Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '10

 
Kategori
İnternet
 

Türkiye'den Kullanıcılar için Anket Doldurarak Para Kazandıran Siteler

Türkiye'den Kullanıcılar için Anket Doldurarak Para Kazandıran Siteler
 

5 tane yeni  ve yabancı kamuoyu araştırma şirketi Türkiye'den kullanıcılar için doldurduğunuz her anket'e ödeme yapmaya başladı.

Ücretsiz olarak katılıp ek gelir elde edebileceğiniz bazı anket firmalarından bahsedeceğim.

 Anket doldurarak para kazanmak isiyorsanız sürekli olarak gelir elde edebileceğiniz siteler. (Yazının devamında ayrı ayrı açıklamaları ve üyelik sayfaları mevcut)

İnternetten anket doldurarak para kazanma sitelerinin gün geçtikçe popülerliği artmakta. Bir çok kişi bu işi önemsemiyor ama sanki asıl işinizmiş gibi oturup teker teker anketleri doldurursanız çok güzel para kazanabilirsiniz. Anket doldurarak para kazanma işinde hatırı sayılır derecede bir para kazanmak istiyorsanız en az gelen her anketi değerlendirin. Günlük 15-20 anket doldurduğunuzda hatırı sayılır bir gelir elde edebilirsiniz.

Fakat anket doldurarak para kazandıran siteleri mutlaka tedbirli seçmelisiniz. Önünüze gelen her siteye üye olup anket doldurmaya başlarsanız bir süre sonra bazı sitelerden para akışının aksadığını görebilirsiniz.

Öncelikle büyük araştırma şirketleriyle çalışan, büyük anket firmalarına üye olmanız gerekiyor. Anket doldurarak para kazandıran türk sitelerde bulunmakta. Yabancı menşeili fakat Türkiyede'ki kullanıcılar için anketler hazırlayıp gönderiyorlar. Hatta son zamanlarda türk anketler için en az yabancı anketler kadar para ödemeye başladılar.

Burada size en çok kazandıracak firmaları yazacağım.

1- Myiyo ( TR Popüler)
 
Global mo-web.net’in Türkiye iştirakı olan Myiyo, interaktif online araştırma hizmeti sunan, iletişim ağı ve pazar araştırmaları üzerine Türkiye dahil dünyanın pek çok ülkesinde faaliyet gösteren bir araştırma şirketidir. Bu sayfadan üye olabilir veya detaylı bilgi edinebilirsiniz.
 
2- Hiving Tüketici Paneli (TR’ de Yeni Başladı)
 
Hiving, tüm dünyada üyelerine online kamuoyu anketleri doldurarak para kazanma imkanı sağlayan, online olarak tüketici fikirlerini araştıran bir kamuoyu araştırma şirketidir. 2009’da kurulan ve merkezi Fransa/Pariste olan, pazar araştırmaları ve tüketicilerin geri bildiriminde uzmanlaşmış bir şirket olarak Türkiye’de dahil olmak üzere dünyanın 20 ülkesinde araştırma faaliyetlerini yürütüyor. Ayrıca her yıl yeni ülkeleri araştırma ağına dahil etmektedir. Bu sayfadan üye olabilir veya detaylı bilgi edinebilirsiniz.
 
3- Global Test Market (Dünyada En Eskilerden)
 
Anket doldurarak para kazanmak için Global test market Türkiye’de yeni gibi görünsede aslında dünyada en eskilerden biridir. Diğer anket şirketleri gibi kayıt olmak ücretsizdir ve anket konuları şunlardır.
 
Filmler
Restoranlar
Otomobiller
Tüketici ürünleri
Güncel olaylar
İlginizi çeken birçok konu!
 
Bu sayfadan üye olabilir veya detaylı bilgi edinebilirsiniz.
 
