Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '07

 
Kategori
Ankara
 

Bakanlığın bahçesindeki ağaç sahte

Bakanlığın bahçesindeki ağaç sahte
 

Ankara’da Eskişehir Yolu üzerindeki Ulaştırma Bakanlığı binasının arka bahçesi Bahçelievler 4. Cadde ve 90. Sokağa bakar. Bakanlığın bahçesi hep yeşil görünür, hem ağaçlar hem de çimler oldukça bakımlıdır. Öylesine bakımlıdır ki, o bahçede kocaman bir sahte ağaç durur.

Bahçedeki oldukça yüksek bir metal direğin (bir bacadır belki) üzerine sentetik dallar bağlamışlar ve bir çam ağacı yapmışlar. Uzaktan bakıldığında sanki gerçek bir ağaçmış gibi görünüyor. İlk farkettiğimde çok şaşırmıştım. Oradan geçerken yanımdakilere o sahte ağacı gösterince önce inanmıyorlar, benim sık sık yaptığım şakalardan biri olduğunu sanıyorlar. Orada yaşayıp, oradan geçip, hergün görmelerine karşın o ağacın gerçek olmadığını ben söylediğimde farkedenlerle karşılaştım.

O sahte ağacın estetik kaygılarla ve iyi niyetle yapıldığına inanıyorum ama bir sahta ağaç yakışmıyor Ankara’ya. O uzun metal boruyu çıplak bırakmak da çirkin görünmesine neden olurdu. Başka çözümler bulunabilirdi. En güzeli sarmaşık sardırmak olurdu. Tüm mevsimler yeşil duran sarmaşıklar çok daha güzel görünürdü. Sonbaharda kırmızının bütün tonlarına büründükten sonra kışın yapraklarını döken, baharda yeniden yeşeren sarmaşıklar tüm mevsimleri sergilerdi.

Şimdi orada hiç büyümeyen, hiç solmayan, yapraklarını hiç dökmeyen, kozalakları olmayan bir çam ağacı duruyor, sahte bir çam ağacı.

Ankara, 12 Mayıs 2007

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..