Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '09

 
Kategori
İnternet
 

FarmVille’de gariban bir çiftçiyim.

FarmVille’de gariban bir çiftçiyim.
 

Kısa bir süre önce bir arkadaşım FarmVille’de komşuluk teklifini bir türlü kabul etmediğim için sitem etmişti. Ben de o gün FarmVille’de çiftliğimi kurup komşu olduk. İyi ki sitem etmiş, güzel bir çiftliğim oldu. O günden buyana mütevazı bir çiftçi olarak FarmVille’de yaşıyorum.

Birkaç gün önce, FarmVille’de büyük servet edinmiş bir arkadaşıma sordum: “O kadar çalışıyorum çiftliğimde, ekiyorum, biçiyorum, komşuların çiftliklerinde tilkileri, köstebekleri kovalıyorum, gübre saçıyorum, yine de gariban bir çiftçi olmaktan öteye gidemiyorum. Sen o serveti legal yollardan mı kazandın?”

Merak etmekte pek de haksız sayılmazdım. Büyük bir arazisi, kocaman evleri, geniş bir makine parkı vardı. Bunları alacak para ekip biçmekle kazanılmazdı ki…

Gelen yanıt dünya gerçekleriyle pek uyuşuyordu: “Bir süre sonra sermaye büyüdüğü zaman daha hızlı büyüyeceksin.”

FarmVille, Facebook’ta yaygın olarak oynanan bir oyun. Bugün baktığımda, dünyada 63 milyona yakın aylık aktif kullanıcı olduğu bilgisini gördüm. Dünyanın her yanından, ülkemiz nüfusuna yakın bir kullanıcı ucundan kıyısından da olsa FarmVille’e bir şekilde girmiş.

FarmVille’e girdiğinizde size mütevazı bir çiftlik ve küçük bir veriyor. Siz burada tarım yaparak, hayvan besleyerek, meyve yetiştirerek ve ticaret yaparak çiftliğinizi büyütmeye çalışıyorsunuz. İlerlemeler sırasında düzeyiniz yükseliyor ve her yükselmede yeni olanaklar elde edebiliyorsunuz.

Çok komşunuzun olması hem oyunu renklendiriyor hem de size daha çok olanak sunuyor. Komşular diğerlerinin bahçelerine gübre saçabiliyor, tilkileri, kargaları, köstebekleri kovalayabiliyor, yabani otları temizleyebiliyor. Bunun karşılığında para da kazanıyor.

Değişik alanlarda belli başarılara ulaştığınızda kurdeleler takılıyor ve bunlar da size para kazandırıyor. Çiftlikteki tüm etkinlikler para ve deneyim olarak kasanıza geliyor. Deneyim sizin düzeyinizi belirliyor, para da size alışveriş olanağı sağlıyor.

Sebzelerin tohumunu satın alıp bahçenize ektikten sonra büyümelerini izleyebiliyorsunuz. FarmVille’in görsel yönü oldukça güçlü.

FarmVille güzel bir oyun. Facebook’tan uğradığınızda dilerseniz birkaç dakika kalıp işlerinizi yapabilirsiniz, dilerseniz birkaç saat kalıp çiftliğinizde zaman geçirip eğlenebilirsiniz. O sırada sorunlarınızı unutabilirsiniz (1).

Facebook anasayfanızda yalnız ve üzgün bir kara kedi karşınıza çıkıp hiç uğramayı düşünmediğiniz bir anda sizi FarmVille’e yönlendirebilir.

Son olarak FarmVille’deki çiftliklerine uğramayan arkadaşlara bir mesajım var. Bahçelerinizde herşey kurumuş, önümüz kış, dikkat edin de kıtlık olmasın!

(1) Boşverdim ülke sorunlarını, FarmVille’de yaşamaya başladım. (1-11-2009): http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=211420

Ankara, 1 Kasım 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..