4- IPSOS Interactive (TR-Popüler)
 
 IPSOS uzun zamandır TR’de çeşitli araştırmalar yapıyor. Siyaset, ekonomi ticari firmaların talepleri doğrultusunda binlerce kişiye anketler göndererek geri bildirimlerini alıyor ve bu sonuçları çalıştığı firmalar ile paylaşıyor. Siz gönderilen anketlerde samimi cevapları seçerek hem topluma faydalı bir bir birey olacak, hemde para kazanacaksınız. Bu bağlantıdan üye olabilir veya detaylı bilgi edinebilirsiniz. Türkiye’den kullanıcılar için üyelik formunu doldurup kaydolun. Her zaman olduğu gibi mail adresinize gelen aktivasyon bağlantısına tıklayarak hesabınızı aktifleştirmeyi unutmayın.

 
5 – The Panel Station
 
Ünlü anket şirketi The Panel Station 9 ülkeden sonra Türkiye’yi de araştırma ağına dahil etti. Arjantin, İngiltere, Brezilya, Rusya, Çin, Endonzya, Hindistan, Meksika gibi ülkelerde araştırma faaliyetleri yürüten The Panel Station anket şirketi artık Türkiye pazarına da girdi. Bu sayfadan üye olabilir veya detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Bana en çok sorulan sorulardan biriside ödemeler konusunda.

Anket doldurma işini adam akıllı yapmak istiyorsak önce tertemiz bir mail hesabı açıyoruz. Bulduğumuz tüm anket sitelerine bu mail hesabından üye olacağız. Sonra ardından paypal hesabı açacağız. Anketleri doldurdukça paranız birikiyor fakat ödeme almak için bir paypal hesabınız olması gerekiyor. Hemen endişelenmeyin. Paypal hesabı açmak ücretsizdir. Hemen paypal’den bir hesap açın. Anket siteleri’ne kayıt olurken bu hesabı yazacaksınız. Biriken paralarınız belli bir limite geldiğinde bu hsabınıza yatacak. Ve sizde paranızı paypal den bankanıza aktaracaksınız. (tabi bitanede banka hesabınız olmalı)

Kaliteli bir anket firması ortalama haftada 2-3 anket göndermelidir. Eğer bu işi profesyonelce yapmak istiyorsanız, o zaman size önerim anketlere dürüst cevaplar verin ve size gönderilen tüm anketleri az yada çok kazandırıyor demeden doldurun.

Tabiki unutmadan söyleyelim. Her anket aynı parayı kazandırmıyor. Anketin uzunluğuna ve süresine göre kazanıyorsunuz. 10 dk. da doldurduğunuz bir anket ile 30 dk. da doldurduğunuz anket aynı değildir. Genellikle anket ücretleri 2-6 dolar arasında oluyor. 20 dakikalık bir anketi doldurarak ortalama 5 dolar civarı bir para kazanıyorsunuz.

Paranızı almak istediğinizde bazıları paypal, bazıları ise banka hesabınıza swift (eft) yapıyor. Fakat swift çok masraflı bir yöntem olduğu için çoğu anket şirketi paypal ile para göndermeyi tercih ediyor. 

Anket doldurarak para kazandıran siteler elbette bu kadar sınırlı değil. Daha size sayamadığım ücretsiz üyelik veren çok sayıda anket sitesi var. Diğer şirketler için anket doldurarak para kazandıran siteler sayfasına bakabilirsiniz.


Benim bu anket sitelerini önermemin nedeni hem ücreti yüksek anketler yollamaları, hemde çok sık anket göndermeleri. Aslında çok sayıda anket doldurarak para kazanma sitesi mevcut fakat yukarıda yazdıklarım sadece Türkiye'de değil, dünyada da çok popüler ve büyük kamuoyu şirketleridir. Yabancı sitelerde araştırırsanız binlerce kişinin bu şirketlerden gelir sağladığını görebilirsiniz.

Ayrıca “Nasıl Google dan para kazanılır” başlıklı bloğumu da okumanızı tavsiye ederim.

 
Toplam blog
: 13
: 37430
Kayıt tarihi
: 13.06.10
 
 

1981 Mayıs Doğumluyum. Tipik bir Boğa Burcuyum. Ticaret ile uğraşmaktyım. Son 5 yıldır E-Ticaret dan..