Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Severim (III)

Severim (III)
 

Bahçesiz evlerde yaşamak durumunda kalan şehirlilerin çiçeksiz bir yaşamı asla düşünemiyor olmalarını severim. Evde yapılan çiçek üretimini ve çiçekten koparılan dalların eşe dosta dağıtılmasını hayranlıkla izlerim. Bütün bu üretim sırasında elde fazla saksı kalmayınca boşalmış yoğurt kaplarının saksı olarak kullanılmasına ise bayılırım.

Esnafın kepenk açtığı sırada fabuloso ve benzerlerinin güzel kokuları eşliğinde çarşıdan geçmeyi severim. Kamyondan mal indiren, camlarını silen, kapağına açtıkları deliklerle pet şişelerini dükkanlarının önünü toz kalkmasın diye sulayan esnafın içinde o sabahın en neşeli kişisini seçmeyi severim. Eğer imece usülü karpuz taşıyan birileri varsa, en neşeli kişiler kuşkusuz onlardır. Ben de onlara katılıp karpuzları atıp tutayım isterim.

Tam karşımdan gelen güzel bir kız yanımdan geçip gittikten sonra ani bir hareketle onun biraz evvel geçtiği boşluğa girip ardında bıraktığı kokuyu derin bir nefesle içime çekmeyi severim. Onun arkada bıraktığı parçasının artık bana ait olduğunu bilmeden yürüyor olmasını severim.

Kredi kartı geçmeyen meyhaneleri severim. Oralarda cep telefonları da çalmasın isterim. Aniden bir perde insin, içerideki herkes siyah-beyaz bir Türk filminin aktörleri ve figuranları olsun, içeride oluşan lakayıt hava komiser üniformasını giymiş Hulusi Kentmen'in içeri girmesi ile biraz dağılsın isterim. Hulusi Kentmen'i ve onun bıyıklarını ne de çok severim.

Penguenlerin göğsünün tam ortasındaki bir tutam sarıyı ve saksağanların kanatlarındaki beyazı severim. Beşiktaş bir maç için kartal olmaktan vazgeçsin, saksağandan feyz alınan bol siyahlı, kollarında beyazı olan formayla maça çıksın isterim.

Hala dükkanının bir köşesinde kanarya olan eski berberleri severim. Esasında ben, kanaryası olan herkesi severim.

Sevgilerle.

K.

severim (I) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=18131
severim, abdulkerim versiyonu http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=41435
 
Toplam blog
: 295
: 733
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Bugün ölseniz mesela, ya da hafifletelim biraz hadi, bu giriş çok karamsar oldu. Bugün ortadan kay..