Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '07

 
Kategori
Gönüllülük
 

Anadolu'da bir kızımız var, öğretmen olacak!

Anadolu'da bir kızımız var, öğretmen olacak!
 

Orda bir köy var uzakta...
O köy,bizim köyümüzdür
Gitmesek te görmesek de..
O köy bizim köyümüzdür...

Diye şarkılar söyledik durduk yıllarca, okul sıralarında.Gitmediğimiz, görmediğimiz, insanlarına, çocuklarına dokunmadığımız, bakışlarındaki ışığı ama beraberindeki çaresizliği hissetmediğimiz köy, bizim olabilir mi ?

EĞİTİM ŞART ! Sorunun çözümü eğitimdir... Özellikle kızlar eğitilmeli ki, onların doğurdukları, yetiştirdikleri de eğitimden payını alsın... Çocuk yaşta evlilikler son bulsun... TÖRE CİNAYETLERİ BİTSİN ! Yok mu bunun çaresi? Uyan ey devlet ! Dedik durduk..Nutuklar attık...Ahkamlar kestik...

Peki, ahkamlar kestik...nutuklar attık ta, bütün bunlara karşı durmak adına biz ne yaptık ?

Orada uzaktaki köyümüzde yaşayan, eğitim hakları ellerinden alınan, küçücük yaşta mal gibi satılan, töre cinayetlerine kurban giden, nüfus kağıdı bile olmayan kızlarımız adına, ahkam kesmekten başka... ne yaptık ?

........

Hepiniz bilirsiniz, sevgili İbrahim Kaya öğretmeni ve onun kardelenlerini. Adıyaman ilinin ,Kahta İlçesi, Akıncılar İlköğretim Okulunun müzik öğretmenidir O. Ve bizim blog arkadaşımızdır. Bize öğrencilerini, kardelenlerini anlatır satırlarında. Bazan öğrencilerinin satırlarına, şiirlerine, mektuplarına da yer verir yazılarında.
.............

Eymir 26 iyiydi, hoştu, keyifliydi... Ama sadece o kadar değildi. Olmamalıydı da. Bütün blog oradaydı aslında.Yazılarla, kelimelerle yüreklerimize dokunan tüm blog dostlarımız yanımızdaydı. Kendimizden çok, orada olmayanları konuştuk biz çoğu zaman. İbrahim Kaya ve onun kardelenlerini mesela...

Onlar için neler yapabilirdik ?

Görevi ben üstlendim arkadaşlarım adına. Görev dedimse, araştırma yapmak , sonuçlarını sizlere açıklamak ve hep birlikte yapılandırma görevi idi bu. Sevgili Ahmet Aydın'da bana yardım edecekti.

Aslında işim çok basitti. İçinde bulunduğumuz camianın yani MİLLİYET GAZETESİNİN, ÇYDD ( ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ ) ile birlikte yürüttüğü bir proje vardı : BABA BENİ OKULA GÖNDER ! projesi.

ÇYDD, yıllardır tüm ülke sathında eğitim,burs, özellikle kadınlara ve kız çocuklarına yönelik eğitim, iş ve meslek edindirme kampanyaları ile kendini kanıtlamış, Atatürkçü çizgide, kitleleri peşinden alanlara sürüklemiş bir dernekti. Başkanı sayın Türkan Saylan, ideallerini hiç yitirmemiş bir bilim ve mücadele kadını idi. Müracaat edeceğim adres belli idi. Ettim ben de. Derneğin kırsal alan proje sorumlularından sayın Olgay Kocatepe ile görüştüm.Proje hazır,bizi bekliyordu :

Anadolu 'da bir kızım var, öğretmen olacak !

Başlıklı proje kapsamına göre ; ilköğrenim çağındaki çocuklara yıllık 400 Ytl. burs ekim ve şubat aylarında olmak üzere , iki eşit taksitte ödeniyor. Bu bedel , birden fazla kişi tarafından karşılanabiliyor. Burs verilecek öğrencileri(kendisi ile yaptığım iletişim sonucuna göre) sevgili İbrahim öğretmen Akıncılar ve evvelce öğretmenlik yapmış olduğu Siverek'deki özellikle kız öğrenciler arasından tesbit edecek. Öğrencilere ÇYDD tarafından gönderilecek formlar , onlar tarafından doldurulup,merkeze gönderilecek.

Bizim yapmamız gereken tek şey , Derneğin ilgili proje hesabına (banka hesap numarası aşağıda belirtilecektir) içimizden ne geliyorsa, bütçemizden ne kadar ayırabiliyorsak ,Milliyet Blog adını, kendi adımızı ve blogdaki adımızı belirterek para yatırmak. Ve yatırılan paraların dekont numaraları, tarihini, miktarını,blog ismini ve gerçek ismini ÇYDD proje sorumlusu Olgay Kocatepe'ye maille veya faksla bildirmek. Blog bazında takibi sağlamak açısından da ayni bilgileri bana veya Ahmet Aydın'a göndermek.

