Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '07

 
Kategori
Blog
 

Yazmak, alıntı ya da kopya...

Yazmak, alıntı ya da kopya...
 

İnsan birini suçlamadan önce çok dikkatli olmalı. Birine leke sürmeden önce iyi düşünmeli. Bu sabah aldığım bir yorum beni şok etti. Yorumda "İçilen Kahveler" adlı yazımın alıntı olduğu ve bunu belirtmem gerektiği söyleniyordu. Yazıyı 12.08.2006 tarihinde yazdım. Yazdım diyorum çünkü ne alıntı yaptım ne de bir yerden kopyaladım. "İçilen Kahveler" başlıklı yazım e-mail yoluyla dağıtılmış ve bazı forum sayfalarına konulmuş. Google'da ben de bir araştırma yaptım ve pek çok sitede yazımı gördüm. İşin ilginç yanı ben 12.08.2006 tarihinde yazmışken diğer sitelerdeki tarihler hep 12.08.2006 tarihinden sonraki tarihler. Bu açıdan bakınca kaynağın kim olduğu ve yazının kimden alıntılandığı açık ve net olarak belli oluyordur sanıyorum...

Bu şekilde bir blog yazmaktan hiç keyif almıyorum. Fakat ortada bir haksızlık var. Benim yazımdan alıntılar yapılmışken ben alıntı yapmakla suçlanıyorum.

İnsanları suçlamak çok kolaydır. Fakat suçlamak için sağlam kanıtlar gerekir. Beni suçlayan arkadaşımızın ismini vermiyorum. Sadece bana yaptığı haksızlığı oturup düşünmesini ve bana o yorumu yazmadan önce tarih karşılaştırması yapıp yapmadığını sormak istiyorum. 12.08.2006'dan (benim yazıyı yazdığım tarih) önce yayınlanmış olan bir tek yazı var mı?


RESİM: Guiseppe Mariotti
 
Toplam blog
: 408
: 1090
Kayıt tarihi
: 17.06.06
 
 

Gazetecilik okudum... Ama gazeteciliği sırf yazabilme serüvenine bir adım daha yaklaşabilmek için ok..