Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Olumlu düşünce gücü

Olumlu düşünce gücü
 

Her şey Düşüncemizin Ürünüdür. Olumlu düşünürseniz hayatınız da, siz de olumlu olursunuz aksi halde , siz de hayatınız da olumsuzdur. Güçlü ve başarılı olacağınızı , güçlü ve başarılı olduğunuzu düşünürseniz güçlü ve başarılı olursunuz. Bunun tersi mümkün olamaz.

Bir işe başlarken başarısız olmak gibi bir şeyi asla düşünmeyin. Başarısızlık gibi olumsuz düşünceler aklınıza geldiğinde bunları hızla zihninizden uzaklaştırıp olumlu düşünmeye başlayın.

Başarılı ve mutlu olmak için tek yapmanız gereken kendinize güvenmek, gücünüze inanmaktır.

Son dönemde okuduğum iki farklı kitap, buna ilişkin tespit ve öneriler üzerinedir.

Bunlardan ilki, Tongue Fu – Sözlü Dövüş Sanatı

Diğeri ise, Secret – Sır

Zor insanla başa çıkmanın yollarını anlatan, kendimce önemli gördüğüm noktaları vurgular bir biçimde özetine ;

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=38326

blog yazımda yer verdiğim, Tongue Fu – Sözlü Dövüş Sanatı isimli kitapta olumlu düşüncenin gücüne ilişkin şu hususlara yer verilmektedir.

Akıl her şeyi harfiyen alır ve bir fikrin tersi üzerinde odaklanma yeteneği yoktur. Akıl söylenen bir şeyin tersini tahayyül etmez. Akıl sadece işittiğini duyar. Ona bir şeyi yapma dediğinizde, tam da önlemek istediğiniz şeyi yapar.

Akıl sözcüklerin çağrıştırdığı resimler üzerinde odaklanır ve etme, düşünme , son ver gibi talimatlara kulak asmaz. Bu yüzden hayalinizde arzu etmediklerinizi değil, arzu ettiğiniz şeyleri canlandırın.

Başkalarıyla konuşurken ya da kendi kendinizle konuşurken sadece olumlu kelimeler kullanın. "Yüksek Sesle Çalmamalıyım" yerine "Yumuşak Çalmalıyım" deyin. Hızlı sallanma yerine daha yavaş sallan.

Kendinize güvenin ve öyle davranın. İnsan inançlarının eseridir. Nasıl inanıyorsanız öylesinizdir.

Her şey kafanızın içindedir. Örneğin özgüven, aralıksız, sık ve başarılı pratiğe dayalıdır. Sinirlilik, kuşku ve endişeleriniz üzerinde yoğunlaşmanın bir sonucudur. İnsanlar yabancısı oldukları durumlarda rahatsızlık hisseder. Zihinsel idman gerçek pratikten çok daha hızlı ve iyi olmanızı sağlayan mükemmel bir pratiktir.

Endişelenmeyin prova yapın. Olayı gözünüzde canlandırın. Gerçek yaşam durumunu mümkün olduğu kadar aynen hayal edin. Olmasını istemediğiniz şeyleri hayal edin ve nasıl tepki göstereceğinizi planlayın. Nasıl davranmak ve konuşmak istiyorsanız, bunun tekrar tekrar provasını yapın.

Endişelenmek aslında olmasını istemediğiniz bir şey için dua etmenin bir yoludur. Gözünüzde canlandırma olmasını istediğiniz bir şey için dua etmenin ve bunu gerçek kılmanın bir yoludur. Gözünüzde canlandırma başarıyı garanti etmez sadece daha iyi bir performansı garanti eder. Alıştırma ve ısrarın karşılığını alırsınız.

Talihimizi kendimiz yapar ve sonra buna kader deriz.

Hayatın çok daha hoş başka yanları üzerinde odaklanmak varken, asap bozucu durumlara boğulmanın anlamı var mı ?

Kendinizi nasıl düşünürseniz öyle olursunuz. Eğer kafanızı hayatınızdaki nefret edilecek şeylere takarsanız, siz de nefret edilecek insan haline gelirsiniz. Çoğu insan zihninde olduğu kadar mutludur. Tersi, çoğu insan zihninde olduğu kadar mutsuzdur.

