Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Anladık kıyamete gidiyoruz!

Anladık kıyamete gidiyoruz!
 

Her gün çevremizde, gazetelerde, televizyonda bir çok felaket haberleriyle karşılaşıyoruz. Her an her dakika yeni bir kıyamet senaryosu çıkıyor karşımıza. Herkeste bir umutsuzluk, bir çaresizliktir gidiyor. Neredeyse hiç iyi haber alamaz hale geldik. Zaten küresel ısınma haberleri olmadan biz neler konuşuyorduk acaba diye düşünmeye başladım. Varsa yoksa küresel ısınma. Dünya yok olacak, felakete gidiyoruz. Başka laf yok.

Gerçekleri inkar etmek değil savunduğum şey elbette. Ama çevremizde bunca şey olurken biz ne yapıyoruz? Sadece konuşuyoruz. Yüzde 90’ımız sadece konuşuyor. Boş laf anlayacağınız. Nasıl olsa gidiş kötü. Dünya yok oluyor. Yapacağımız bir şey yok. Böyle gelmiş böyle gider. Olur mu öyle şey arkadaşlar? Sorun varsa çözüm de vardır. ( Siyaset hariç tabi) Ayrıca şimdi mi aklımıza geldi dünyayı, çevremizi, gelecek nesilleri düşünmek?

Çoğunuzun ne yapabiliriz ki? Biz mi değiştireceğiz dünyayı dediğinizi duyar gibi oluyorum. İnsanoğlundaki güç, irade başka hiçbir canlı da yok. Eğer gerçekten istersek başaramayacağımız şey de yok. Öyleyse nedir bu umutsuzluk? Kendimize gelelim artık. Daha yapacak çok işimiz var. Neler yapabiliriz? Örneğin küresel ısınmanın ilerlemesini önlemek için yapacağımız o kadar çok şey var ki? Gece yatarken televizyonu yerinden kapatmak gibi. Işıkları açık bırakmamak gibi, Dişlerimizi fırçalarken suyu açık bırakma huyumuzdan vazgeçmek gibi minik minik binlerce şey. Minik ama hepimiz alışkanlık haline getirirsek çok şey kazanırız. Özellikle bayanlar için söylüyorum daha az fön çekmek gibi. Hadi o da olmadı. Fön çekerken makineyi sürekli açık bırakmamak gibi. Kağıtlarımızı geri dönüşüme göndermek gibi.. Bunlar sadece küçük örnekler. Çevremizdeki her soruna çözüm bulmak için uğraşmalıyız. Sadece şikayet etmekten vazgeçmemiz gerekiyor. Hazırcılığa o kadar alışmışız ki en ufak bir fedakarlıktan bile kaçınacak bencil insanlar olup çıkmışız tabi burada hep genellemeler yapıyorum. Herkes kendini bilir, bilmeli. Çevremize, çevremizdekilere , dünyamıza saygı göstermek demek kendimize saygı göstermek demektir. Bunu unutmayalım. Mutlu ve aydınlık yarınlar dileğiyle.

Not : Milliyet blog Hatıra Ormanı projesinden dolayı sevgili Yusuf Aysan'ı kutluyorum. Sevgiler.

 
Toplam blog
: 13
: 3256
Kayıt tarihi
: 12.12.06
 
 

Merhaba. Ben İlknur Özkan. On yıldır çeşitli konularda amatör olarak deneme ve hikaye yazıyorum. Bur..