Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '06

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayatımızdaki insan ilişkileri ve boyutları

Hayatımızdaki insan ilişkileri ve boyutları
 

İnsanoğlu tek başına yaşayamaz. Yalnızlık Allah'a mahsustur. Çevremizdeki insanlarla sürekli iletişim ve ilişki halinde yaşarız. Tabi ki her insanla ilişkilerimiz aynı olmaz. Ayırmak gerekir. Ailemiz ile olan ilişkilerimiz, arkadaşlarımız ile olan ilişkilerimiz, sevdiğimiz ile olan ilişkilerimiz gibi...

İnsanlarla iyi ilişki kurmak ailede başlar. Aile içindeki bireyler ile ilişkilerimiz iyi ise diğer insanlarlada daha iyi ilişki kurarız. Anne, baba, kardeşler ve akrabalar ile kurulan ilişkiler her zaman saygı ve saygıya dayanmalıdır ki diğer insanlara da aynı saygıyı gösterelim.

İlişkilerin temelinde saygı, dürüstlük ve anlayış olmalıdır. Yaşamımızın bir parçası olan ikili ilişkilerin nasıl yaşandığı çok önemlidir. İyi ilişkiler kurabilirsek mutlu olmayı başarırız. Kötü yaşanan ilişkilerin sonucunda da mutsuzluk ve insanlara karşı güvensizlik başlar.

Öncelikle karşımızda ki insan kuracağımız ilişkinin boyutunu belirlememiz gerekir. İş arkadaşlığı mı, dostluk mu, komşuluk mu ya da gönül ilişkisi mi? İlişki içersinde olduğumuz her insanın hayatımızda bir yeri ve rolü vardır. Yaşamı bu insanlarla paylaşırız. Mesela iş arkadaşlarımızla kurduğumuz ilişkileri düşünelim. Günün büyük bir bölümünü birlikte geçiririz. İlişkilerimiz iyi olmalı ki yaptığımız işten keyif alalım. Çalışmanın zevkini çıkarılım. İş yaşamında ortak yapılan ve başarıya ulaşan işler meydana getirelim. Bunun tek çözümü ilişkilerimizin iyi olmasına bağlıdır.

Ailemiz ile kurduğumuz ilişkilerde güven en önemlisidir. Arada güven olmalı ki yaptığımız her işte onların desteğini hissedelim. Çünkü ailer hayatımızın vazgeçilmezleri ve tek dayanağımızdır.

Komşu komşunun külüne muhtaçtır, atasözüne uyarak kumşularımız ile de iyi olmak zorundayız. Başımıza gelebilecek ufak bir olayda en yakınımızda hep komşularımız olur. Düğün dernek, cenaze önemli günler komşularla, arkadaşlarla paylaşılırsa güzel olur.

Sevdiğimiz insan ile olan ilişkimiz ise bunların hepsinin üstündedir. Çünkü herşeyi onda toplarız. Arkadaşımız, sırdaşımız. dostumuz, ailemiz yani herkesi bir kişide yaşarız. Hayatımız onunla bütünleşir. Diğer insanlara ihtiyacımız vardır. Ama esas ihtiyacımız olan eşimizdir. Herkes kendi hayatınla ilgilenirken bizimle eşimiz ilgilenir. Belki birgün herkes uzak olur ama eşimiz olmaz. Onun için özel ilişkilerimize daha bir sahip çıkalım.

Hayatımızda yeri olan ve ilişki içinde olduğumuz insanlarla güzel ve iyi ilişkiler içinde bulunalım ki yaşamın bir anlamı olsun.

 
Toplam blog
: 60
: 2933
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Memur olduğum için Türkiyenin çeşitli illerini gezmekteyim. Yaşamı seven, hayatını daima daha iyi ya..