İyi o an göze görünmeyebilir, ama ararsanız kendini gösterecektir.

Bir terslikle karşılaşıldığında kendinize “ Bununla başa çıkabilirim “ sözünü tekrar edin. Bu sizin karamsarlığa kapılmanızı önler, güven hissi doğurur.

Dünyanızdaki yanlış değil de doğru giden şeylere odaklanırsanız, tutumunuzu anında değiştirebilirsiniz.

Çok az şeye sahip olabilirsiniz, ama sahip olduklarınıza değer biçmiyorsanız kendinizi çok kötü hissedersiniz. Çok az şeye sahip olabilirsiniz, ama bunlara değer veriyorsanız kendinizden hoşnut olursunuz. Çok basittir: Ne kadar minnettar olursanız, o kadar mutlu olursunuz. Ne kadar az şükran duyarsanız, o kadar mutsuz olursunuz.

Secret – Sır isimli kitap ise, istediğiniz her şeyi elde etme yolları üzerinedir ve kitapta her şeyin sırrı olumlu düşünce olarak verilmekte, çok özet olarak şu görüşler ileri sürülmektedir. :

Düşünceler somutlaşır. Olumlu düşün olumlu ol. Bütün stres bir tek olumsuz düşünceyle başlar. Kontrolden kaçan bir tek düşünceyi diğerleri izler ve sonunda stres oluşur. Stres sonuçken, neden olumsuz düşüncedir. Benzer benzeri çeker. Sırrın özü budur.

Olumlu düşünce, sevgi ve şükran duygusu, yaşamınızdaki tüm olumsuzlukları ortadan kaldırır.

Herhangi bir hastalığa sahip olan kişi, tüm kalbiyle iyileşmek ister , buna inanıp, iyileştiği için her gün şükrederse, daima neşeli ve mutlu olursa bunu mutlaka başarır.

Gülmek en iyi ilaçtır. Kendimi harika hissediyorum. O kadar iyiyim ki deyin bunu hissedin. Duygusal açıdan sağlıklı olun , başarın.

Bir başarıyı elde edebileceğinizi düşünmek, onu kendinize çağırmanız demektir.

Kendinizi nasıl hissederseniz giderek daha güçlü olarak öyle olmaya devam edersiniz. Kötü ise daha kötü, iyi ise daha iyi.


Ne istediğinize karar verin ve isteyin. İstediğinizi elde ettiğinize inanın. İstediğiniz olmuş gibi davranın. Kendinizi her zaman çok iyi hissetmeye başlayın. Yapmanız gereken, istemek, istediğinizi almakta olduğunuza inanmak ve kendinizi mutlu hissetmektir.

Dileğinizin gerçekleştiğini zihninizde canlandırın.

Her olumsuz düşünce his ve duygu iyi şeylerin size gelmesini engeller. Sizi yaşamak istediklerinize götürecek kısa yol, mutlu olmanız ve bu mutluluğu hissetmenizdir. İstediğiniz her şeyi hayatınıza çekmenin en kestirme yolu budur.
Olumsuzluğa örneğin parasızlığa odaklanarak parayı hayatınıza getiremezsiniz. Mutlu olmak, olumlu olmak, istediğinizi çekmenin en hızlı yoludur.

Her sabah, yaşayacağınız yeni gün için ve sahip olduklarınız için minnettar olduğunuzu duyumsamadan, bunlar için teşekkür etmeden yataktan kalkmayın.

Sır sizin içinizdedir. İçinizdeki bu gücü ne kadar çok kullanırsanız, onu o kadar çok kendinize çekeceksiniz. Öyle bir noktaya geleceksiniz ki, onu uygulamaya artık ihtiyaç duymayacaksınız, çünkü güç olacaksınız, kusursuzluk olacaksınız, bilgelik olacaksınız, zeka olacaksınız, sevgi olacaksınız, mutluluk olacaksınız.

Her iki kitap da aynı noktalara vurgu yapmaktadır. Her açıdan , daima olumlu düşünmek.

Bekir Sıtkı GÜRLER Temmuz 2007

 
Toplam blog
: 27
: 12794
Kayıt tarihi
: 12.03.07
 
 

1960 Tefenni doğumluyum.Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü 1..