Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '07

 
Kategori
Anılar
 

Fıkra gibi ama gerçek

Bizim damat, sarışın, keskin hatlı, zayıf, uzun boylu yakışıklı bir adamdır. Mart ayında iş için Moskova'ya gitti. İngilizcesi yok denecek kadar az. Rusça' sı hiç yok .Almış eline bir Rusça_Türkçe pratik konuşma kitabı , bir de sözlük binmiş otobüse. Aslında gideceği yeri çok iyi biliyor. Emin olmak biraz da partikte anlaşabilecekmiyim diye denemek için otobüste gözüne kestirdiği birine elindeki kitaba bakarak hangi durakta ineceğini sormak istemiş. Üç beş kelime etmişler birbirlerine, bakmışlar anlaşamayacaklar damat sormuş"Do you speak English?" adam cevap vermiş "yes I do." Başlamışlar ingilizce konuşmaya. Yine anlaşamamışlar. Bu arada otobüsteki pek çok insan da duruma müdahil olmuş. Her ağızdan bir söz çıkıyor, ama kimse birbirini anlamıyor bir durum oluşmuş.

Bizim damat endişelenmeye başlamış. Ya ineceğim yeri kaçırdıysam diye? "Keşke, kimseye sormasaydım .Kendi dikkatimi dağıtmaz, yola konsantre olur ineceğim yeri de kolaylıkla bulurdum!"diye düşünmüş. Şimdi bir şekilde ineceği yeri kesinlikle öğrenmesi zorunlu hale gelmiş ve başlamış adama bildiği bütün İngilizce cümleleleri sıralamaya. İngilizcesi de çok iyi değil ya. O panikle aklına ilk gelen soruyu soruvermiş. "Where are you from?"
Muhatabı da cevaplamış "I came from İstanbul!"

Bizimki kalakalmış yanlış algıladı sanmış bir an. Adam sarışın, iri yarı, kırmızı ablak suratlı bir adam. O kadar Rus tipli ki. Sonra da oldukça rahatlamış bir sesle "Abi neden söylemiyorsun bir saatir bin dereden su getirtiyorsun bana." demiş. Şaşırma sırası bu sefer muhatabına geçmiş. éne bileyim kardeşim sarışınsın ben de seni Rus sandım." demiş. Bunlar başlamışlar şakır, şakır Türkçe konuşmaya. Her şey bir yana en çok şaşıran ve ne olduğunu anlamayan otobüstekiler olmuş. Ortak bir dil bulduklarını anlamışlar da hangi dilde konuştuklarını bir türlü anlayamamışlar. Şaşkın bakışlarla ne olduğunu kestiremeden bir İstanbullu'ya, bir bizim damada bakıp durmuşlar. Gelin de "Dünya küçük" özdeyişine hak vermeyin.

 
Toplam blog
: 167
: 1867
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

01/06/1967 Rize/fındıklı doğumlu olmama rağmen doğum yerimi hiç görmedim. Türkiye'nin hemen her ilin..