Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '07

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe şampiyon: İzmir sarı- lacivert

Fenerbahçe şampiyon: İzmir sarı- lacivert
 

İzmir bu akşam sarı-lacivert oldu. Gündüz mavi denizin kıyısında kırmızı-beyaza bürünen İzmir’de Fenerbahçe akşam hem İzmir’i sarı-laciverte boyadı, hem de Türkiye'yi. Fenerbahçe şampiyon oldu.

3 maçın sonucu şampiyonu belli edecek veya gelecek haftalara erteleyecekti. Kağıt üzerinde hem Fenerbahçe hem Galatasaray hem de Beşiktaş şampiyonluk şansına sahiptiler.

İlk yarıda Fenerbahçe berabere, Beşiktaş yenik, Galatasaray öndeyken Galatasaray için şampiyonluk potasına girmişti.

Fenerbahçe yenik duruma düşünce yenik durumdaki Beşiktaş da umutlandı. Fenerbahçe penaltı kazanınca Beşiktaşlılar ve Galatasaraylılar üzüldü, Alex kaçırınca sevindiler.

Son dakikalar geldi. Beşiktaş açık farkla yenileceği belli oldu. Galatasaray maçı kazanmak üzereydi. Fenerbahçe yenikti. Gelecek hafta Galatasaray Fenerbahçe’yi yenerse son hafta neler olacağı konuşuluyordu.

İşte bu son dakikalarda, Fenerbahçe 2-2 yaptı. Galatasaray önde, Beşiktaş kesin yenik olunca gelecek iki hafta sonunda ikili ve üçlü averaj hesapları yapmaya başladık (1). Beşiktaş’ın şansı yoktu ikili ve üçlü averajda, Galatasaray ise ikili avearjda hala şanslıydı. İşte o sırada Sıvas Galatasaray’a gol atıp 1-1 olunca Fenerbahçe şampiyon oldu.

Bir Fenerbahçeli olarak gündüz İzmir’in kırmızı-beyaz görüntünün gururunu yaşadım, akşam Fenerbahçe şampiyon oldu sarı-lacivert görüntünün gururunu yaşıyorum.

Benim sevinmeye hakkım var, sevineceğim ama bu akşam sevinmeye hakkı olmayanlar var onlar sevinmesin. Kim onlar, elinde-belinde silahı olup o silahların sesiyle sevinmek isteyenler. Onlar sevinmesin. Onlar sevindiğinde başkaları üzülüyor. Kimsenin kimseyi üzmeye hakkı yok.

Fenerbahçe’yi kutluyorum. Bu yıl şampiyonluğu en çok Fenerbahçe istemişti ve en çok Fenerbahçe haketmişti.

(1) Ligde şampiyonluk ve ilk üç için averaj hesapları: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=39087

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..