Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necip Köni - Adana / TR

http://blog.milliyet.com.tr/necipkoni

07 Haziran '07

 
Kategori
Uzay
 

Evren dünyamız... Dünya evimiz!..

Evren dünyamız... Dünya evimiz!..
 

Acaba Cennet nerede diye düşündüğünüzde... Güneşli firavunlar ülkesinde mi, yoksa Himalaya dağlarının eteklerinde mi? Mercan adalarının kumsallarında mı, yoksa Güney Amerika’nın anıtsal sıradağlarında ya da Grönland’ın buzulları üstünde mi?

İnsanoğlunun belki de rüyalarını kurduğu Cenneti hiçbir zaman bulamayacağıdır.

Fakat dünyamız olan yeryüzünün görülmeye değer cennet gibi olan noktalarına her zaman ulaşılabilir olsa da, genel olarak hepsine gitmek zaman, mekan ve maddi açıdan pek kolay değildir. Mavi dünyamız olan gezegenimizde görülmeye değer çok çeşitli şahane manzaralı yerler mevcuttur.

Hangi insan rüyalarını gerçekleştirmek, bilinmeyen uzak ülkeleri görmeye karşı duyduğu özlemi gidermek isterse, yapacağı ilk iş yollara düşüp, kendisine göre uygun bir seyahat planı hazırlamasıdır. İşte o zaman önünde hiç beklenmedik dünyaların açıldığını görecek, yalnızca hayranlık verici oluşumları değil, maddeyi oluşturan temel elemanların nasıl büyük bir uyum içinde yeryüzü şekillerine dönüştüğünü de keşfedecektir.

İşte yeryüzü dünyamızın görülecek yerleri! İşte yedi deniz ve beş kıta üstünde heyecan verici bir keşif gezisi, uzak ülkeler ve yabancı kültürlerle heyecan dolu bir karşılaşma! İşte rüyalardaki ülkeleri, medeniyetleri, canlıları, şahane manzaraları içinde barındıran evimiz olan dünyamızın nasıl bir evrim geçirerek, bugünlere gelişini astronomik ve jeolojik açıdan inceleyip, öğrenmemizdir.

Galaksi’de yani evrende Dünya’mız uzaya gönderilen astronot ve kozmonotlar tarafından, boşlukta yüzen bir küreye benzeyen Dünya’mızın ne kadar güzel göründüğünü anlata anlata bitirilememektedir.

Uzaktan bakıldığı zaman “mavi gezegen”imizin görünümünü üstündeki büyük su kütlelerinin, yani okyanusların belirlediği anlaşılmaktadır. Kara kütlesi kıtalar ise çoğunlukla bulutların arkasında yani başka bir deyimle bulutların altında kalmaktadır. Yeryüzü dünyamızı saran atmosfer tabakası ise zar gibi ince bir kılıfı andırmaktadır. Onun en alt katmanlarında ise çok çeşitli biçimleri ve benzersizliği ile bütün canlıların yaşadığı yaşam yer almaktadır.

 
Toplam blog
: 298
: 8548
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Necip KÖNİ - İnşaat Mühendisi olup, güzel sanatlar onun bir hobisidir. Resim yapmak (karakalem çalış..