Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '06

 
Kategori
Blog
 

Blogger gibi düşünmek

Blogger gibi düşünmek
 

Blog işi aslında bir tür yazma pratiği yapmaktır. Birçok blogger yazma ve iletişim becerisini geliştirmek ve bunu diğerleriyle paylaşabilmek için blog açar.

Benim blog açmamdaki amacım araştırma ve geliştirmeye verdiğim önem sebebiyle sahip olduğum bilgileri ve yaklaşık 20 yıllık iş tecrübemin farkettirdiği bir takım şeyleri paylaşmaktı. Aslında tecrübenin bana verdiği en önemli şey iyi, doğru, güzel yada farklı olanı anlamak ve farketmek diyebilirim.

Bence bundan böyle internet kullanan herkes hayatının bir bölümünde mutlaka bir blog’a sahip olacak, olmalı. Çünkü yazmak artık düşünmenin, yaşamanın ve deneyimlemenin ayrılmaz bir parçası oluyor. Fotoğraf makineleri, kameralar, kameralı cep telefonları, ses kayıt cihazları, tüm bunlar yaşadığımız anları belgeleyebilmek için hep elimizin altında. Hayatımızı bu kadar kayıt altına alıyorsak yaşadıklarımızdan öğrendiklerimizi de paylaşmamız doğal değil mi?

Bir iddiam var: Bir blogger olmak değil bir blogger gibi düşünmek önemli. Gördüklerini, yaşadıklarını kayıt altına alıp paylaşmak, sivil tarihi oluşturuyor olmak, yol göstermek, uyarmak, şaşırtmak. . . . her neyse. . . .

Blog yazmak sadece yazı yazmaktan ibaret değil. Hatta blog yazmak gazetecilikten bir adımda daha ileride diye düşünüyorum. Çünkü siz blog yazmaya başladığınızda çok daha hızlı ve gerçek bilgiyi sunmaya çalışırken bir o kadar da okuyucu ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Aynı zamanda blog yazarken sizin yazdığınız benzer düşünceler yada görsel öğeleride bir arada kullanabiliyorsunuz. Sadece birkaç köşe yazarının yazısını okumaya mahkumken artık değerli zamanınızı ayırıp okuyabileceğiniz birçok gerçek hayat hikayesini bloglar sayesinde yakalayabiliyorsunuz.

Gerçekten inandığım bir diğer şey ise blogların gerek öğretmenlerin öğrencilerine ulaşımı, gerek yıldızların hayranlarına ulaşımı gerekse siyasetçilerin vatandaşa ulaşımı için yakın bir zamanda vazgeçilmez olacağı.

Şu anda çevremdekileri blog yazma konusunda cesaretlendirmeye, hayatlarını yazılı hale getirmelerini sağlamaya çalışıyorum. Bizlerin yazacakları sivil tarih gelecek için çok önemli bir altyapı olacaktır. Bir blogger gibi düşündüğünüzde dünyanın daha güzelleşeceğinden emin olabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..