Her ay bir kenara ayıracağımız , 10-20 YTL gibi meblağlar, hiçbirimizin bütçesini sarsmaz. Ama hiç görmediğimiz o köydeki çocuklarımıza umut olur..ışık olur...

Eğer bu hayalimiz, projemiz sizin tarafınızdan onay görürse, katılım adedi de fazla olursa, hep birlikte bir ikinci projeye imza atmış olacağız. Sevgili Yusuf Aysan'ın yürütmüş olduğu Milliyet Blog Hatıra Ormanı projesinden sonra, bir hayali daha gerçekleştireceğiz.

Bunun için sizlerin desteğine, görüşlerinize gereksinimimiz var. Bu hayali birlikte gerçekleştireceğiz.

Ne dersiniz, bizim de Akıncılar 'da... Siverek 'de bir kızımız olsun mu ?





Dip Not : 1-Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel merkezi tel: 0212 2524433 -Olgay Kocatepe( Kırsal Alan proje sorumlusu)
2-E-posta adresi : kirsalalan@cydd.org.tr
3-İlgili banka hesap numarası: Yapı Kredi Bankası- Etiler Şubesi- 62962556 (ÇYDD-Anadolu'da bir kızım var,öğretmen olacak projesi)
4-ÇYDD ilgili birim faksı- 0212 292 87 27-dekontları ilgili birime de fakslayabilirsiniz.
5- İbrahim Kaya- Adıyaman-Kahta ilçesi, Akıncılar İlköğrenim Okulu ,sınıf Öğretmeni- http://blog.milliyet.com.tr/ibrahimkaya Sevgili İbrahim Öğretmen ve kardelenleri, desteklerinizi ve ayrıca bu adrese KİTAPLARINIZI BEKLİYOR. VE HEPİMİZİ NEMRUT'A davet ediyor. Kimbilir belki ? Ne dersin sevgili Pirmete ?
6- Sevgili ibrahim Kaya 20 HAZİRAN İTİBARI İLE BİR AY SÜRE İLE İZNE AYRILACAĞINDAN, GÖNDERİLECEK KİTAPLARIN SADECE OKUL ADRESİNE GÖNDERİLMESİ UYGUN OLACAKTIR.(İBRAHİM KAYA'NIN İSMİ BELİRTİLMEKSİZİN )
6- İhtiyaç duyulan kitaplar: 1-İlköğretim düzeyinde (1-8) hikaye ,roman ve Türk edebiyatından örnekler 2- OKS ye hazırlık ve ara sınıflar için tüm ders kitapları
7-Aylık taahhüt miktarlarınızı ve dekont bilgilerinizi bana veya Ahmet Aydın'a mesaj yolu ile ulaştırırsanız, Projemiz bazında ÇYDD ile mutabakat sağlanacak ve destek olacağımız öğrencilerimizi, eylül ayında, sevgili İbrahim Kaya kanalı ile tesbit etme olanağımız olacaktır.
8-Fotoğraflar,sevgili İbrahim öğretmenin okul sitesinden alınmıştır.
9- Projemize kitapları, maddi katkıları, blog yazıları, yorumları, mesajları ile destek olan tüm blog üyesi ve blog dışı gönül dostu arkadaşlarımıza teşekkür ederim.Yöntemlerimizi tartışmaya hazırım ama ideallerimizi , inançlarımızı ve hayallerimizi asla...(18.HAZİRAN.2007)
10-Projeye katkı sağlayan arkadaşlarımız:
*Ahmet Aydın ve eşi(1x5)
*Haşim'ce(1x5)
* Sevim Özkan(1x4)
*Beenmaya ve ailesi(1)
* Mehmet Eren,
*Pirmete, (1x10)
*Feyhan ve bir arkadaşı(1x10)
*Yekrüseha ve bir arkadaşı( Murat Bayraktar),(1x6)
*Fulya ve Hoşsada,(1x3)
*İsimlerinin açıklanmasını istemeyen iki blog dostumuz,
*Blog dışından proje gönüllüsü arkadaşım Ülkü Narin,
*Habişş ve ben(1x6)
*Düş ve Guguk kuşu (21. haziran.2007)(1.),
* Yağmur zamanı, kitaplarını çoktan yola çıkardı (22.06.2007)
* İlyas Bayram, kitap, yabancı dil cd lerini ulaştırmış bile. İbrahim Kaya'dan haber geldi.27.06.2007
*Ebuhan- Alper Ataçoğlu çifti( Mercedes-benz Türk A.Ş den) Milliyet Blog kapsamında bir kızımızın bursunu üstlendiler( 28. haziran.2007)(1x10)
*Yusuf Aysan ( 1) 5. aralık.2007)
*Yıldız Demirel (1x2.5 )6.aralık.2007 )


ŞİMDİDEN ONİKİ KIZIMIZ OLDU BİLE..... (06.aralık . 2007)
 
Toplam blog
: 171
: 2319
Kayıt tarihi
: 15.02.07
 
 

Düşünen, üreten, kendine, insana, çağına sorumlu, tavırlı, taraflı , çağdaş ve yüzü aydınlığa dön..