Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '07

 
Kategori
Ankara
 

Kurbanlık koyun

Kurbanlık koyun
 

Uzun yıllar önceydi, Ankara'ya otobüsle girdiğimizde yolun kenarında ellerinde pankartlarla bekleyen göstericiler görmüştüm. Ellerindeki pankartlarlarda "Kurbanlık koyun" yazıyordu. Sayıları azdı ama pankartları anlamlıydı. Koyun olmayı reddeden emekçiler bu tepkilerini "Kurbanlık koyun" yazarak göstermişlerdi.

Aradan bir zaman geçtikten sonra aynı yerde aynı göstericileri aynı pankartlarla gördüğümde içimde bir şüphe uyanmıştı. Bir gün kardeşim de aynı kişilerden sözettiğinde gördüğümüzün göstericiler olmadığını anlamıştık.

Şehir içinde kurbanlık koyun satmak yasak olduğu için "Kurbanlık koyun" yazdıkları tabelalarla bekleyip müşteri bulduklarında onlarla beraber koyunların olduğu yere gidiyorlarmış. Benim pankart sandığım tabelaymış, haklarını arayan emekçiler sandığım da ekmek parasını çıkarmaya çalışan emekçilermiş.

O zamandan buyana ne zaman ellerinde "Kurbanlık koyun" tabelaları ile yolun kenarında bekleyenleri görsem kendi kendime gülümserim.

Bugün Ankara'da Ankamall’un karşısında elinde elle yazılmış tabelayla kaldırımda oturmuş adamı gördüğümde yine anımsadım o günleri.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..