Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '07

 
Kategori
Müzik
 

ASETON

ASETON
 

Konuklarım ASETON grubu üyeleri Selin/Melis/Pelin

Vokal: Z. Selin Yılmaz

27 Eylül 1984 Beyoğlu'nda doğdu. Öğrenim hayatı boyunca 10'a yakın okul değiştirdi, Ayazağa Işık Lisesi'nden mezun oldu. Ortaokul, Lise ve takibi boyunca, Paranoya, Tinkerbell gibi çeşitli gruplarda yer aldı. Evinde yaptığı çeşitli beste ve kayıt çalışmaları var.

Gitar: Ö. Melis Soysal

7 Nisan 1985'te Beyoğlu’nda doğdu, Aseton' un da işlediği çok sayıda söz ve bestenin sahibi, muhtelif gruplarla birçok projede vokalist, davulcu, gitarist olarak yer aldı. Biyolog olmaya çalışıyor...

Bass Gitar: Pelin Yıldırım

1983 doğumlu, Biyolog. Klasik gitar eğitmenliği yaptı, 7 yıldır bas gitar çalıyor.

M: Biz Selin’le ilkokuldan beri aynı okuldaymışız, ama birbirimizi ortaokulda farkettik. Yaklaşık 10 yıldır tanışıyoruz. Ortaokuldayken birlikte müzik yapardık. Tabi bu benim gitarı kapıp onların sınıfına gitmem ve sıraların üstüne oturup çalmamızı kapsıyor.

S: Teneffüslerde Melis gitarını alıp bizim sınıfa gelirdi.O çalar ben de söylerdim. müdürArada Müdür Yardımcısı sınıfı basar, ‘Ne çok ses çıkıyor, iki kız bu kadar gürültüyü nasıl yapıyorsunuz’ derdi.

M: Bunu konserlerde hala söylüyorlar.

* Müdür Yardımcınız hakkınızda şimdi ne düşünüyor acaba?

M: Şimdi gurur duyuyor, oldukça sevindi. Ben arada ziyaret ediyorum kendisini. Sanırım sitemizde takipçimiz de olmuş.

Selin ve Melis Ortaokul’dan bahsederken oldukça eğlendiler. Çok hoş anıları var. Tüm anıları anlatıp bir kerede malzemeyi tüketmek olmaz. Başka bir röportajda da onları kaleme alırım. Yoksa klavyeye mi demeliyim...

M: Lisede biz Selin’le Hole coverlayan bir grup kurduk ve mezun olduğum okulum olan Galatasaray Lisesinde bir konser verdik. Bundan sonra birbirimizin bestelerini dinledik, evde kayıt yapmaya başladık.

S: Birbirimizin bestelerine bayıldık.

M: Sonra Pelin’le tanıştık. Pelin oldukça düzenli, analitik zekaya sahip ve olgun bir kadın, aynı zamanda da dengeli ve kontrollü bir basçı. Bizde eksik olan herşeyi tamamladı.

M: Birçok Türkçe bestem var, sürekli yazıyorum. Aseton' la bunları işliyoruz, bir yandan da Pi Harvey, Hole, Röyksopp, Garbage, Nirvana, K' s Choice, Travis, Radiohead ve daha bir çok sevilen grubun parçalarını coverlıyoruz, bunları kendi tarzımızca yorumluyoruz. Aslında Beyoğlu’nda bir yıldır aktif olarak bir çok mekanda sahne aldık ve program yaptık.

S: Pulp, Gitar, Bachus gibi.

M: Aralarda bestelerimizden çalıyor, insanların olumlu tepkileriyle mutlu oluyoruz. En son bir Unplugged Karaoke işine bulaştık.

* Karaoke olayını biraz açalım mı?

S: Biz grup olarak orada yer alıyorduk, şarkı söylemek isteyen bizim repertuardan söylemek istediği şarkıyı seçiyor ve profesyonel şarkıcı gibi sahneye gelip canlı müzik eşliğinde karaoke yapıyordu.

M: Karaoke günümüzde çok tutulan bir eğlence zaten. Rock grubunun solisti olma şansını verdik insanlara.

* Selin, biraz kendini anlatır mısın?

S: Ben Bahçeşehir Üniversitesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü'ne 6 yıl devam ettim. Şu anda çalışıyorum. Bestelerim İngilizce ve elektronik altyapılı, onları şu anda Aseton'la gerçekleştirmiyoruz, Melis'in bestelerinin üstüne gidiyoruz.

* Hedef belirlediniz mi?

Hedefimiz başarılı olmak. Kaliteli işlere imza atmak istiyoruz. Şarkılarımızı internet üzerinde yayabileceğimiz gibi yayınlamak ve her grup gibi daha geniş kitlelere sesimizi iletmek istiyoruz.

* Bu genç kadınlar müzik dışında birararaya gelince neler yapar?

M: Üç hatun yanyana gelince ne yapar? Alışveriş ve dırdır. İkinci el elbise mağazalarına gideriz. Beyoglu’nun altını üstüne getiriyoruz.

Bu arada Melis’in spor yaptığını da öğrendim ama sporun hangi dalıyla ilgilendiğini soramadım. Konuyu gürültüye getirip kaynattılar. Eminim alışveriş sözkonusu olunca akılları mağazalarda kaldı.

* Nerelerde sahne aldınız?

Gitar
Kemancı
Pulp
Arka Sokak
Klub Karaoke
Bachus
Gölge

* Tarzınızı nasıl nitelendiriyorsunuz?

Acid Jazz diyen oldu, 'Ayn ' adlı bestemize. Genelde bize Progressive Rock diyorlar. Ben alternatife yakın buluyorum. Kimi zaman karanlık kimi zaman neşeli yoğun ve hayatımızı yansıtıyor, duygusal Türkçe sözlü bestlerimiz. Bu konuda aseton.dinozoruz.com 'da grup hakkında kısmında bir betimleme var.

* Nasıl bir betimleme?

Aseton bestelerini betimlemek ise aşk evliliği çocuklarını anlatmaya benziyor. Kimi zaman depresif, bazen renkli, arada saydam, bazen karanlık. Ama hep asi ve özgür, hayatın her damlasını içinde barındırıyor..

www.myspace.com/asetontr

*****

ASETON grubunun bir özelliği var. Müzik sayfamın ilk kadın konukları. Çok sevildiklerini de biliyorum. Onları sayfamda konuk etmek için üstümde yoğun bir baskı vardı. Umarım Aseton hayranları bu güzelliğimi unutmazlar...

:) Sevgili ASETON, çok eğlenceli bir sohbet oldu. Yolunuz açık olsun.

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..