu dünyada insanlara ev satarak tam 250.000 Amerikan dolar kazanmış durumda. Hatta iş o kadar büyümüş ki, Çin’de 10 kişilik bir ekip kurmuş. Hatta nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama ankara’dan bir Türk yazılımcıda dört ay içerisinde bir ev ve arsa yapıp 20.000 dolar para kazanmış.

Second Life katılımcıları yaklaşık 18-22 MB’lık bir programı bilgisayarlarına indirerek oyuna başlayabiliyorlar.

Bu dünyanın birden bire öyle çok abonesi oluyorki, bizim Milliyet Blog’a gergün girdiğimiz gibi buranın üyeleride hergün buraya giriyorlar. Bu yüzden birçok kurumda kendi reklamını buradan yapmak istiyor.

Reuters Haber ajansı kendine bir bina alarak sanal ortamdaki gelişmeleri, borsa ve yatırım haberlerini duyurmaya başladı.

Amerika’nın en büyük mağazalarından biri olan 120 yıllık Sears Second Life’ta bir yer aldı.

IBM ne büyük yatırımcılar arasında ve 3 kişiyi sırf Second Life ile ilgili çalıştırıyor. IBM adasında en son Circuit City tüketici elektroniği ile ilgili bir mağaza açtı.

Sun Microsystems, Dell ve Wells Fargo bu sanal dünyaya yatırım yapan diğer büyük isimler.

<ımg alt="" hspace="0" src="/Images/Blog/BlogResimleri/14012007060546.jpg" align="baseline" border="0">

<ımg alt="" hspace="0" src="/Images/Blog/BlogResimleri/14012007060611.jpg" align="baseline" border="0">

<ımg alt="" hspace="0" src="/Images/Blog/BlogResimleri/14012007060633.jpg" align="baseline" border="0">

Detaylı bilgi: http://en.wikipedia.org/wiki/Second_Life

http://www.secondlife.com

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..